Lips


Godagens!

Sitter här och äter cashewnötter i choklad och fågelmat. Mums!

Har ikväll varit på en kalasbra repetition med C, och alla solister som var med för första gången idag. Kommer nog bli en kanonkonsert trots allt! :D
Efteråt var det frivillig musikteori med Ing-Mari, som vi själva bett om. Tippelitoppen-bra eftersom hon gick igenom alla de noter som man behöver kunna vid uppsjungningen till NC. Först kändes det totalt omöjligt, men det klanande och efter det och en stunds klappande med pappsen ikväll ska ni se att jag blir en riktig baddare på åttondelsnoter, sextondelar, halvnoter och punkteringar hit och dit! Ta ta ti-ti tin-ka tin-ka ta ti-ti.

Nu ska jag trycka in tio spanskaglosor i huvet, har inte riktigt bestämt mig för hur än..  öronen?!

~Linnea

Pannkakor i parken



Idag blev det pick-nick i fridhemsparken med två av mina söta kusiner. Och vad åt vi då, om inte två riktiga Linnea-klassiker? Det blev såklart amerikanska pannkakor (att jag numera kan receptet utantill, förklarar väl en del.. ;) och kladdkaka.
Mumsigt och mysigt var det!


  

Tisdag, igen!

D e t  ä r  T i s d a g  i g e n ,  v ä r s t  v a d  t i d e n  g å r  s n a b b t  n u . Knappt så man hinner med att uppfatta vad som händer, innan det är för sent och det är över. Aprilvädret kan man inte klaga på. Däremot så har jag upptäckt att jag måste vara känslig mot pollen, något som är mindre kul. Känner hur det kliar i näsan, och hur ögonen rinner. Som om inte det vore nog så gör den höga pollenhalten tydligen att man även blir mer känslig mot parfym och sånt. Detta visste jag inte förrän det var för sent, och det slutade med att jag nös som jag aldrig gjort förr + att det stuckit extra mycket i nosen. Typiskt.

Idag hände det inte särskilt mycket i skolan, mer än att vi hade möte med festkommitén som ska planera niornas avslutningsfest. En fest som man kommer att minnas länge länge, om inte, så ser vi till att det blir så!

~Linnea

En oförglömlig konsert

Konserten i söndags kan inte beskrivas med ord. Det var såå fint och såå bra att jag vid flera tillfällen bara satt där, log och önskade att jag hade fått vara med där uppe på scen. Det kunde inte varit ett mer passande namn för en konsert som den, En oförglömlig konsert. Det är helt enkelt bara att hålla tummarna nu för att jag kommer in till hösten, det är inte så lång tid kvar till uppsjungningen..

Efteråt var det väldans god medelhavsbuffé på The fox and anchor. Jag drog nog ner medelåldern med både 10 och 30år bland tanterna och gubbarna. Men trevligt var det ändå, och fick en blomma med mig hem som tack för.. hm, antagligen för att jag varit ledare under året.

Eftersom NC ändå inte skulle ha sin repetition igår, så tog såklart vi i Cantabile chansen att slipa på vår Abba-show när orkestersalen på kulturskolan var ledig. Eller, med andra ord: Ing-Mari tyckte nog helt enkelt att vi behövde det. Men det var svårt att få till det i början, och i alla fall jag var nära att ge upp. Speciellt efter att ha sett NC's version av Mamma Mia och insett att vi omöjligt kan komma upp i deras nivå, hur mycket vi än försöker. Men hur som helst så bestämde jag och Cathis oss för att göra vårt bästa, mer kan vi ju liksom inte göra.

~Linnea

Sunday

Gårdagen slutade med partaj hos Charlie med trevligt folk. Lyckades bränna mig på pekfingret, vilket gör att jag nu har två små blåsor..  men annars så var det en kalaskul kväll!

Idag är det konsert på teatern som gäller, med Nova Cantica och Stråkensamblen.  Tjuvkikade lite på gårdagens rep, och det ska det bli såå kul att få se det på riktigt. Efter Konserten är det buffé och firande av 50årsjubileét med gymnastikföreningen. Kommer bli lagom kul antar jag, men men, god mat bler det iaf! :D

~Linnea

Lööööördag

Lördagar gillar vi!
Idag gick jag upp vid tio nångång, åt frukost och tog med mig tidningen ut i solen för jag hoppas verkligen inte att någon missat, att jag finns med på sidan 7 i första delen? Stannade på altanen och solade i några timmar, innan jag gick ut med Chico på promenad och åt lunch. Och nu sitter jag här, och funderar på vad helgen har att erbjuda. En massa sol skulle inte sitta fel!

~Linnea

Fredag

Igår var den en attans så mysig dag. Efter en ganska lugn skoldag, cyklade jag och Johanna till biblioteket där jag lånade tre böcker om medeltiden. Här ska det pluggas!
Efter ett besök på Hemköp gjorde vi milkshake hemma hos mig med mango, hallon och chokladsås. Blev mycket lyckat, även om jag råkade spilla ut en del på golvet.. oups!

Senare var det UG på kärleken som gällde. Träffade det härliga kyrkfolket, och vi lekte massa roliga, men meningslösa lekar. Som vanligt, med andra ord ;)

 
 
Linn, Sandra, Hanna, Cissi, Calle, Hanna, Linn

Torsdag kväll

Helt tyst. Inte ett ljud, förutom mina egna andetag. Alone men inte lonely. ..och varför finns det inte mer än ett ord för ensam i svenskan?

Mappa är på bankett på Hotell Tylösand. Bland Professorer, akademiker och högskolefolk. Jag har bakat maränger och skriver på mitt författarporträtt.

Dressed for success

Det finns saker som kan lysa upp en hel dag. Det behöver inte vara något särskilt och inte heller något stort. Att ta på sig en klänning räcker långt. Att dessutom träffa underbara vänner, gör att man glömmer allt som inte är värt att tänka på. Så trots allt, trots den skumma känslan i magen och trots ångesten över morgondagens nationella prov i matte, känns det helt okej. Kanske till och med bra..

Onsdag

Onsdag morgon. En morgon som inte gått särskilt bra, men ändå inte allt för dåligt heller. Men tanken på dagen får mig att vilja krypa ner och gömma mig under täcket. Länge länge, och inte krypa ut förren imorgon. Sådär lagom efter det nationella provet i matte. Matte matte matte, jag har bestämt mig för att det ska gå bra. Att jag ska lyckas pricka in varenda svar. För då finns det kanske en chans, istället för att lita på magkänslan.. att det kommer gå åt skogen.

Pluggish

Jag har nu insett att jag jobbar absolut bäst såhär sent på kvällen. Det är då jag känner att jag kan skriva, och konstigt nog får jag både kraft och energi att trycka på tangenterna, och snabbt ska det gå! Trots att tröttheten är nära att ta över. Ispirationen sputar och till skillnad från när jag försöker skriva i dagsljus, kommer jag faktiskt någonstans. Men det r kanske inte så kontigt egentligen, eftersom både pappa och syster är likadana. Äpplet faller inte långt från trädet liksom.. 

Och nu efter två timmars otroligt effektivt pluggande har jag kommit fram till vilken den bästa musiken är att jobba till. Svensk musik går inte alls. Så för mig är det Tiger Lou och Eskobar. De har fleera låtar som jag inte lyssnat så mycket på, vilket gör att de blir som ett behagligt ljud i bakgrunden.

Nä.. nu ska jag skriva några sista rader på mitt exemplariska *host* författarporträtt innan det är dags att nana.

~Linnea 

I D A G H A R J A G


varit en sväng på stan, i jakt efter en avslutningsfest-klänning
läst en massa i en 700 år gammal bok
blivit intervjuad av Hallandsposten om de nationella proven
insett att en 700 år gammal bok kan vara förvånande bra
bakat amerikanska pannkakisar med bananskivor i

Och om någon undrar vad jag gör just nu, så kan jag berätta att jag sitter i mysbyxor på min lurviga matta med den bärbara i knät. Lyssnar på Tiger Lou, äter Merci-choklad som jag fick av Joakim och laddar inför att skirva den bästa reflexion ni någonsin skådat. De ni!

Tjing!

Noah and the whale - 2 atoms in a molecule



L a s t  n i g h t ,  I  h a d  a  d r e a m
W e  w e r e  i n s e p a r a b l y  e n t w i n e d
L i k e  a  p i e c e  o f  r o p e  m a d e  o u t  o f  t w o  p i e c e s  o f  v i n e
H e l d  t o g e t h e r ,  h o l d i n g  e a c h  o t h e r
W i t h  n o  o n e  e l s e  i n  m i n d
L i k e  t w o  a t o m s  i n  a  m o l e c u l e
I n s e p a r a b l y  c o m b i n e d

Europa & Tjuren + Johanna och Linnea x5

Min man!



För de som missat det, kan jag berätta att detta är min blivande man.
Det finns bara ett problem, och det är att han själv inte vet om det än.
Men hur som helst så ska han en dag bli min, och så är det bara!
Hittade honom i HM-katalogen för 249:- om någon skulle undra ;)


Följ min blogg med bloglovin
, vetja!

I brist på rubrik-fantasi

Det blev inget mys på Morfars och inte heller något partaj hos Alice. Istället blev det film, ensam i mörkret, i sängen med mina fem kuddar. Var nog precis vad jag behövde eftersom jag idag fick dra mig upp redan åtta. För att det då var konsert i Immanuelskyrkan med Cantabile, och en kör från Eslöv samt Prima Vocce. Gick ganska bra skulle jag tro, även om man lätt blandar ihop verserna nu när man kan låtarna så väl och börjar slappna av. Men vår storslagna koreografi slår såklart allt! haha, ibland undrar jag hur vi kan gå med på Ing-maris alla idéer. Men men, oftast så bilr det snyggt tillslut även om vi ser ut som små penionärer med rulatorer.

Ikväll får vi se vad som händer, men tills dess ska energiarbetet skrivas klart!

~Linnea

Fredag

Det är Fredag igen. Och det betyder sovmorgon, det betyder att helgen snart är nära och det betyder att författarporträttet antagligen ska vara klart. Det betyder också att min dag är fullspäckad. Efter skolan ska jag dra mig ner till stan en liiten stund. Sedan baka en Taccopaj och fixa mig inför kvällen. Vid halv sex ska jag och taccopajen befinna oss på Kulturskolan där jag, resten av Cantabile och även Prima Vocce ska ta emot en kör från Eslöv. Till dem säger vi godnatt klockan nio och efter det är vi några sångfåglar som ska till Morfars en stund och fika. Sedan vid tio någongång ska jag och mitt hemskt dåliga lokalsinne hitta hem till Alice som bor.. nånstans ^^ där blir det partaj i några timmar innan jag kraschlandar i min säng.

~Linnea

Torsdag

Jag cyklade hem leendes. Leende och med lycka i hela kroppen. Lycka att kunna göra något så litet, som så många uppskattar. Tjugo minuter kändes som tre, med vinden i ansiktet, Winnerbäck i öronen och minnen från dagens avslutning med barngympan.



Hur ska jag kunna sluta, när jag älskar det så ...?

En bra dag

Idag har det varit en tippeli toppen-dag. Många av mina dagar är bra, men det är sällan de är såhär kalasbra! Vet egentligen inte varför men det är antagligen en finfin blandning mellan det fina vädret och faktumet att jag är antagen till Nv-Europa Awiie! som idag gjort att jag känt mig gudomligt snygg. Snyggast i stan typ, och det är inte var dag kan jag lova.

Tillbaka till Nv-Europa! om någon nu missat det så kan jag härmed meddela att jag preliminärt är antagen och drar till London hösten 2010. Dessutom med bästaste Martina (som för övrigt fyller år idag, grattis!) som kommit in på Samhäll-Europa :D

Idag var det också dags för mig att hålla mitt alldeles första elevrådsmöte som ordförande. Gick kanon om jag får säga det själv. Det vara bara 14 och när de inte höll tyst förklarade jag för dem att det inte var någon idé för dem att komma, om det ändå inte tänkte engagera sig eller åtminstånde lyssna. Passade även på att låta brunnsåkers elevråd ta steget ut i cyberspace och starta en blogg. En blogg där vi ska lägga upp protokoll från mötena och annat som händer och behöver vara tillgängligt för eleverna och all personal. Så kika in på baelevrad.blogg.se vetja, även om den inte riktigt kommit igång än.

~Linnea

Picassoparken

M e d  C i s s i ,  S a n d r a  o c h  A l i c e !  <3

 

Navid Modiri & Gudarna - Telefonsvararen



K o m  o c h  h ä m t a  d i n  k n i v ,  d e t  b ö r j a r  b l i  s e n t
D e n  s i t t e r  f a s t ,  m e l l a n  m i n a  r e v b e n
K o m  o c h  h ä m t a  d i n  k n i v ,  d e t  b ö r j a r  b l i  n a t t
D e n  s i t t e r  k v a r ,  d ä r  d u  d e n  e n  g å n g  s a t t

Sista dagen innan verkligheten är tillbaka

Oj oj oj, denna helgen och gått i racer-fart! Kan tänka sig att en viss person är skyldig till detta, och det är ingen mindre än världens bästaste syster. I lördas överraskade hon oss allihopa, ringde på dörren till farmor och farfar när hon precis sagt till mamma att hon var påväg till affären och handla mjölk. Även om hon inte varit hemma på ett bra tag så kändes det ändå helt naturligt att ha henne hemma igen.. när väl chocken lagt sig.

Sedan har allt gått fort fort fort. I lördaskväll var det partaj hos Becca. Träffade massa trevligt folk och så Frida såklart, som jag hängde med både före och efter. Igår.. igår hände nästan ingetting. Åt middag med heeeeela familjen på kvällen för en gångs skull, något som inte hänt på en evighet, inte sen E var hemma från Norge förra gången i alla fall. Trevlans trevlans men idag åker hon igen och då ses vi inte förren i maj.

Nu borde jag verkligen ta tag i allt skolskit som jag skulle ha gjort i veckan, men som jag såklart skjutit upp tills idag. Jag är ju bara för bra! Om jag känner mig själv rätt, vilket jag borde efter sexton år, så blir det antagligen ändå inte så. Men man kan alltid hoppas på en förändring. Tummen upp för det!

~Linnea

Linnea


Fredag

Denna dag blev inte allt som jag hade velat ha den. Drog mig upp klockan åtta efter bara sex timmars sömn för att jag tänkte dra till TK och Body Balance. Men, som om de försökte reta upp mig så var det såklart inte öppet och jag kunde inte ringa och boka. Inte heller en halvtimma innan passet gick det att komma fram och det slutade med att jag somnade om i soffan. Flyttade mig sedan till sängen och när jag efter en timma bestämt mig för att gå upp somnade jag såklart igen. Denna gång åter i soffan. Kan tänkas att jag behövde det efter en kväll med film, popcorn och härligt folk som inte gick hem förren jag varnade om att jag snart skulle somna i fåtöljen jag satt i, om de inte gick snart så att jag kunde gå och nana.

Hur som helst så blev klockan 12, klockan blev 1 och Fredrik kom på lunch med Hugo. Kul för oss, kul för Chico och det blev en massa bus och gos i trädgården.



btw, så har jag äntligen fixat och donat så att jag har en finfin bloggdesign. Ska nu inte ljuga och påstå att jag gjort den själv, nejnej, men den är ändå precis så som jag vill ha den. Förutom headern då som jag måste göra något åt.. :)

Tisdag

k l a s s f e s t  k l a s s f e s t  k l a s s f e s t

Behöver nog inte säga mer än att vi hade så jäkla kul! Synd att inte alla var där, men vi 16 som var det hade hur kul som helst ändå. Stoort tack, framför allt Pontus som lånade ut sitt hus.

Maia Hirasawa

M a i a  h i r a s a w a  p å  T e a t e r n

Hon är bra, så är det bara. Väldigt bra dessutom. Hon hade rislampor hängande på scen och berättade att hon var nervös. Inte för sången, nej nej, utan för mellansnacket. Där satt jag med pappa och kanske 200 till framför en scen för 900. Men Maia var glad, och jag blev glad, och jag kunde bara inte sluta le.

Fredag till Tisdag

F e m d a g a r s l ä g e r  p å  N i s s a s t r ö m

Vad ska man säga? Helt enkelt fem underbara dagar som går alldeles för fort. Man lever där som i en egen liten värld långt bort från stan och verkligheten. Man äter mat, har uteaktiviteter, sjunger, sover för lite, snor godis från någon annan, lär känna nya männsikor, äter lite mer, byter kläder, spelar brännboll, äter leverpstejmackor med gurka på, leker lekar, har andakt, morgonbön, dricker vaniljte, kramas och har tippeli toppen-kul nästan jämt!

.. och så höll jag på att glömma det viktigaste: Galakvällen!
 

   

  
  


 


T a c k  f ö r  f e m  u n d e r b a r a  d a g a r !

Hola!

Det är inte bra att vara för optimistisk om omöjliga saker, man blir helt enkelt bara besviken. Hade idag förhoppningarna om att hinna med alldeles för många affärer i staden på en endaste timma. Istället blev det knappt hälften på en timma och en kvart. Hur som helst så hittade jag det som jag verkligen behövde, och det var en klänning till galakvällen som vi ska ha sista kvällen på lägret (åker imorgon, hemma på tisdag). Hittade en enkel men väldans snygg på Gina Tricot. Gillade verkligen modellen så det blev både en svart och en aprikos-korall-orange. Den svarta ska jag antagligen ha på klassfesten på tisdagkväll, och den andra då på galakvällen.

Nu har jag precis slängt i mig lite mat. Vill inte riskera att falla ihop under gympan med barnen -eller ännu värre, på cykeln på väg dit. För det är just precis dit som jag ska nu, eller snart.

Hasta luego!
~Linnea

Reflection



dagar till London!