Fredag

Lika bra att starta detta inlägg med att berätta att jag inte heller i onsdags städade mitt rum, som jag så fint lovade. Ellerja, egentligen lovade jag ingeting, men jag skrev att jag skulle göra det. Men nej, så blev det inte. Precis som i måndags, tisdags, torsdag, fred... Nä jusste! för idag, närmare bestämt under nyheterna i pausen på Idol började jag så smått att städa. Visst, jag har inte kommit så långt att jag sorterar i lådorna än. Men att plocka in kläderna i gardroben, slänga smutstvätt i tvättkorgen och sortera de 6(!!) handukar jag hade i rummet är i alla fall en bra start.

Idag kom min kära Pappa hem från Usa. Lite avis är jag allt eftersom han inte bara var på kongress i San Francisco, utan också hann med en sväng förbi San Diego och Coronado. Snäll som han är, släpade han hem fyra bonus size förpackningar med mitt favorit hårspray Freeze it och tre par CK hipsters, likadana jag köpte där i augusti och som jag bara äälskar!

Nä, nu borde jag verkligen sova. Om nio timmar ringer veckarklockan. Då ska jag äta frukost, klä på mig vaarma kläder för att sedan promenera i vinterkylan till TK för ett uppfriskande spinningpass klockan 10. Just nu känns det inte aaaalls lockande, men det är bara att bita ihop. Tänk hur stolt jag kommer vara över mig själv efteråt ;)

Shake it!

Ikväll har jag skakar och vickat på kroppens alla delar, riktigt ordentligt dessutom. Var nämnligen på TK och tränade Afro Power. Väldigt annorlunda men också väldigt kul. Det svåraste är att släppa kontrollen, att sluta tänka på att man ser extremt fånig ut och bara vara. Bara stå där och ohämmat leva ut afrorörelser till heta afrotrummor. Nä, det är nog något som jag måste jobba på. Fast ifs så var detta första gången jag körde just denna koreografin.. så jag antar att det kommer med tiden.

Idag har jag annars absolut inte gjort det som jag skulle. Jag har varken pluggat eller städat mitt rum, som för tillfället ser ut som om Big bang just bangat. Så det är antagligen vad jag ska göra nu, efter det att jag slängt mig i duschen..

~Tudeluu!

Bland blod och damm

Uttryck som "H145, 3 månader, 051107, det saknas serum och plasma" eller "H076, inklusion, 970314, blod saknas"  är meningar som jag sagt idag. Om och om igen, fast alla med olika siffror och bokstäver. Jag har nämnligen stått i Spenshults källare och registrerat i vilken låda och i vilken stapel man kan hitta en viss omgång prover (blodprov, plasma och serum x3) från en viss person som är taget vid ett visst tillfälle. Ett väldans pusslande jobb som verkligen behöver två organiserade tjejer som vi -jag och min kära syster ;) Hennes uppgift var ett skriva ner det som jag sa, så jag var den som fick plocka bland alla dessa über-kalla provrör för att sedan läsa den näst intill oläsliga texten "H035, 12 månader, 002122..."  och också checka så att alla de fem proverna var där. Ett tråkigt och väääldigt enformigt jobb, men som faktiskt blev ganska kul :D

The Weepies - World spins madly on



I  l e t  t h e  d a y  g o  b y
I  a l w a y s  s a y  g o o d b y  e
I  w a t c h  t h e  s t a r s  f r o m  m y w i n d o w  s i l l
T h e  w h o l e  w o r l d  i s  m o v i n g  a n d  I 'm  s t a n d i n g  s t i l l


Nissaström! :)

Jag är sååå trött så det är inte sant. Men det är klart, vem är inte det efter en helg i Nissaström med sena nätter, tidiga frukostar, knöliga sängar, lekar, lekar, bibelstudium(ar?) och lovsång på lovsång. Det var knappt en lugn stund men det har samtidigt varit himla kul. Det är en så stor skillnad att vara fadder, mot att vara konfirmand. För det första så är det mycket roligare. Istället för att vara mitt i smeten och bli tillsagd att göra det och det, kan man vara lite i bakgrunden. Man känner sig mer fri på något sätt. Man vet hur allt går till och man kan vara i steget före -eller efter men ändå veta vad som händer.

Något som är särskilt sjukt med Nissaström är just min frukost. Hemma hatar jag leverpastej och äter det aldrig. Men, hela helgen så är det just precis vad jag haft på frukostmackan. Leverpastej och sådära inlagd gurka, och det har varit svingott!

Men nu är det höstlov som gäller :D Jag har insett att den listan jag skrev upp i förra inlägget bara är en liten del i allt det som jag egentligen ska göra. Så nu gäller det att planera veckan väl så jag verkligen hinner med allt, även "sova, och mysa runt i mina mysbyxor" . Men det ska nog inte vara några problem -eller kanske eftersom jag är sämst på att få saker gjort- hur som helst så är det varken rep med Cantabile, läsning med konfirmanderna, barngympan eller UG så några sådana tider har jag inte att passa (y)

Nä, nu ska jag sova min välbehövda sömn. Känner på mig att detta blev en aning osammanhängande, så det är nog dags ;)

Byee!

We’re feeling good, we’re feeling alright

Det kan nog inte bli mycket bättre. Det kan helt enkelt inte kännas mycket bättre än vad det gör just nu. Efter ett efterlängtat spinningpass på TK, mat och ett långt bad känns det perfekt. Kanske att konserten imorgon, lägret i helgen och höstlovet nästa vecka gör att det är ännu bättre.

Ett lov är precis vad jag just nu behöver. En vecka att stanna upp (eller fortsätta framåt) och göra det där som jag i vanliga fall inte riktigt hinner med. Så..

-Jag ska städa mitt rum på riktigt och inte bara plocka undan, utan verkligen rensa skrymslen och vrår.
-X antal träningspass på TK ska planeras in.
-Jag ska jobba med Ellan på Spenshult ett par dagar.
-Plugga matte och spanska inför proven v 45 o 46.
-Träffa massa goa människor.
-Sova, och mysa runt i mina mysbyxor.
-Passa Prins Hugo

~Tudeluu

High school musical 3

Nu ska jag vara ärlig.. jag är inget stort fan av High school musical. Inte alls faktiskt. Visst, det kan vara en okej feelgood-film att se någon gång, men mer än så är det inte. Så idag ska jag göra något som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag ska nämnligen se HSM 3 på bio   -dessutom premiären :O Men, man kan ju inte säga nej när ens söta bror (!!) frågar om man vill hänga med. Så, jag är säker på att det kommer vara huur mysigt som helst iaf :D

under kontroll

Igår kändes det som om denna veckan skulle bli hemsk, avskyvärd, omöjlig, och rent ut sagt: skitjobbig. Men nu känner jag mig ganska lugn.. faktiskt.

[x] Diktanalysen  -inlämnad
[x] Noprovet  -done
[-] Bokrecension
[x] Engelskaglosor 
[ ] Spanskaglosor
[ ] Matteprov Gdel  -på fredag

Med andra ord så har jag veckan under kontroll, och det känns sååå skönt!


Hej skolarbete

Nu är temaveckorna slut. Brunnsåker är nyinvigd och det som man jobbat för i två hela veckor är slut. Bara sådär. Men det ska bli skönt att träffa klassen igen samtidigt som jag kommer sakna Foto, färg och form-gruppen! Man har insett att det inte är så stor skillnad mellan sexor och nior, samtidigt som skillnaden är enorm. Att det inte är någon skillnad mellan mig och de i särskolan... eller jo, det är det ju faktiskt :)

Det har gått en vecka, och visst -jag är fortfarande egentligen ganska förvirrad. Men jag har bestämt mig för att strunta i det. Strunta i att fundera över vad jag vill göra med mitt liv och istället fundera på hur jag ska ta mig egenom veckan. För det kan jag nog behöva. För just nu känns det som om allt ska svämma över.
diktanalys matteprov engelskaglosor bokrecension noprov spanskaglosor
Och helst så ska man ha tid till att leva lite också. Tid att bara vara. Tid till att bara göra ingeting.

Men göra ingeting ska jag inte göra nu. För nu ska jag skriva färdigt den jäkla diktanalysen.

Förvirrande

Mitt svar på fågan om vad jag ska bli när jag blir stor har under mitt liv växlat mellan bland annat veterinär, arkeolog, obducent och doktor. Ett tag ville jag också bli musikproducent, simlärare, servitris och det som Johanna ska bli. Men de senaste åren är det doktor som stått högt upp på listan.

Fram tills nu ungefär. Fram tills den stund då jag insåg att det är nu det gäller, var jag nästan säker. Säker på vad jag vill göra med mitt liv. Men hur vet jag att det är Det som jag just nu verkligen vill, och inte en dröm jag dragit med mig utan att släppa in andra idéer och förslag? Eftersom det är Det som kännts självklart. Fram tills nu. Är jag verkligen intresserad av att gå Natur, eller har jag intalat mig till att vara det -just för att det krävdes för det jag ville bli?

Förvirrad och en aning kaotisk
~Linnea

"har du några frågor?"

Var på utbildningsmässa på Statsbiblioteket idag, och det var bland det värsta jag varit med om.

Så fort man det minsta lilla tittar på dom, slänger att ögonkast mot deras monter eller bara går förbi -kastar de sig fram, ler ett väl övat leende och undrar om man funderat på att läsa just det som just dom gör reklam för. Säger man Nej får man en broschyr att titta i ändå. Säger man Ja får man antingen en lång föreläsning om varför just deras skola är den bästa (OCH såklart en broschyr att titta i) eller ett par fåordade meningar och sedan ett snabbt har du några frågor? när frågor är det ända man har, eftersom de inte berättat knappt något alls och man inte har hunnit läsa igenom broschyren under de få sekunder man hållt den i handen.

Hm, och det är meningen att man ska bli mindre förvirrad?




Torsdag, temadag nummer fyra.

Idag skulle jag och min Foto, färg och form-grupp åka till Rejmes och Bowla. Jag hade varit hemma och för att vara på säkra sidan frågade jag och mitt kära lokalsinne mamma om vägen, och det känndes som om jag hade koll på hur jag skulle ta mig dit. Så jag började cykla förbi Nautilus, under viadukten och över den röda bron. Sedan så blev det lite problem. Jag var inte riktigt säker på vilket håll jag skulle så jag svängde höger (inte vänster!) och hoppades att det skulle vara rätt. Så där cyklade jag framåt och framåt tills jag kom till vägen som går mot stureskolan. Väl där cyklade jag till vänster och antog att jag till slut skulle komma till rätt väg. När jag var vid Högskolan(!!) ringde som tur var Frida och av Anna-Karin fick jag sedan rådet att fråga någon efter vägen till Östergårdsskolan eftersom det låg på rätt väg. Jag hittade ingen av fråga så av en ren slump cyklade jag in på en cykelbana som såg bra ut och i slutet av den vad Östergård ;) Så för att inte vimsa bort mig ännu mer stannade jag där tills snälla Sillen kom och hämtade mig. Haha xD

Temadag nr två

Anda dagen på temaveckan. Idag har jag flängt runt hela dan och fotat allt och ingeting. Till exempel de som är i gympasalen, som dagen till ära dansade någon konstig, knäpp och gammal dans. Annars så hände det inte så mycket, men än att jag insåg att vi måste dela vår grupp i två. Hm, men det fixar sig nog :)
















Coldplay - Viva la vida



I  u s e d  t o  r u l e  t h e  w o r l d
S e a s  w o u l d  r i s e  w h e n  I  g a v e  t h e  w o r d
N o w  i n  t h e  m o r n i n g  I  s l e e p  a l o n e
S w e e p  t h e  s t r e e t s  I  u s e d  t o  o w n

Go Brunnsan go!

Eftersom vår kära skola fyller 100 år ska vi ha  jubileumsfest? nästa vecka, och innan dess göra olika saker som ska visas upp under jubileumsdagen för allmänheten.
Hamnade till slut i Foto färg och form-gruppen. Verkar sådär, men bara jag får fota så blir jag glad. Och det får jag antagligen göra en massa eftersom min grupps uppgift är att dokumentera de andra gruppernas arbete (vårt egna också antagligen, hur man nu dokumenterar att man dokumenterar -.-) under dessa veckor, så trots allt blir det säkert helt okej :)

Men, även om vi inte har några lektioner denna eller nästa vecka så är det inte lugnt för det, tyvärr. Vi har flera engelskauppgifter som vi ska göra under veckan + att de gamla böckerna vi läser (Selma Lagerlöv & co) ska vara klara och recenserade OCH att vi har massa spanska första veckan efter som man måste jobba på om man inte ska få panik på måndagen. Puh!

Så fösta dagen på temaveckorna är nu avklarad..
~Linnea

En dag med ingeting

Oj, det var ett tag sedan jag uppdaterade.
Idag är det söndag och jag som hatar söndagar har gjort precis det som jag brukar göra på söndagar. Ingeting. Eller ja, man kan inte göra ingeting för man gör alltid något. Men jag har suttit framför datan säkert 90% av min dag och redigerat bilder, snackat med trevligt folk, läst intressanta bloggar och lyssnat på musik. Så det är alltid något.


I fredags var det UG som gällde. Jämn vecka betyder frivillig UG. Frivillig UG betyder lite folk. Men det var såå kul. Vi bakade sisådär 12 satser chokladbollar, lekte djungeltelegrafen och sjöng lovsångerna som om de vore raggae.

Igår var Linn här och bakade Kanelbullar eftersom det var kanelbullensdag.

Och sedan kom Matilda och Hanna hem till mig för att titta på film, mysa och sjunga.
Trevligt trevligt :)

Onsdag

En dag som började i panik, fortsatte i kaos men som faktiskt blev rätt okej.

Anledningen: en halvtimmas för lång snooze och ett no-prov imorgon som jag knappt övat till.
Min räddning blev helt klart repet med Cantabile. Fick tid att tänka på något annat och träffa söta o snälla människor.

Men nu ska jag sova min skönhetssömn så jag är pigg och glad imorgon :)
~Linnea


dagar till London!