She is my Rocksister

Det finns en sak som alla ska ha klart för sig.
Jag har  v ä r l d e n s  b ä s t a  s y s t e r.

What a feeling!

D e t  ä r  i n t e  k l o k t  h u r  o t r o l i g t  k u l  d e t  ä r. Att stå där med stålkastare som skär i ögonen, och ge allt. Att se hur man kan beröra människor med sin sång, så de fäller tårar. Att stå där tillsammans med hela kören och ta emot publikens applåder. Att känna att vi är ett, samtidigt som vi är så många fler.

En sista konsert med Cantabile, med turkos ögonskugga, roge i mängder och en frisyr som bara Sosso kan fixa. Nästa gång jag står på scen med Ing-mari framför mig, är det med Nova Cantica, för det har jag bestämt. På torsdag ska jag ge allt.


     

God moooooorgon!

Ibland är det skrämmande att inse hur otroligt lik jag kan vara min daddy. Inatt satt vi uppe och fixade min lampa som jag ska ha i lägenheten, och jag tror att vi båda tyckte att det var lika kul. Han fick lära mig det som han en gång lärt sig från sin pappa, och jag fixade att löda ihop allt heeeeelt själv! (berättade aldrig att farfar tjuvtränat mig sedan jag var typ åtta;) Det blev finfint :D

Nu måååste jag snart ta mig till skolan, euu.
~Linnea

Joohn ME feat. Amanda Jenssen - Love is my drug



L o v e  i s  m y  d r u g ,  i s  m y  m e d i c i n e

S t a y  w i t h  m e  h o n e y
s t a y  w i t h  m e  h o n e y
s t a y  w i t h  m e

 L o v e  i s  m y  d r u g ,  s h e ' s  m y  h e r o i n

S t a y  w i t h  m e  h o n e y
s t a y  w i t h  m e  h o n e y
s t a y  w i t h  m e

Oooooooh awie!

Jag är heeelt tok-glad! Natten slit vad värt besväret, samtidigt som jag är himlans glad för att jag inte la ner mer tid på det, än vad jag gjorde. Det blev ett halvdant skriftligt arbete med vissa uppgifter på Gnivå. Men! trots detta så var Mali ändå så nöjd som bara hon kan bli. Så om jag bara planterar lita lampor och drar in el, så kommer hon säkert bli överlycklig. Hon har till och med planerat att behålla den! :O hm.. fast det kan hon få, ett liiitet tag. Även om hon snackar om några år..  men förr eller senare kommer jag sno tillbaka den! mohaha


 
 
 



och som om inte det vore nog, så har Birgitta tagit striden mot vår mattelärare. Bäst att M aktar sig, annars blir hon manglad!

~Linnea

Ja, vad ska det bli av mig?

J a g  s i t t e r  f a s t

G e  m i g  e n  b l å v a l

N U


!
hey

LBdesign, tennisbollar och hmpf!

Ett stort glas kaffe, två HobNoos Oat biscuits och några sjuttio-procentiga chokladbitar lever man bra på. Dessutom är det perfekt pluggmat. Har nu fått ihop en beskrivning av min lägenhet om varför den ser ut som den gör. Även letat upp liknade möbler på ikeas hemsida och det tog en evigheet. Det blev 84 713:- tillsammans, och då är inte badrumstextiler, sängkläder och kökstillbehör inräknade. Ojoj, det är inte billigt att inreda en lägenhet. Fast iofs så har jag två specialtillverkade barstolar från LBdesign för 4000:- /styck och ett soffbord för 6000:- av samma stil. Plus min MacBook Air för 23000, så jag borde kanske inte säga något :P

Första gången på jobbet gick kanon! mycket att lära sig och hålla koll på, så det är himlans tur att det blir fler provtillfällen. Idag har jag i alla fall svarat i feletonen TVÅ gånger, tagit betalt med både kort och kontanter och lindat gummisak runt ett tennisrackshandtag. Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv!

Något mindre roligt är att min knepiga mattelärare vill sänka mig och mitt mvg. För att det ska bli ett "rättvist betyg", samtidigt som hon beklagar sig över att hon inte känner oss och våra kunskaper tillräckligt väl efter bara en termin. hmpf. Som det skulle vara mer rättvist att sänka då, än att ha det kvar? jag ska allt snacka med henne imorgon!

Men nu! Nu ska jag skriva om lånet som jag behöver ta för att kunna betala lägenheten -.-

~Linnea

Panikplugg

Jag och alla andra söta 9Bare har lagt all tid till själva lägenhetsmodellen, när det gäller vårt arbete i teknik. Vilket gjort att vi alla först nu uppräckt att vi har ett monster-arbete att skriva också. I lagom tid, såhär dagen innan inlämningsdagen.

Så! om det finns någon vänlig själ där ute, som vill hjälpa en niondeklassare i nöd, så skulle det verkligen inte sitta fel med lite mörk choklad och vindruvor till mitt pluggande i natt ;)

mohaha

Nu ska jag till Söndumshallen och jobba för första gången, får se hur det går..

~Linnea

Måååååndag!

Bara tanken på en ny vecka, ger mig ont i magen och det hade varit såå skönt att bara få krypa ner i sängen igen. En vecka med massa massa saker som ska göras och kommas ihåg. Jobb, konsert, repetitioner, lägenhetsarbetet, jobb, klänning som ska fixas.. ..

Och nu visar det sig att Madde har sovmorgon, och att jag måste kila iväg och öppna caféet. Oh jag som inte hunnit äta frukost än och är såå hungrig. Hm, kanske därför som jag har ont i magen? Det får bli frukost där helt enkelt!

~Linnea

Söndag

Jag har inte börjat på det skriftliga teknikarbetet än. Det som bland annat ska handla om min modell, och om hur Byggare Bobarna förr byggde hus, jämfört med nu. Och jag borde verkligen göra det, eftersom det ska vara inne på tisdag och jag ska jobba imorgon eftermiddag. Men det löser sig säkert, som det alltid gör.

Idag har jag inte gjort alls mycket, men nu ska jag i alla fall ta ut Chico på promenad, antagligen tillsammans med Laleh. Oh sedan kommer Fidde och Callan hit, och kanske Hugo?

~Linnea

Vad ska det bli av dig, Hey ?

Laleh



D e n  s a
J a  ä r  e n  b l å v a l
J a g  k a n  t a  d i g  h ä r i f r å n
F r å n  d i n  ö d e  ö
F r å n  d i n a  p a p p e r  o c h  p e n n o r
D u  ä r  e n  f ö r l o r a r e
M e n
D u  k a n  g ö m m a s  i  m i n  m u n
E n  m ä n n i s k a  ä r  i n t e  t u n g
A t t  b ä r a  p å  f ö r
V a d  s k a  d e t  b l i  a v  d i g
V a d  s k a  d e t  b l i  a v  d i g ,  h e y
J a  v a d  s k a  d e t  b l i  a v  m i g . . .

Ge mig blåå!

Jag känner mig inte som ljusrosa, och eftersom det här är min blogg om ingen annan än mig, så kan den helt enkelt inte vara just ljusrosa -eller mistyrose som färgen såfint heter. Därför har jag nu suttit i stilmallen och fixat lite och Tadaa!  Eftersom jag av någon anledning aldrig får mina headers att fastna så struntar jag helt enkelt i en. För vad säger att man måste ha en header liksom?

Btw, så har jag en dålig dag. Ingeting blir bra, ingeting känns bra och ingeting är kul. Har suttit hemma hela dagen och bara varit. Med samma frisyr som i går, och eftersom den också var från dagen innan, är det inte så svårt att räkna ut hur fräsch jag är på en skala :P Nu ska jag äta hembakad pizza, och sedan funderar jag på att cykla ut en sväng. Långt, långt och låta vinden blåsa bort allt.

~Linnea

Skåningarnas land

Det var inte alls Lödda (läs: Lördag) igår, och jag har ingan aning om varför jag då trodde det. Antagligen hade jag helt enkelt inte vaknat riktigt.. Igår var det ju FREDAG och jag var på besök i Malmö -staden som för tillfället verkar vara fylld med danska turister. Överallt pratades det danska, och gjorde de inte det, så undrade man om det verkligen inte var danska de talade, istället för skånska. jeaa.. Hur som helst, så hade vi en toppendag. Jag och Johanna virrade runt på stan i flera timmar, shoppade kläder och fikade på paninisar. Så hem fick jag med mig ett par ljusa jeansleggins, blå/vitrandig t-shirt, en finfin sjal, två par gina-trosor och en kuvert-väska till avslutningsfesten. När vi ändå var i skåneland så tog vi en sväng till Flyinge och hälsade på familjen Ohlsson. Trevligt trevligt med fisksoppa och mumsig chokladkaka. Frågan är bara vart snapphane-campingen ligger?

~Linnea

Lödda

Gårdagen blev väldans mysig till slut, efter kladdkaka, utkastning av två bad boys, 2 välta glas med te, en halv film och väntan på nummer åtta. Av någon anledning så försvann nummer sju också. hmm? men trots allt så blev det en kväll att minnas, kanske inte för evigt, men ett bra tag framöver! 

Och nu sitter jag här, med frisyren från igår och funderar på att återanvända den idag. Om jag får för mig att göra om den, blir den ändå inte lika snyggt slarvig som en före detta knut efter en natt i kuddens våld..
Om en kvart ungefär är jag på väg till Malmö, med familjen B. Ska bli såå kul!

~Linnea


ooh Fidde, ingen idé att fråga om detaljer. Spelar ingen roll vilka mutor eller hot du har i bakfickan, kommer ändå inte berätta. Inte ens med ett sms ;) 

Puddingpaj


Idag har jag varit med denhär snyggingen och varit ute och fotat,
och nu är Anna & co påväg hit för att titta på film. trevlans.

~Linnea

Joshua Radin - Today

 

Y o u  l o o k e d  r i g h t  t h r o u g h  m e
W h e n  t h e re  w a s  n o  o n e  e l s e
I  s a t  b e s i d e  y o u  a n d  b e c a m e  m y s e l f
T o d a y  . . .   t o d a y

Y o u  a r e  t h e  o n e
I 'v e  b e e n  w a i t i n g  f o r  t o d a y
. . .

Det slog mig precis..

.. j a g  h a r  i n t e  ä t i t  f r u k o s t  i d a g.
ouups!

LeEeeDiG

Jag har sovit, tills nu ungefär. Det var väldans skönt, och säkert precis vad jag behövde. Idag är det onsdag och det är studiedag, och den första av fem lediga dagar. Det känns verkligen perfekt, nu finns det i alla fall en möjlighet att stå ut de sista veckorna! :)

Idag är det inget planerat, förutom en vovvepromenad. Imorgon är det foto-dag med min puddingpaj om det blir någolunda fint väder, och på fredag är det Malmö med familjen B som gäller! På lärdag var det tänkt att dra till club Gegga, innan de bestämde att dra åldersgränsen vid 92. ghrr. Förhoppningsvis blir det jobb på lördag och söndag också, så att jag hinner lära mig allt som jag behöver kunna innan det blir jobb på riktigt.

Nä! nu ska jag  ut med vovvis och få i mig lite mat..
~Linnea

Frysta fossingar

Jag fryser, speciellt om mina fossingar. Men, det är antagligen inte så konstigt efter fyra timmar på ängen vid Alet. Planen var att grilla, men eftersom grillen var upptagen blev det istället mys på gräsmattan. Som tur var, var det några smartheads som tänkt på att ta med sig filt att sitta på.. även om det inte hjälpte sådär jättemycket. Trevligt var det i alla fall, och något som absolut borde göras om -När det blir varmare väder!



~Linnea

TiDeN



Johannius Bargmanius
1392 - 1487

Pyjamas is the shit!

Jag sitter i en alldeles för stor grön tröja och dricker kaffe. Av någon knepig anledning så smakar kaffet bara skit idag, har ingen aning om varför.. Men, kaffe är precis vad jag behöver, så här 40 miknuter innan det är dags att göra den nationella fysiklabben, så det gör inget. Jag borde egentligen kanske klä på mig lite kläder, borsta tänderna, sminka mig och fixa håret. Men varför inte gå precis som jag är, det hade varit sjuukt mycket enklare. Promenare runt i skolan i pyjamas, hah, undra vad Mali skulle säga..

~Linnea

You are my african dream..

Igår gjorde jag inget annat, än att bygga på lägenheten hemma hos familjen B. Förutom då en paus för en mumsig lunch med grillad kyckling och mangosorbet, mmhm.. Det blir helt enkelt mycket roligare att bygga när man är två (eller i bästa fall tre, som vi var), även om man är tok-fokuserad på just det som man själv sitter och pillar med. Inte särskilt socialt, nejnej, men väldans bra när man behöver något tips och smakråd. Det värsta är när man efter sex och en halv timma inser att det enda som man hunnit göra är ett kylskåp, en köks-ö och några köksbänkar med vask och spis på. Tiden rinner verkligen iväg, allt tar såå lång tid. Och även om jag själv väljer att lägga all denna tid på det, så undrar jag ibland om det verkligen är värt det. Blev an aning chockad när jag insåg att jag hittills lagt kanske 20 timmar, TJUGO TIMMAR, på en ynka lägenhetsmodell. hmpf!? aja, det viktigaste är att den blir bra, och den kommer bli snygg snygg snygg!

Även idag blev det pyssel med lägenheten, idag med ingen annan än Martina! Det blev en pall och en hylla till min garderåb och så kapade jag av köksbänken som jag gjorde igår, eftersom den såg på tok för klumpig ut i min lilla lägenhet. Samtidigt som Martina svor över väggar som inte ville sitta fast, fick jag även två växter fixade. Ellerja, växter och växter, döda strån och pinnar beskriver det nog bättre..

~Linnea

Vågskvalp

Igår var det vågskvalp istan, vågskalp efter vågspelet.
Vi Cantabilister gjorde några låtar ut vår ABBA-Show och det gick väldans bra! :D


  

Liseberg

Gröna kaniner är söta
Kyrkfolk är snälla
Tokiga karuseller är roliga
Ben & Jerry är gott
Stjärnvist är toppen
Geisha är mhmm..


   
 

Mot Sherwoodskogen! eller nåt..

Nu drar jag iväg till landet där kaninerna är gröna!


Hey Pablo!

Sitter i skolan och skriver ett arbete om Pablo Picasso på Spanska. Awie!
Men jag förstår inte varför tjejen ser så himla vindögd ut?



Hello it's Pablo, your brother Pablo. Sorry for calling this late. But it suddenly hit me that I miss you so much and you're too far away from me. I never told you how much I love you and everybody need a brother like you.

Billie the vision and the dancers - Goodnight Sweetheart

Sexton år sedan..



love ya!

Bara för att han är så söt!


puss ;*

I backspegeln..

Holy S u n d a y
Jag har aldrig varit så kyrklig och välsignad som jag var i Söndags. Först var det konfirmation för Lukas-gruppen uppe på Kärleken. De var riktigt duktiga och jag kände mig nästan stolt, även om det egentligen inte är för de som jag är fadder.
Deras drama kan man se
här

  

Efter det åkte jag hem en liiten stund för att slänga i mig lite mat och byta mina kalasbyxor som fått värsta maskan längs hela vänsterbenet, hmpf.. Sedan var det bara att ta cykeln till S:t Nikolai för nästan konfirmation. Denna gång konfirmerades mina söta snälla och fantastiska konfirmander (konfirmandrar?) och det fixade de galant! De sjöng ursnyggt, även om vi också var med på ett hörn, och deras drama blev hur bra som helst. Var riktigt kul att se! Först efter att jag tagit emot nattvarden, kom jag på att jag även gjorde det på Kärleken. Haha, men bättre en gång för mycket än inte alls, right?

 

Efter en massa bra jobbat-kramar och vad duktiga ni är-kramar, gick jag med Nelly, Maja, Gustav och Erik till Stora Torg och spanade in Grann Yran. Vet egentligen inte vad det är för vits att gå dit när man ändå inte hade någon miljonvinst att ta emot, men! Gratis är ju såklart alltid godast och vem kan motstå gratis godis, bullar, Mer, kaffe, glass och finfina heliumballonger?!
     

Kvällen avslutades med den numera traditionsenliga söndagsmiddagen med Fidde, Callan och Hugge. Trevligt trevligt!


I dont like M o n d a y s
Men en måndag kan faktiskt vara riktigt bra, tänka sig!
Det var orientering på galgberget som gällde, eftersom vi nior är alldeles för stora och läskiga när de nya sexorna kommer på besök. Mohaha. Kan inte säga annat än att jag hade ett kanonbra team, och vi kände oss verkligen som riktiga orienterare. Bland taggiga hallonbuskar, gropar, kullar, högt gräs och i jakt efter den vit/gula saken mitt i ingenstans, varstans.

Tuesday T u e s d a y Tuesday
Tisdag var en stor dag för mig. Jag lärde mig nämnligen att nicka en fotboll :D Jag, bollräddast i världen, fick frivilligt en massa bollar i huvudet och jag är så STOLT över mig själv! På kvällen blev det semifinalen i ESC hos Fidde & co. Mys!

~Linnea

i'll be back before you know it

JAG VILL BERÄTTA OM MIN OTROLIGT HELIGA OCH KYRKLIGA SÖNDAG, OM KALAJSET PÅ STORA TORG OCH OM HUR KANONBRA JAG ÄR PÅ ATT ORIENTERA. MEN BARA FÖR ATT VÅRT INTERNET INTE GILLAR MIG JUST NU SÅ GÅR DET INTE!  :´(
 
~Linnea

Lägenhetsdream á la Linnea

Nu har jag varit vaken i drygt 14 timmar. MINST 10 av dem, har jag suttit på Fiddes gamla rum, lyssnat på Per in tha Rox (vem annars, såhär dan efter popparedagen? ;), och byggt på min lägenhetsmodell. Det har inte gått särskilt fort, men framåt och snyggt blir det! Nästan så att jag blir helt tokkär i den, det här är helt enkelt min drömlägenhet! Allt går i bruna eller beiga (beigea?) nyanser, lite afrikakänsla, walk-in closet och en stooor rund säng. Kommer bli snyggt snyggt snyggt!

Såhär såg det då ut i eftermiddags. Nu är alla väggarna och näästan hela golvet tapetserade och redo att sättas ihop imorgon, när spacklet och färgen på bottenplattan torkat.
 

~Linnea

Per in tha Rox!

Stämningen på topp, trots aningar av gymnastiksalssvettsdoft. Kungen av Sand kan bara inte göra en besviken. Låt efter låt, hit efter hit. Gosh, den mannen kan leverera! Martinique var kanon, även om det inte går att jämföra, inte alls..



P som i Per, R som i Rox.
PR om som i Per in tha Rox!

med stjärnsvett på kinden
~Linnea, Fredag 00-tiden

En bra dag

Det var ett tag sedan sist, och det är såå skönt att äntligen få ha en riktigt bra dag igen!

Jag och mitt kanonbraiga band(?) fick faktiskt till vår låt på musiken. Den blir nog bra trots att det är en svensk klyschig kärlekssång med bara två olika ackord. Am och G, om någon skulle undra. Efter skolan åkte jag till mitt blivande jobb, för att träffa min blivande chef. Gick inte så bra, eftersom han helt enkelt inte var där. Men fick iaf träffa på en blivande kollega. Sedan har jag byggt lite på min lägenhet och hämtat tapeter från familjen B. Och nu är det snart konsert med Per Gessle på sporthallen som gäller. Men det som jag ser exta mycket fram emot är hans förband, som nämnligen är Martinique. Mannen vars fru Helena körar bakom Per, och som även tillsammans är med i bandet Sandy Mouche.
haha ^^

See ya!
~Linnea

Bara såå kul! xD


och nej, det är inte Björn Gustavsson ;)

snygg usch tack

Det är så himlans kul, och jag fattar inte varför jag inte börjat bygga på lägenhetsmodellen tidigare. Men nu känns det ifs bara bra att jag väntade, eftersom jag köpt kalasbra modellkartong på Halmstads hobbyhandel. Tycker faktiskt lite synd om de som måste göra sina väggar i vanlig kartong, nu när modellkartong är såå mycket lättare! Min modell kommer bli snygg snygg snygg! 

Mitt stackars finger gör fortfarande asont, trots kyla från både grillkorv och en chicken nuggets (var mycket smidigare att bära runt på, kan jag säga!). Nu kan man se början på en läskig blåsa och helt fingret bultar. usch!

Och av någon anledning, så känns det som om jag fått livet tillbaka på något vis. Även om jag fortfarande inte vet vad jag vill.. Tack, speciellt till Frida och Johannes!

~Linnea

NEEEJ !!

Jag har bränt mitt finger!
På en spisplatta som jag trodde var avstängd. Fast jo, den var det men fortfarande het het het. Spolade i kallvatten i en evighet, samtidigt som jag försökte koka pasta och värma köttbullar. Jag har nog aldrig önskat att jag hade längre armar så mycket, som jag gjorde då. Men jag fixade det kanon. Stängde kylskåpet med foten, och petade på köttbullisarna i pannan med den o-brända armen. härligt! Hittade sedan en fenomenal lösning. Hittade nämligen ett paket med  Lithells grillkorvar i frysen. Vääldigt kalla och perfekt för att kyla mitt stackars finger.

Så där satt jag med ett paket med åtta grillkorvar i handen,  åt min pasta och mina köttbullisar. Och nu sitter jag här och inser att jag nästan tinat upp hela paketet. Ouups!

~Linnea

Tillbaka på heltid?

Allt blir bättre när man sovit en stund. Så är det bara. Mamma väckte mig med te och keso med banan och äppelbitar. Mums. Huggis kom på besök en stund och nu verkar det som om solen letar sig fram genom molnen.

Och detta gillar vi, väldans mycket till och med. Jag är mycket piggare och när jag tänker så känns det som om det finns hopp. Jag kommer nog lyckas bestämma mig för vad jag vill, så känns det i alla fall nu.

Nu ska jag bygga lite på min lägenhetsmodell så att den kan bli färdig förhoppningsvis nästa vecka, för att undvika attattatt Mali sänker mitt VG i teknik till typ IG -.- Men det ska fixas! (oh! första gången denna veckan jag är taggad inför skolan, good!) Ska mäta ut hur stora vägg-bitarna behöver vara, och sedan skära ut dem i kartong. Möjligtvis också spåna på hur möblerna ska se ut, för mer kan/hinner jag nog inte göra ikväll.

eeey, I'm back on track!
~Linnea

En halv studiedag

V i  s l u t a d e  e f t e r  l u n c h, vilket är såå härligt. Var visserligen bara på en halv lektion idag, eftersom jag hade möte med både cafégruppen och festkommittén. Riktigt skönt att komma bort från lektionerna ett tag, men det var också väldans viktigt eftersom vi tar över Caféet från Robban redan på måndag. Vilket betyder att vi ska ta hand om öppning, stängning, inventering, nycklar, pengar.. i princip allt förutom inköpen som Robban fortfarande ska sköta. Förhoppningsvis så kommer dessa sista veckorna fungera bra, så att de till hösten bara kan köra igång på momangen och fortsätta på det som vi nu startat. Mötet med festkom. gick inte riktigt lika bra. Vi fastnade vid valet av efterrätt. Flera övertygade jordgubbstårts-fans kämpade för sin åsikt men hallao, vem ska baka jordgubbstårta till 150 pers? Lättare är det att köpa färdiga kladdkakor, som alla ändå tycker är mumms. Hur som helst, så verkar det bli en kanonkväll.. OM vi bara får ihop allt i tid.

Men vart tog det fina vårvädret vägen, och vart försvann de där tippeli toppen-bra dagarna? Nu är det dålig dag var dag, och jag vill inget annat än att gömma mig från omvärlden ett tag. Under sängen med Ben & Jerry, lite kaffe kanske och grillade marshmallows. Ända problemet skulle möjligtvis vara min finfina dammråttssamling som inte precis skulle gilla om jag tog över deras revir.

Hmm.. nej, nu ska jag sova en stund!
~Linnea

Freak out!

Jag är på fötter igen.. och jag har samlat mig.
Efter ett liitet utbrott i stan, efter att ha stoppat hela Brogatans trafik (dock bara ett ögonblick, men ändå!), efter att ha kolappsat i soffan och efter att ha tröstat mig med Marabou Daim. Som förövrigt borde klassas som någon form av uppiggnings-drog (åtminståne glad gubbe-märkas!). Jag vet fortfarande inte vad jag vill, och bara därför, har jag en såådan lust att freak:a ut ordentligt och överraska alla med att göra omval till fordon.. kanske  VVS? eller varför inte gå i Hannas spår och välja Vildmarksgymnasiet. Jag är sääker på att typ Jakt & Fiske skulle passa mig utmärkt.

hmpf!
~Linnea

En blå dag med tolv gula stjärnor

En EU-dag med andra ord, en ganska tråkig sådan. Förutom en del som var väldans intressant. En tjej från Europa direkt Halland (om det nu hette så?) pratade om vilka otroliga möjligheter som finns för oss inom EU. Att man kan åka iväg ett helt år under gymnasiet till ett EU-land och få i princip allt betalt. Att det bara är att ta med sig sitt id, sätta sig på ett plan till någon bra europeisk stad och jobba där.. utan vidare, i tre hela månader. Att man kan åka iväg som volontär på EUs bekostnad till något fint land och att detta är en möjlighet som man verkligen borde fundera på.

Jag kan säga att detta inte var vad jag behövde just nu. Just när jag börjar bli osäker på mitt gymnasieval, så gjorde detta inte valet precis enklare. Nästa vecka måste jag veta vad jag vill, nästa vecka måste jag bestämma mig för om jag ska ändra mig. Veta vad jag verkligen vill. Vad som gör att jag vill åka iväg redan i gymnasiet, när jag ändå redan vet att jag vill ut i världen efteråt.

Dag ett, var jag stensäker på mitt val. Det var det som jag ville gå, och inget annat. Sedan dess har jag varit liiite småosäker, men såklart, vem är inte det när det gället ett val för tre år. Vid Lunch fick jag panik och visste inte vart jag skulle ta vägen.
Men nu, nu.. Ghaaa! VARFÖR MÅSTE DET VARA SÅ HIMLA SVÅRT?!

Trying to touch the sky..


..are you strong enough?

Jordgubbisar

Puuh!
Nu ska jag slänga mig i soffan och äta jordgubbar. För jag tror att det är precis vad jag behöver. För att återhämta mig från dagen och förebygga att jag inte kollapsar helt de kommande dagarna. Det är mycket att göra, samtidigt känns det som om det inte alls är mycket. Men det är ändå ett svenskaarbete som ska lämnas in, en lägenhetsmodell som ska byggas, en tv-show på engelska som ska förberedas, oförberett prov i spanska som antagligen kommer elda upp mitt mvg, ett mysko nationellt prov i fysik på typ tre(!) timmar och säkerligen ett matteprov på algebra och funktioner. Och då har jag inte räknat med möten med elevrådet, cafégruppen, elevrådsstyrelsen och festkommittén. Som jag visserligen gör bara för att det är kul, men ändå!

Kan även berätta att jag lever och är frisk. Det verkar som om svininfluensan inte hörde min önskan, men det gjorde egentligen inte så värst mycket. Provet gick kanske inte galant, men helt okej. Orkar inte riktigt bry mig längre, vill Malin sänka mig så får hon väl det då. Jag kan till och med hålla med henne i så fall, jag har helt enkelt inte lyckats så bra denna terminen.

En dålig dag, som lyckades bli helt okej.
~Linnea

btw, så leker min finfina header kurragömma med mig -.-

Titisdag

Det går egentligen inte att säga godmorgon idag, för det är helt enkelt inte en god morgon.
Men vad säger man då..?
Jag ville stanna kvar under täcket, men efter en halvtimmas snoozande insåg jag att det nog inte fanns något val. Det känns som om jag bara sovit några timmar i natt. Även om jag, till skillnad mot natten till igår, inte somnade allt för sent. Men så somnade jag till Lasse Lindh i öronen, om det nu gör någon skillnad..?
Nä! nu är det nationellt prov i matte om 40 minuter, vilket betyder att jag bara har en liten stund kvar att lyckas lista ut hur man lättast han fejka en allergisk chock, svårare fall av digerdöden eller varför inte en släng av svininfluensan?

Godmorgon!
~Linnea

Godagens

Tadaaa!
Har gjort mig av med min förra bloggdesign, som ni kanske ser. Den kändes på tok för mörk och helt fel. Fram tills igårkväll trodde jag det var omöjligt att lära sig fixa och trixa i stil- och kodmallar, men efter ett par timmars jobb med elevrådsbloggen insåg jag att det faktiskt var ganska logiskt, kul också för den delen. Så snart snart ska jag se till att min blogg blir dundersnygg! :D ..men tills dess är det bara att stå ut med knepiga koder som dyker upp lite var stans ^^

Idag fick jag ääntligen chansen att berätta om hur fantastisk min älsklig är, kanske inte för hela världen men i alla fall för några lagom uttråkade klassisar. Vet inte riktigt om jag fick de att förstå hur fantastisk denna 700åriga mannen är, och var, men jag gjorde åtminstone ett försök. Och kanske att en del av min redovisning fastnade, förhoppningsvis i alla fall en liten stund.

Efter skolan tog jag och min söta kusin cyklarna till stan och påbörjade letandet efter den perfekta klänningen. Johanna fick en finfin klänning med sig hem, ja la undan två eftersom jag helt enkelt inte kunde bestämma mig.

K a f f e  s k u l l e  v e r k l i g e n  i n t e  s i t t a  h e l t  f e l  n u , nu när det är hög tid att repetera mattebokens alla viktiga delar (dvs, typ alla) inför nationella provet imorgon. Fast om jag känner mig själv rätt, så kommer jag istället kika igenom allt lite snabbt. Sedan tappa tålamodet, intala mig själv att det kommer gå tippeli toppen-bra och stänga igen matteboken. Hmpf? En snäll variant av svininfluensan, tack?

~Linnea

Äppelträd



Hela jag är dammig, och har jordfläckar lite var stans. Men det är vad man få betala, när man fotar blommor som växer väldigt lågt.. eller högt.

Håkan Hellström - Minnen av aprilhimlen



D e t  h ä r  h a r  v ä x t  i  m i g
Å h ,  s å  l ä n g e  n u
R e g n m o l n  b r u k a d e  j a g a  m i g
O c h  n u  j a g a r  j a g  m o r g o n e n  l ä n g s  a v e n y e r

Söndag

En helg som jag ett tag, tyckte kändes som om den aldrig skulle ta slut. Som om den skulle sväva ut över de sista 25 skoldagarna och dränka dem i vitt och sött kladd, så som bara grillade marshmallows kan göra.

Endast 18 timmar och 39 minuter finns nu kvar av den helg som kändes som en hel evighet. Men som tur är, så är det inte så värst mycket som ska hinnas med. Möjligtvis finslipa på redovisningen om min älsklig Giovanni och hans finfina bok. Annars så ska jag bara suga ur varenda gnutta av den underbara(?) känslan av söndagsledighet. Fast om jag ska vara ärlig, så är nog just söndagsledighets-känslan den värsta av alla ledighetskänslor. Hur kul är det liksom på en skala, att var ledig men veta att det snart snart är slut?

18 timmar, 39 minuter..
~Linnea

Valborg

Till skillnad mot resten av Halmstads befolkning, hade jag en lugn kväll igår. Familjen B kom på besök. Vi åt mat, grillade S'mores och tog en sväng till bålet på Nissan.
Väldigt trevligt!
Men jag förstår inte riktigt varför det är sådan festhysteri om just Valborg. Det finns liksom 364 andra dagar på året. Är det såå himla viktigt att vara med och fira kungens födelsedag?

Stor dag för årets alla sommarkänslor

I d a g  ä r  d e t  e n  s t o r  d a g .  En mycket betydande dag för årets alla sommarkänslor. För även om det inte alls är den bästa sommarkänslan, så räknas det ändå som en. Precis som att Big Pack faktiskt också är glass, även om den inte alls är lika god som Ben and Jerry..

Det är nämnligen så att sommarens första myggbett är fått. Det sitter på min fot. Eller precis på gränsen mellan fot och ben, närmare bestämt. Kliar som katten, gör det också. Men det gör inget, för jag bara kliar tillbaka och drömmer mig bort i Håkans värld.



och nu jagar jag morgonen längs avenyer .. ..
~Linnea

dagar till London!