Experimentdag och besök i stan

Idag har jag lärt mig två saker:
-Kattegatt verkar inte vara bra. Dock inte riktigt lika illa som jag tidigare trott.
-Klaga inte om hur Kattegatt ser ut för någon elev eller personal. Ett väldigt känsligt ämne..

Var då på Kattegatt på experimentdag som det så fint kallades. Vi gick runt till olika stationer och fick bland annat göra knallgas, prova vår reaktionsförmåga och räkna ut hur rätt Barbies proportioner egentligen är. Visste ni till exempel att Barbie skulle ha två meter långa ben om hon var människa? 

Sedan bar det av till staden med Martina och Sophie. Vi gled runt i olika affärer tills Martina och Sophie insåg att de var sugna på Kinamat och att Lunchbuffén bara hade öppet i en halvtimma till. Vi drog till New Shanghai, dom tog för sig och sedan så satt vi där i en timma och en halv. Vi pratade pratade pratade och jag undrar vad de vid bordet jämte vårt trodde om oss. haha. Sedan gick vi tillbaka inåt stan och tittade runt lite mer. Jag köpte ett par ballerina -oh ja, helt fel säsong, I know- för jag kunde helt enkelt inte låta bli att köpa dom som var så fina. Dessutom så var det mega-rabatt eftersom de kostat 249:- och de nu bara kostade  49:- Ett kap är vad jag skulle kalla det ;) Vi drömde oss bort bland killparfymerna på Kicks och hann även med en till sväng till HM. En lång dessutom. I det stora provrummet stod jag och Sosso ett tag och larvade oss medans Martina provade kläder. Haha ;)






     

Pepparkakshus

Jag har bakat pepparkakshus :D
Inte bara ett dessutom, utan två! Ett till Mormor o Morfar och ett till Farmor o Farfar, precis som varje år. Men eftersom kameran är paj får ni nöja er med en bild från ett pepparkakshus jag gjorde förra året ;)


Vecka 48

Denna vecka kommer inte bli som andra veckor. Nej nej. Den kommer bli väldans intressant och förhoppningsvis så vet jag precis vad jag vill göra med mitt liv när veckan är slut.
eller inte..

Tisdag, imorgon alltså, är det Natur-grejsimojs på Kattegatt. En hel halvdag, från klockan halv nio till lunch ska jag och andra små nior leka att vi är stora gymnasieelever :D
Onsdag är det Natur-grejsimojs också denna dag, fast på Sannarpsskolan.
Och på Torsdagen befinner jag mig heela dagen på Sannarp. Ska nämnligen följa med naturprogrammet och IB.

Weeeei!

One of the two ordinary days of my week

Hmpf, min uppdatering de senaste dagarna har inte precis varit kalasbra. Inte alls bra faktiskt. Jag har helt enkelt inte haft tid, och hade jag möjligvis en liten stund över gick den till att bara vara. Jag tänker inte skriva någon lång berättelse om min helg, men jag har bland annat:
- Passat den söta, snälla, trotsiga och snart treåriga Ebba. Hon sov över och jag fick äran att dela säng med denna prinsessa, som i sömnen förvandlas till en proppeller.
- Varit på stan med Pappa och köpt Sverigas (och antagligen österrikes) snyggaste skidor! ska dock bli julklapp så om ni frågar mig om detta imorgon så minns jag inte..
- Haft myskväll med pannkakor och godis tillsammans med Johanna o Maia. 
- Tillbringat en hel söndag med att i sista minuten skriva ett helt arbete om världsreligionerna. Hann även med att börja fundera på om man skulle bli Buddhist.. ;)

Idag efter skolan har jag däremot inte gjort någoting vettigt. Först hade jag tänkt att gå ut och fota lite i det fina vädret. Men nej -då börjar det skymma innan jag ens hunnit hem. Istället slängde jag mig i soffan med glögg och tittade på Gossip Girl från igår. Sedan så bytte jag plats till datorn och tittade på två av de tre nya avsnitten från Andra Avenyn  Myys..

Och nu så sitter jag här och funderar på varför målare har vita byxor. Fråga mig inte varför jag gör det, för jag har ingen aning. Det enda jag vet är att de egentligen borde ha spräckliga byxor.. det vore ju endå det smartaste. Haha :) 

Egentligen borde jag skriva om den härliga veckan jag
har framför mig. Men nu ska vovven ut i kylan.
Så det får helt enkelt bli sedan.

~Linnea

Buddha, kladdkaka och valenselektroner

Torsdag torsdag torsdag. En av veckans värsta dagar, men samtidigt en av de bästa. Det är snart helg, samtidigt som det fortfarande är en dag kvar.

Hur som helst har dagen endå varit ganska okej. Dagen började med So och en genomgång om en väldans knepig religion, nämnligen Buddhism. Och jag förstår egentligen inte varför den klassas som religion, när buddhisterna inte ens tror på någon gud utan bara har sin förebild Buddah. Hm.. aja, vi kom iaf fram till att Buddhsimen allt verkar vara lite flummig och hippie-aktigt, men det är nog bäst att inte sprida det till någon buddhist ;)
Dagens höjdpunkt var helt klart håltimman vi hade efteråt som var på nästan två timmar. Så skönt att få ett litet break och bara fika och mysa med underbara tjejer på Skånskan, mums!

Så nu sitter jag här och funderar på om jag ska rita fina natrium-atomer i min kemibok, meditera á la Buddha, slöa framför tv:n eller sova. Hm..

Tjing!
~Linnea

Shala la la

Igår var det ingen bra dag punkt. Så därför ska jag se till att denna dagen blir mycket bättre! Nu sitter jag här med ett stort glas te och fixar & donar lite innan jag  -alldeles ensam . i mörkret . utan reflexer . oups- ska cykla till Sture för rep med kören. Ska bli himla kul att träffa alla goa sångfåglar igen. Känn som om det var länge sedan.. även om det bara gått en vecka. Men det känns också en aning nervöst. För det första är det idag den dagen då man ska kunna alla jul- och lucialåtar utantill. Redan? kan man tänka, men egentligen är det inte så konstigt eftersom det bara är knappt tre veckor kvar tills allt jul-stök med kören sätter igång. Då är det:
-två julkonserter på Hstd Teater.
-två luciakonserter för fångarna på fängelset
-luciakonsert för Vänskapsbröderna. vilka dom nu är?
-tre luciakonserter i Imanuelskyrkan
-luciakonsert på Skattemyndigheten

Fullt upp, och jag hoppas att jag är en kanonbra Staffan, haha.

Nej, nu ska jag läsa igenom några texter jag är osäker på,
dricka upp mitt te och ge mig ut i mörkret.

~Ninja B ;D

brist på motivation

Nä! nu är jag:

- arg                    -ghaa!
- trött                  -har sovit på tok för lite den senaste tiden..
- besviken         -på mig själv, vart försvann min självdisciplin?!

Som om inte det vore nog så är jag mer eller mindre irriterad på allt och alla (en släng av premenstruellt syndrom förmodligen.. ;) och det känns som om tiden rinner iväg. Jag får inte riktigt grepp om minutrarna, timmarna, dagarna. Dessutom så har jag nog tappat en del av motivationen. Viljan att prestera och visa vad jag kan. Att jag kan.

Nä, nu ska jag släppa allt för en stund och göra något annat. So-arbetet får helt enkelt vänta. Thomas får säga vad han vill..

~Linnea

Dan före dan före dan före dan ovs..

Nu känns julen närmare än någonsin och det känns både mysigt och panikslaget. Jag har inte köpte en enda julklapp än, tiden fram till jul kommer gå svusch! och sedan står jag där på julafton utan julklappar till en enda. Hmpf, jag får nog se till att skriva ett glöm-ej-utropstecken sisådär varje vecka framöver i min kalender, men framför allt planera vad jag ska ge till alla härliga människor som står på min lista. För finns det något roligare än att ge bort en julklapp som passar perfekt? -Nää jusste!

Hur som helst så är det julstämning hos familjen Bergman idag så att det smäller om det. Hela huset luktar pepparkakor och mamma har både gjort julkorv och senap samtidigt som det spelas julmusik. Härligt!

Btw, så är detta inlägg nummer 50 (!!) det känns absolut inte som om jag skrivit hela 50 stycken mer eller mindre vettiga inlägg. Men där ser man ;)

Myskväll hos F o C

Hm. Nu sitter jag här med en förbaskad träningsvärk i axlarna och skulderbladen. Varför? Joo, just för att jag igårkväll freakade loss med en  kontroll i var hand framför en tv-skärm och boxades som aldrig förr - rakt ut i luften. Och om jag får säga det själv, så var jag faktiskt riktigt riktigt grym. Kanske inte i klass som Rocky Balboa, men inte långt därifrån! ;)

Något som jag däremot inte kan skryta om är mina kunskaper i Wii-golf. haha. De första hålen klarade jag galant och Fredrik var väldigt imponerad över hur jag kunde hålla jämna steg med honom. Med tanke på att han övat en hel del, och att det var färsta gången för mig. Men sen gick det snett. Av någon anledning så tappade jag koncentrationen helt och det slutade med att jag fick slå sammanlagt 13 slag för att nå hålet. Ajdå xD

Hur som helst så blev det en väldigt lyckad kväll med Wii-spelande, en match Monolpol och en väldans god vegetarisk lasagne som jag och Ellan lagat. mums!

Btw,
Följ min blogg med bloglovin vetja ;)

Färdig för kalas ;)

Awiiiie! Nu har jag köpt klänning till Pappas 50års-fest.
Fast egentligen är den inte förren 31 januari, men jag tyckte det var lika bra att köpa en när jag väl hittade en som jag tycker om . Dessutom så finns det ju en risk att alla fina klänningar tar slut till nyår, och det skulle inte vara kul!



En brun blev det, precis som jag ville ha från första början. Sedan köpte jag också en svart bolero att ha till :) Så dendära skönheten här ovanför hänger numera i min garderob och bara väntar..


Ben Kweller - Thirteen



W e 'v e  s e e n  t h e  s u n r i s e  w i t h  n e w  e y e s
W e 'v e  s e e n  t h e  d a m a g e  o f  g o s s i p  a n d  t r u e  l i e s
W e 'v e  s e e n  t h e  s u n  g o  d o w n

Från och med nu,

... Kalla mig  N i n j a  T u r t l e s !

H a h a .  S å  h ä r  h ä n g e r  d e t  i h o p .  Gympa med barnen idag, precis som varje varannan torsdag, och det var väldigt kul att träffa alla igen eftersom det var ett tag sedan pga höstlovet. En av de allra sötaste och busigaste är Tobias, han är killen som är överallt och ingenstans på samma gång Huhm.  Hur som helst så var det precis efter att mitt namn blivit uppropat.

T-Ninnea, säger han då eftersom han tappat alla sina framtänder.
T-Ninnea, det heter min fröken också.
L-Jaha
Då  säger den Oliver den busen:
O-Oh det låter precis som Ninja Turtles!

och sedan springer han iväg med ett rött band om pannan och kastar sig i i tjockmattan. Haha, jag och Elisabeth knäckte oss totalt!

Hola palabras extrañas!

Jag är riktigt grym på att planera. Så är det bara. Jag är riktigt grym på att planera allt -stort som smått- i min kära kalender. Allt från träningspass till läxor och att måla naglarna. Mitt stoora problem är däremot att det aldrig riktigt blir som jag planerat. Att jag ofta hoppar över det och dethär. Och just precis så är det som jag gjort med mitt spanskaprov som jag har på torsdag. Redan för två veckor sedan står det var och varannan dag att jag ska öva på glosorna så att det inte skulle bli så stressigt de sista dagarna. Tror ni att jag pluggade spanska? Nejdå, det sköts upp. Framåt och framåt tills idag, tre dagar innan provet. Great!  Så nu sitter jag här och funderar.. är det verkligen möjligt att lära sig 60 -mer eller mindre okända- glosor på tre dagar?

Oh varför i hela friden ska man kunna säga "hon kan förtrolla folk till grodor" på spanska?

En gång är ingen gång

Två så olika känslor

Nummer ett, Såå jäkla roligt!
Nummer två, Hur katten ska jag fixa detta?

Men jag har bestämt mig för att tänka nummer ett. Bestämt mig för att fixa detta nu. Jag tänker inte låte något som hänt för tre hela år sedan hindra mig från att göra det som jag vill. Hindra mig från att göra det som jag tycker är roligt. Det som jag älskar.
Så nu gäller det att stå kvar.
Även när fjärilarna virvlar runt som bara den i magen.
Även när jag tvekar och tvivlar som mest.

Santa Luciiiiia

Här sitter jag nu, i pyjamas, och inser att jag bara har en timma på mig att klä på mig kläder, laga och äta mat, gå ut med Chico och fixa mig en aning. Sedan börjar den fyra timmar långa jul-repetitionen med Cantabile. Kommer bli kul att ta fram julsångerna igen samtidigt som det känns lite konstigt.. det är trots att fortfarande bara höst. Imorgon väntar ännu en repetition på tre timmar och sedan är det konsert på Halmstad Teater. Styrelsen är nämnligen så snälla att de bjuder oss på en biljett till Vocal Six!

Fredag

..vilket betyder sovmorgon till tio och sedan UG ikväll på Kärleken. Mer har jag konstigt nog inget att skriva, känns bara tomt på idéer och annat strunt att skriva ner.

Låång dag

Slutet på en lång lång dag. Så lång att det känns som om imorse var igår.. hmpf.
Skolan slutade direkt efter Kennys minnesstund men trots den extra halvtimman har jag haft fullt upp heela dagen. Först faddersamling på Px. Anders var där och snackade lite och teologi har nog aldrig varit så kul :D  Han pratade om synoptiker och förklarade även en del om hur judendomen och den krista tron hänger ihop. Vilket var himlans bra eftersom det var precis vad jag undrade efter Thomas religion-lektion innan idag. Efter det cyklade jag som attan till Sture för rep med Cantabile. Kändes som en igenom-stressad repetion med målet att hinna med så mycket på så lite tid som möjligt. Pouuh! Och nu sitter jag här och har nyss skrivit färdigt spanska-uppsatsen om min framtid (Voy a viajar en todo el mundo bla bla..) blir kanske inte precis sådär perfekt, men endå okej hoppas jag. Och ska snaaart sova, för jag är faktiskt ganska trött :)

Me and myself


Men nej, jag ser inte alltid ut så här ;)

Dressed for succes!

Om tjugo minuter börjar allvaret igen.
Om tjugo minuter är lovet redan slut.
Och det har gått tjoff. Känns som om det bara var några dagar sen det var fredag och vi gjorde matteprov, samtidigt som det känns som om det var en evighet sen. Är inte alls på humör och idag är det andra delen på matteprovet. Great! Känns inte som om det kommer gå toppenbra, men enligt gamla provresultat brukar det ändå gå hyfsat.. även om det inte känns så. SÅ, vad ska man då klä på sig en seg dag som denna? -En klänning såklart! idag blir det en ljusrosa och den kommer göra min dag kanonbra ;)

Shiet, de tjugo minutrarna jag hade på mig är nu bara 15 och det är nog bästa att jag fixar färdigt håret och drar till skolan.
~Tjing!

Vikunja - Some People



I f  y o u  j u m p,  I 'l l  b e  t h e r e  f o r  y o u
A n d  w h e n  y o u  f a l l,  I 'm  f a l l i n g  d o w n  u n d e r  y o u
A n d  I  w i l l  t r y  t o  l i v e  m y  l i f e  a s  y o u  d o
D o n 't  l e t  m e  d o w n
A n d  I  w o n 't  l e t  y o u  d o w n


Don't ink your skin like everyone else,
ink your heart and let every heartbeat wear your loved one's name.


Tippelitoppen-dag ;)

En toppendag är precis vad det är idag. För, det kan inte bli mycket bättre när man börjar morgonen med att träna. Jag vaknar på ett helt annat sätt, och håller mig sedan dunderpigg hela dagen. Kanonbra!  Idag var spinning på schemat, ett distanspass på 45 minuter närmare bestämt och det kändes riktigt bra :)

Dagens andra höjdpunkt, var precis innan lunch. Då jag insåg att jag faktiskt inte är så dum som jag innan trott, kanske till och med smart?  Att roten ur a upphöjt till tre delat på a är det samma som roten ur a gånger a gånger a delat på a, vilket i sin tur blir roten ur a upphöjt till två som är lika med a. Jä! Att det sedan också var roligt är ju huur bra som helst.

dagar till London!