OK Goodbye

Adam Heldring – Ok Goodbye


A Sunday Smile


Beirut – A Sunday Smile

Everyday Is Like Sunday

Linnea är Glad. Glad och Tossig. Hög på Matematik och hög på Kaffe. Hög på Livet. Lovet är slut men det gör inget. Massa saker har gjorts, massa saker har jag inte hunnit med. Men det gör inget, inte nu iallafall. Lyssnat på dennahär låten idag, så många gånger att jag tappat räkningen. Fast nej. Tappat räkningen har jag inte, eftersom jag inte ens räknade från början. erhm.. Jag har fastnat bland polynom och binom och paranteser. Alltid dessa himlans paranteser. Lika mycket ivägen varje gång, lika avgörande och lika livsviktiga. Lika underbara och lika irriterande. Konjugatregler och kvadreringsregler och potenser och faktorer och förenkla och förklara och utveckla och produkter hit och produkter dit. Lös ekvationen. Två minuter och fyrtiosju sekunder går så rysligt snabbt, när de flyger iväg som små söta moln. Play. Play. Play. Läser igenom allt och förstår inte ett dugg. Men det gör inget. Ingenting hänger ihop, men nu är allt sagt. Osammanhängande tankar har fått flyga sin kos ut i cyberspace, lämnat plats för nya.
Hmm.. jag är konstig.

Everyday Is Like Sunday

gårdagen


en lyckad kväll, väldigt lyckad. Trevligt folk, go musik och en glad Bexie.

lördagsfavoriter.

Lars Winnerbäck – Under månen


Håkan Hellström – Aprilhimlen


Hästpojken – Gitarrer & bas, trummor & hat

Innan allting tar slut


älsklingschico


Chico är världens finaste. Det har han bevisat för mig denna veckan, inte minst ikväll.
Jag drunknar i hans ögon, om jag vore en hund så hade jag säkerligen varit tok-kär.

Det är han och jag mot världen, det kommer det alltid att vara.

städpartaj

Chicomannen och jag har pyjamasparty. Eller, egentligen någon form av kombinerat pyjamas- och städparty. Vi (erhm.. dvs jag) hoppar runt och städar huset i rutiga pyjamasbyxor med kalasbra musik på högsta volym. Städar ut varenda spår av ensamhet och tecken på att en tonåring härjat lös i huset utan större tillsyn. Skurar bort tandkrämsfläckar från husets alla handfat, plockar undan kläder som ligger slängda lite var stans, letar upp disk som gömt sig på mystiska gömställen och utrotar varenda väletablerat dammråtts-samhälle. De blev inte så glada..

en . två . attans! . en . två . tre . #&%!!


jag har lärt mig mycket denna veckan. att det inte är roligt att äta Mn'Ms när man är ensam. det blir inte samma grej, när det inte finns någon att tävla mot.

Go Daddy!

Direktrapport från Dalarna säger att världens bästa pappa precis kommit i mål efter ett Vasalopp på tre mil.
Tveksamt om man kan vara mer stolt, än vad jag är just nu.

snöslask påväg

Trodde under en nanosekund att mitt hus höll på att rasa samman. Fick panik och trodde att mitt liv var slut. Riktigt så illa var det inte, det var bara all snö på taket som fick för sig att glida ner. Stog vid köksföntret och helt plötsligt var det som ett vattenfall av snö utanför. Mysko. Och om man har tur så kan man nu se fläckar av grönt gräs (läs: brun gegga) lite var stans. Det verkar liksom som om Halmstad har tagit sitt förnuft till fånga, och till slut har börjat förbereda sig inför våren. Bättre sent än aldrig! Vägen dit kommer nog ändå inte vara särskilt lätt, då det nästan är dags att leta upp en uppblåsbar båt om man inte vill behöva simma till skolan på måndag. Men det mest rättvisa tycker jag skulle vara, om alla de som tyckte att de stora snöhögarna var fina, vackra och mysiga tog sig ut med sina dammsugare och sög upp allt slask. punkt.

Fredags-swing

Suburban Kids With Biblical Names – Rent A Wreck


I'm From Barcelona – Treehouse


Billie The Vision & The Dancers – Lily From The Middleway Street


Time For Heroes


The Libertines – Time For Heroes

Falling slowly


Falling Slowly

Emmie - Linnea - Emmie - Linnea - Emmie - Linnea

midnatts-gung

The Shins – New Slang




Sufjan Stevens – For The Windows In Paradise

minfinavovve

Det är något speciellt med Chico och snö. Han är som besatt, precis som under sin första vinter. Det är som om han inte kan få nog av att plumsa runt i snön, jaga snöbollar och att smaka på den. Han får gärna busa i snön, så mycket han vill. Men att stå och vänta på en envis vovvsing som vägrar att följa med in, när klockan är halv elva på kvällen är inte precis min favoritgrej.


sötnos.

Emmielisa&Alice


en mysig eftermiddag med min fina vän Emmie. och hennes vovvsing Alice såklart.

Life's A Song


Patrick Park – Life's A Song

tokig dag med Bexie


Det går liksom inte. Hur vi än gör så klarar vi inte av att vara seriösa, höhö. Men det gör inte så mycket.

varför inte?

Det är en sådan frihet. Att kunna göra vad man vill, när man vill och hur man vill. Det är okej om folk inte kan förstå, varför jag klockan två på natten börjar fixa en pannkakssmet. Känner att det är aaningens för mycket att begära. Men det var precis det som jag gjorde inatt, innan det var dags att sova. Varför kan man fråga sig, men varför  inte?

Hugo the man


den tjugoförsta februari

Det blev en ovanligt kort stund på jobbet idag. Inte särskilt skoj att skicka in en massa folk i ett hus, där man inte kan vara säker på att taket håller. Stängde efter en halvtimma då chef #1, chef #2 och en man från räddningstjänsten spanat in taket och insett att det skulle vara riskabelt att befinna sig i både tennishallen och badmintonhallen. Lagom kul, men jag fick iallafall en ledig dag. En ledig dag som blev en mysig lunch och eftermiddag hos farmor och farfar, med Fiddeponken och hans family. Snöskottning, bus med Hugo i trädgården och plumsning i meterdjup snö.


mood: Over the moon

En lyckad kväll och en lyckad invigning av Halmstad Arena. Kan ni förstå att jag idag stått på samma scen som Mariette och Charlotte Perrelli?
Det kan iallafall inte jag. Ännu mindre Ika Nord, som varit min idol sedan hon var Findus. Antar att det kommer ta ett tag att smälta detta..
var det verkligen hela fyra tusen i publiken?




And if I'd fall, would you pick me up?

Hello Saferide – The Quiz



Snökaos




all I can think if is you ou ouu


Gustaf Spetz – You And Me



Delicate



de första riktiga fotona, tagna med min nya bästis D5000
Damien Rice – Delicate

min första lediga dag

Min första lov-dag är snart slut. Och jag är nöjd, så nöjd som man kan vara. För jag har inte bara slöat bort denna dag, som man så lätt gör så fort det blir lov, utan tagit vara på den. Vaknade vid halv tio, och bara det är något som jag är enormt stolt över. Att jag lyckades stiga upp själv, utan att råka stänga av väckarklockan i sömnen och somna om. Sedan bar det av till skolan. Jag vet, det är inte speciellt normalt att åka till skolan det första man gör på sitt lov.. antar att det iallafall betyder att jag trivs där. Hur som! Missade såklart bussen, vilket gjorde att jag missade lunchkonserten som egentligen var hela grejen med att besöka skolan. attansdå! Jag och min fina vän Bexie letade då upp vaktmästarens kofot och bröt oss in i musiksalen. Eller ja, kanske inte riktigt så... Men äsch! Vi sjöng om blåa badbollar med fina former och flummade oss lagom mycket. Buss mot staden och besök på myrorna, där jag shoppade min snygg snygga hippie-outfit till invigningen av arenen imorgon. Hem och fika på mumsiga bakverk som Callan bakat, mums! Klippt och sytt om ett av plaggen, och nu sitter jag här. Lagom nanig och lagom nervös inför imorgon. Det kommer bli grymt.


koncentration.

min fina Nikon

Kärlek. Nu är han min min min.

dRaW.


Daddy har fixat ett nytt program. Kalaskul, jag är redan fast! Bilden ovan är då det första mästerverket någonsin. Tanken vara att prova de olika verktygen.. slutade med att det blev en grön skum figur. Nästa blev en turkos svan och sedan ett fint hjäääta. Skoj skoj skoj, inte inte alls svårt egentligen. Nu ska det ritas!

10 easy ways to 'Green' up your sex life

Först om hur man lär blinda barn att bada, och nu om hur man gör sitt sexliv miljövänligt. Hmpf.. aja. haha

Såhär hänger det ihop.. Laddade för några år sedan upp några bilder på en badanka på sxc.hu, en kalasbra hemsida för att hitta bra bilder om man behöver till något speciellt. Hur som.. strax efter fick jag ett mail om att den användes på denhär sidan. Hur skoj som helst att någon ville använda den, men förvånande som bara den! Så nu idag, efter sammanlagt 1240 nerladdningar fick jag ännu ett mail. Denna gång från "a content producer for Tribune Media Co". HAHA, tog ett tag för mig att sluta flabba när jag kikat in på sidan.. de har tillochmed fått med mitt namn xD

Välkammad utter.



Jag har inget vettigt att säga idag. Huvudet fullt av spanskt kaos.


Välkammad utter.

Tisdag

Jag har stekt pannkakor sedan jag kom hem från skolan. Vet inte riktigt hur många det blev till slut, eftersom jag inte kunde låta bli att smaka några under tiden. Det tar en sådan tid att laga, och man hinner bli rysligt hungrig efter ett tag. När smeten var slut och jag knaprat i mig alla frasiga kanter på de färdiga (och ännu ej uppätna) pannkakorna var jag mätt. Det är det smidiga med pannkakor, att man kan äta under tillagningen. När man stekt alla så har man också ätit klart. Tänkte skriva att det nog är det smidigaste man kan äta.. innan jag kom på att jag stod där i en halvtimma, kanske 40 minuter. Haha. Hur som. De var mumsiga och jag är glad. Glad för att sju av veckans sexton lektioner är avklarade. För att jag nu i denna stund har firat fettisdagen på Brittiskt vis (ja, de äter fatiskt pannkakor istället för semlor). För att.. för att..  För att det snöar stora och fina snöflingor utanför fönstret, och för att Bright Eyes är så himlans bra.

Däremot så kan jag inte påstå att denna dag var lika bra som igår. I alla fall inte dagens mattelektion. Men om jag fortsätter att jämföra alla kommade mattelektioner med gårdagens, så antar jag att det är dags att vänja sig mot besvikelse. För igår, wow.. jag hade världens flow och varje uppgift gick liksom flygande lätt. Kände mig smartast i världen.. eller, i alla fall i min värld.

bara för att.

Måndag. En ny dag, en ny vecka med nya utmaningar och möjligheter. Wow.. Vackert, huh? Men denna måndag är dessutom mycket bättre än alla andra måndagar. Just bara för att den nu är påväg att ta slut, eller.. en massa fina timmar kvar, men ändå! Logiskt tänkt, så betyder det att det snart är tisdag. Och tisdag är inte vilken dag som helst, utan dagen då jag har gjort hälften av veckans skoldagar. Men fredag då? Nej, fredag är inte bortglömd. Bara det att vår balla idrottslärare bestämt sig för att ta ledigt och dra iväg till någon tropisk ö, någonstan mitt i havet. Yäy. Men egentligen så gör det inte så stor skillnad, eftersom fredagarna ändå inte räknas som en skoldag för mig. Skulle mer kalla det för schemalagd träningstid, som dock betygsätts.. men det är en annan historia.

Så.. det som jag vill komma fram till, är att denna måndag är så bra bara för att fredag betyder så mycket mer än vanligt. Nu är det inte någon mesig helg på några dagar, utan en hel vecka som är ledig.

förvirrande? f'låt, men var bara tvungen!

You Will Only Get It Once

Linnea blev helt plötsligt tokigt överlycklig. Tänk då, att hon redan varit uppe i det blå sedan igår.
Lägg ihop och det kan inte bli annat en ren och skär lycka. Sådär så att det sprätter i benen,
bubblar i magen och om jag lyssnar riktgit noga så kan jag höra havet och fåglar som kvittrar.
Jaha, vad har nu hänt..?


Joel Almes nya skiva Waiting for the Bells är uppe på Spotify såklart!

Lyssna på den NU NU NU!

.. och när du ändå håller på, spana in hans andra mästerverk. Speciellt denna här.

och juste!

Allahjärtanssdag idag, right?

Ett kalasbra kommersiellt jippo, jeaoow!




fast kanske liiite sött också..

Awiiie!


Mina ben är iiskalla. Sådär så att de nästan domnat bort. Antar att man får leva med det, när man frivilligt får för sig att åka pulka utan någon form av termobyxor på sig. Men det var roligt, väldigt skoj och spontant. Gick förbi en finfin pulkabacke påväg hem från staden med Johanna, slutade med att vi rusade hem för att leta upp mitt orangea tefat, och skyndade oss tillbaka. Lagom fint uppåkt, inga små barn i vägen och ett liitet liitet gupp. Perfekt.

Se upp i backen, tusen hål i nacken!

Just nu, i denna sekund.

Chairlift – Bruises
Jens Lekman – Kanske Ar Jag Kar i Dig
Shout Out Louds – Fall Hard

Suddenly the world seems such a perfect place



fjärilar i magen. tusentals. den är min, bara min.

lycka ^1000. minst.

tulips.

och jag spelar utan insats här



o c h  j a g  s p e l a r  u t a n  i n s a t s  h ä r
d e t  ä r  s a n d  e m e l l a n  f i n g r a r n a
o c h  a t t  v å g a  h o p p a s  p å  n å t  f i n t  
ä r  a t t  s k j u t a  s i g  i  h u v u d e t

Hästpojken.

otakt.

Dagens enda lektion. Idrottslektion, rörelse till musik. Lagom kul, men det hade varit så mycket enklare om lärarpraktikanten själv hållt takten. Kändes som om hon inte ens tänkte på att försöka, som om hon bara chansade. Inga åttondelar här inte. Frågan var om man skulle följa henne, eller själv göra i rätt takt. Det blev någoting imellan. haha

I Wish That I Could See You Soon


Herman Düne – I Wish That I Could See You Soon

Lucky Man

Jag somnade imorse, när jag var påväg ner för en trappa. Läskigt. Låter skumt, jag vet, men det är den enda vettiga förklaringen till hur det blev som det blev. Trötta ögon och ett ögonblink som var långt nog, för att jag under en nanosekund somnade. En nanosekund är lång tid nog, för att tappa kontrollen och halka. Men det gick bra, jag lever.


Lucky Man, huh?

Café after Church






Såhär snygg kan man bli om man glömmer bort att använda solskyddsfaktor.
Som tur är, går min skidglasögon-bränna bort med tvål och vatten! ;)












.

Nej, tack.


ledsen grabben, men du är inte riiktigt min typ..

plötsligt.

Helt plötsligt så bara låg den där. Har letat mig tossig efter denna bit metall och nu behagar den att dyka upp utan att jag ens bett om det. Har varit på vippen att ge upp hoppet om att hitta den, ett helt år är ganska så länge, för en liten pryl att vara puts väck. Om man nu räknar bort de som aldrig hittas igen.. Började tillochmed överväga att slänga min svarta spargris i golvet, låta den krossas av sophämtningsbilen eller "råka" tappa den från toppen av Eiffeltornet. OM inte den där nedrans nyckeln nu legat på mitt skrivbord, så självklart som om den aldrig gjort annat. Men med tanke på ordningen som jag har på skrivbordet, så kanske det är precis det som den inte har..

Denna upptäckt ledde såklart till att jag igårkväll, trots att klockan var ganska mycket, helt enkelt inte kunde låta bli att öppna. Och räkna. Det är läskigt. Det där med att anta och uppfatta saker. En normalstor hör med enkronor ser inte så mycket ut för världen. Inte så värst betydelsefullt. Meningslösa enkronor, som bara behövs när man parkerar bilen eller köper salta Ess i en kiosk någonstans. Men så fel man kan ha. Uppradade i fina staplar inser man att det nog trots allt är liite mer än vad man först trott. En liten till synes meningslös hög är hundrafemtio rikstaler. Ett par skor om man har tur. Ett halvt par gina-jeans, 25 koppar kaffe på skolans café. En gigantisk godispåse eller 5 koppar Chai latte på Morfars..

ett skånskt gitarrspelande rådjur

... ungefär så kan man sammanfatta gårdagen. Lägg där till kladdkaka i toppklass och kalasbra musik.


erhm.. eeeh ja? typ så.

på baksidan av en laborationsrapport


mjoo.. man kan ju fundera och försöka lista ut vad jag lyssnade på under tiden som jag försökte plugga in lite genetik.

You Will Only Get It Once

Jag är kalasbra på att hitta på skumma anledningar och knepiga orsaker för att inte behöva plugga. Jag måste bli bättre på att överlista mina egna planer, för jag är trött på att jämt och städigt behöva muta och slå vad med mig själv. "Läs bara delen om genreglering, sedan så får du lov att.." eller "Jag slår vad om att du inte klarar av att läsa igenom hela kapitlet på 10 minuter"

Lönlöst. Jag känner mig själv för väl. Frågan är om jag någonsin kommer hitta någon form av självdiciplin.


Joel Alme – You Will Only Get It Once

Road salt.

Finns det något så äkta och naket, som när en hårdrockskille står barfota med håliga jeans och släpper ut alla sina känslor i en lugn och skör låt?

Nej, jag tror faktiskt inte det. Inte i min värld.

I Wish That I Could See You Soon


Herman Düne – I Wish That I Could See You Soon

Framtidsplaner

Jag har precis insett, jag jag nog borde fundera på ett framtida liv i skogen. Eller åtminståne på landet. Liite utanför staden. Okej.. var spelar inte så himlans stor roll, huvudsaken är att det är gott om plats. Plats till vad? kan man undra. Till alla finfina djur som jag fyndar på blocket såklart! För jag tror inte att varken mamma eller grannarna hade varit sådär hemskt glada om jag hade en flock med Highland Cattle i trädgården. Däremot hade jag varit precis lika glad, som mössen i en mus-familj när de hittar vägen in i en ostbutik. Som ett gäng rymdforskningsnördar när de upptäcker syre på en skum nyupptäckt planet. Som Joakim von Anka när han hittar tio rikstaler på gatan, under en snödriva. Ungefär sådär.



Visst är de sjuukt fina?! man vill ju liksom bara gosa in sig i pälsen, hoppa upp på ryggen och dra iväg på äventyr.
Andra favoriter är lamorna, de spottas visserligen.. annars så skulle jag inte tacka nej till en Alpacka! höhö

Birds


Birds . Little Bird . Little Bird

varning.


Det är varning för ras. Gå så försiktigt du kan. Dina ögon kan krossa min värld, som stenar mot glas. Varning för ras

Lördag

Jag har blvit helt tossigt kär igen, denna gång i en finfin Nikon D5000.
Ännu inte i mina armar, men om allt går som jag vill, så är den det snart. Vääldigt snart.

Knaprar på frysta ärtor och väntar på mat, sedan bär det av ut. Ut i det fina vintervädret, tillsammans med daddys O-510.
Om vi kommer överrens, nu när jag vet att gräset är grönare på andra sidan.

existens.




tänker lite för mycket, såhär mitt i natten. karlsson-varning på mig just nu. sova? lycka till!

Polaroid

tro det, eller ej.

Needed To Break Down

Jag är helt slut, det finns liksom inte några krafter kvar. Egentligen så kanske man skulle ta sig i kragen, klä upp sig lite fint och träffa lite trevligt folk.. Men nej, ikväll ska jag kraschlanda i soffan. Äta god mat och somna innan klockan blivit tio. Kanon!

Dagen idag började inte förrän klockan åtta, underbar sovmorgon. Upp och hoppa, frukost och promenad till bussen. Idrottslektion i HstdArena. En sjukt svettig sådan, vilket kanske kan vara svårt att undvika när innebandy står på schemat och man frivilligt tar ansvaret som målvakt? Buss hem. Mat och nästan en hel timme i badkaret med favoritlistan på spotify. Lägg därefter till en stunds slösurfande, en kopp te, två små bitar mjuk pepparkaka och 20 minuters massage av världensbästamamma.

Så jag vet inte varför jag är så seg. Borde vara pigg och glad, som en studsande räka med partyhatt på sne.. höhö.
jag menar, en såå anstängande dag har jag ändå inte haft ?!


Adam Heldring – Needed To Break Down

Hey, I can't stop my feet



Emiliana Torrini

Lycka

Fykatten vad fel man kan ha då..

60 glada människor, en massa sång och en applåderande publik är receptet på lycka!


yääy.

#@&%?!

Linnea är på dåligt humör, så att det stänker om det. Vet inte om det beror på att bussen var 25 minuter försenad, att jag fick gå hem från Österskans för att bussen valde bort sjukhuset mot vallås, för att mina skor läckte in eller för att hormonerna spökar. Ingenting hjälper, inte ens nybakade frallor och en väntande VeckoRevyn. Inte ens kvällens konsert med NC.

ghaaaaaaaaaaaaaaa.

Favoriter på H.



Halfway To Fivepoints - Hela livet var ett disco - Handshake and a Smile - Heartbeats - Here Comes A Regular - Here Comes Your Man
Here's Where The Story Ends - Hey Ya - Himlen Lär Inte Hålla Det Emot Dig - High Drama - Highway man - How The World Works - Hurricane Gilbert

London

Sedan igår, har jag varit lite mer borta än vanligt. Lite off sådär. Uppe i det blå, bland molnen. Jag vill iväg till London nu.
Nu, på momangen. Jag vill inte sitta här hemma i slöslasks-sverige och vänta till augusti. Nej, nej.

Och om när jag slutar tänka, börjar jag förstå.

Det första jag ger tillbaka,
allting jag äger ska jag försaka.
Det krävs ingenting för att känna sig fri,
man måste vara fattig för att vara rik.
Allting jag lärt mig ska jag glömma bort,
det jag ser kommer jag glömma bort.
Man måste vara en idiot för att kalla sig klok,
man måste vara liten för att vara stor.

Varje steg är ett steg tillbaka,
varje ord är en hopplös dröm.
Man måste tiga för att vara sann,
men man måste tala för att ha en chans.
Allting du lärt dig ska du glömma bort,
det du ser kommer du glömma bort.
Du måste vara en idiot om du kallar dig klok,
du måste vara liten för att vara stor.


[ingenting] - Halleluja!


dagar till London!