If I could turn back time

Jag förstår bara inte hur man helt utan anledning kan få för sig att skriva en massa skit om en person som man knappt känner. Helt utan anledning. Det värsta är att jag inte ens visst om det, förrän de själva berättade. Jag hade kunnat vara glatt omedveten om alltihopa. Om de inte känt sig tvungna att berätta. Överlasta allt på mig. Det värsta är att jag blir tokig. Tokig på mig själv. För jag vet inte hur jag ska reagera eller vad jag ska säga. Vad jag ska göra. Det värsta är att jag inte gjort något. Helt obefogat. Det värsta är att jag ändå tar åt mig. Även om det bara är skitsnack. Att det känns ända in. Utan anledning.

Det bästa är att jag inte tänker låta detta knäcka mig. Jag är bättre än så. 

OooOnsdag

Jag är aningens arg. På vädret och regnmolnets dåliga planering. Inte precis sådär jättekul att hamna mitt i ösregn när man bara är halvvägs hem. Kan säga som så, att jag inte det minsta önskade en evighetslång väg -skulle inte vara helt fel med en obefintlig!

Så nu är mina kläder plaskvåta och jag fryser som jag vet inte vad. Då är det kalasbra med nykokt nyponsoppa som jag precis rört ihop efter finfina instruktioner från både mormor och farmor. Väldans tur att jag lyckades!

Annars så har dagen idag varit helt okej, samhäll-svenska-lunch-musik-biologi. Även om jag kände mig ganska så lost innan jag fått i mig lite kaffe.. är det teckan på beroende? hum..  Vi fick också tillbaka den första läsloggen från boken som vi läser. Blev väldigt glad men även aningens besviken. Hon sa helt enkelt att det var välskrivet och med bra balans mellan referat/egna tankar/citat. Ingen mer, inget att förbättra, inget att tänka på. Kalasbra rakt igenom förutom en boktitel som jag glömt skriva med stor bokstav. Ahaaa? nu kommer det svåra, att göra lika bra ifrån mig på andra loggen och tredje och fjärde, utan att riktigt vet vad det var som gjorde den fullständig. Men antagligen så var det väl bara så; välskrivet och med bra balans mellan referat/egna tankar/citat.

Hmpf.. imorgon ska hon allt få förklara sig liite mer!


Nu har jag sisådär en timma på mig innan jag ska ut i ösregnet igen och cykla till kyrkan. Mässa och sedan café-förberedelser på församlinghemmet, yey! Jag som egentligen hade behövt plugga massa matte och spanska. Fast ska jag vara ärlig, så hade jag nog ändå inte orkat..

Positivitet är ordet!

ALLT går med positiva tankar, kaffe, några Digestive och pepp-musik på högsta volym. Hallao?! bara man ställer in sig på att det är det roligaste och intressantaste man någonsin gjort, och försöker intala sig att det faktiskt är så.

POSITIVITET TÄNK GLADA TANKAR PLUGG ÄR ROLIGT!
POSITIVITET TÄNK GLADA TANKAR PLUGG ÄR ROLIGT!
POSITIVITET TÄNK GLADA TANKAR PLUGG ÄR ROLIGT!
POSITIVITET TÄNK GLADA TANKAR PLUGG ÄR ROLIGT!



Idag är det The Libertines, Deportees, Patrick Wolf och Vampire Weekend som peppar och håller mig levande.

Some självdisciplin and framförhållning!

Jag har en massa massa plugg att göra idag, dagen till ära. Jag ska skriva klart en labbrapport om mossor och ormbunkar, lära mig ~30 helt onödiga och oanvändbara ord, göra x antal grammatik-uppgifter i spanska, plugga en sida matte och konstruera en egen uppvärmning. OCH läsa lite lagom många sidor i en bok så att jag sedan kan påbörja läsloggen som ska vara inne på fredag.

J ä ä ä ä ä h ! !
och jag som sagt att vi på natur inte aaalls har mycket att göra.. hmpf

Eller har det bara med min finfina framförhållning att göra..?
Självdisciplin, ja tack!


hmm, känns som om jag varit med om detta förr..

Hooola!

Wihooo! Det är måndag morgon och jag håller mig levande med lite falsk pigghet. Duvet, sådär ytligt som skulle försvinna på momangen om man skulle råka krypa ner i sängen igen.

Dessutom är klockan bara sisådär ungefär halv åtta, jag har en hel halvtimme till att inte göra något alls! Känns kalasskönt med lite tid till att bara vara.. samtidigt som det kanske hade varit ännu skönare att ha sovit en halvtimma till..

Men nej! nu är det dags att tagga inför dagen med bra musik, och dagens bästa bli-pigg-på-morgonen-låt är helt klart Patrick Wolf - The magic position jäää!

Ha en finfin dag!

söndag

Varning för skumt inlägg..

Idag är det söndag, vilket betyder att det är måndag imorgon -höhö, smart!- men ändå så är jag inte sådär söndags-deppig som det annars är så lätt att bli. Jag är helt enkelt fit for fight, liksom redo att slänga mig ut i en ny vecka.

Idag har jag jag städat mitt rum, eller påbörjat med andra ord. Är inte helt klar än.. har några små fina högar på golvet mad saker utan bestämd plats. Saker som innan bara legat i en låda tillsammans med andra helt random saker. Precis sådana saker ska jag nu ge en egen och självklar plats i mitt rum. Så att det inte går att tveka.
Annars så är det himlans kul att städa, faktiskt! speciellt när man hittar saker som man glömt att man hade, och andra helt onädiga saker som man sparat och inte kan slita sig ifrån, och försökt förtränga att man äger. Som en paket med servetter från hotellet i LA. Kalasbra servetter kan man ju inte bara slänga sådär? när man dessutom tagit hem de från USA känns det aningens onödigt att göra sig av med dem nu. Eller vad sägs om äkta lavastenar från Island? Direktimporterade och dessutom väldigt snygga att se på, så snygga att de ska få en synlig plats i mitt rum. De förtjänar verkligen inte att vara instängda i någon skum skokartong, som jag för övrigt hittade fyra av..

tss, godnatt!


HAHAH

Linnea



foto: Johanna

Mina fina sötnosar

Jag känner mig som en mördare, sådär lite barbarisk och elak. Det är liksom främlingsfientlighet på hög nivå att bara utrota små filurer man inte ens gett en chans. Som mina fina söta dammråttor. De bara låg där fridfullt och gjorde absolut inget fel, för hur kan man göra fel när man bara är? Så kom jag där med dammsugaren och utrotade hela släkten. Bara sådär. Utan att fråga. Utan att säga hej. Eller i alla fall bett dom flytta på sig. De var chanslösa, och nu får jag nästan lite dåligt samvete..

men men.. hur som helst så är det rent under sängen!

right beside you


Hemmakväll

En riktig hemmakväll är precis vad jag ska ha ikväll. Var på just Hemmakväll med Pappi och laddade på med lite hemmakvällsstuff så finns det inget som kan hindra mig från att slänga mig ner i soffan och leka soffpotatis för en kväll! mohaha
Så, så fort mappa kikat klart på FN-snubben i programmet-med-sveriges-lamaste-programledare
(aka Här är ditt liv, med Ingvar Oldsberg) är mooooovietime som gäller!

____________
fast ska jag vara ärlig.. så är jag liite avis. Vem vill inte vara kompis med Kofi Annan, liksom?

WWMD


W h a t  w o u l d  M u m  D o ?

Lördag

Idag är det lördag, även om det känns som söndag eftersom jag var ledig igår. Härligt! Dagens stooora plan är att städa mitt rum som just nu mest påminner om andra världskriget, eller något annat kaos:igt. Just nu är det verkligen förskräckligt med kläder överallt och massa massa damm. Men jag förstår bara inte vart allt damm kommer ifrån?! såå längesedan var det ändå inte som jag städade, även om det inte precis var igår..

Kanske skulle passa på att slänga lite onödiga saker som jag av någon anledning samlat på mig. För just nu skulle jag behöva liite mer plats i mina lådor!

What Would Linnea Do?!

Kom nästan nyss hem från en riktigt mysig kväll hemma hos Maria. Och hela dagen idag har varit just mysig. Inga lektioner idag, så det blev sovmorgon till halv elva innan Biffen kom hem till mig. Vi lagade kalasgod mat, gick ut på promenad, åt glass med smälta Dumle och drack te. Senare kom Sosso förbi för att låna en gammal 3310:a, och vi hann med some chit-chat. 
 
Och nu försöker jag pärla ihop ett eget WhatWouldJesusDo-armband men tänkte byta ut Jesus till Linnea istället.. innan jag kom på att L likaväl skulle kunna stå för Lucifer, och nej! jag tänker då inte följa han! haha Så nu försöker jag helt enkelt hitta på något annat som skulle passa.
Vad sägs om M som i Mamma? ;)

Hey

Friend Facts

Det är både kul och väldans skrämmande att se hur folk ser på en. Kikade igenom vad mina kära vänner på facebook svarat om mig, och ibland undrar jag hur de tänker, om de nu gör det över huvud taget? Hur som helst så har de otroligt delad uppfattning om mig, vad det nu beror på. haha Och det hade varit sååå roligt att veta vem som svarat vad -men Nej, för då måsta jag själv svara på minst 80 frågor om andra. Och det har jag inte precis lust med.. Here we go!

Tror du att Linnea Bergman är smartare än du?
Nej
nähe? jag kan faktiskt vara ryysligt smart ;)
Tycker du att Linnea Bergmans fötter luktar illa?
Nej
ooh, tur!
Tror du att Linnea Bergman kan springa en mil utan att stanna?
Ja
hahaha, NEJ!
Tror du att Linnea Bergman pratar med sig själv?
Nej
joo, det händer nog ibland (a)
Tror du att Linnea Bergman gillar att festa till morgonen?
Ja
Njeaa, skulle nog hinna somna
Tror du att Linnea Bergman har en gömd dagordning?
Ja
som i möte? men en to do-lista har jag i alla fall
Tror du att Linnea Bergman är smart?
Ja
wohoo, en som tycker det!
Tycker du att Linnea Bergman är oartig?
Nej
det var ju.. bra?
Do you think Linnea Bergman is materialistic?
Ja
om det räknas att vara lite halvt kär i sin miniräknare..
Tror du att Linnea Bergman skulle kunna skjuta någon?
Ja
nej, vad tror du om mig? :O
Skäms du för Linnea Bergman? Nej
puh!
Tycker du att Linnea Bergman ser bra ut?
Ja
ojoj, där ser man!
Tror du att Linnea Bergman skulle kunna förstöra en dejt?
Ja
jooo, antagligen. mohaha!
Tror du att Linnea Bergman kan hålla en hemlighet?
Ja
Ofc!
Tror du att Linnea Bergman är lat?
Nej
njea, kanske liiite..
Tycker du att Linnea Bergman är lite irriterande?
Nej
vilken tur!
ycker du att Linnea Bergman har ett inbjudande leende?
Ja
det var ju trevligt!
Tycker du att Linnea Bergman är narcissistisk?
Nej
goood
Tycker du att det är roligt att umgås med Linnea Bergman?
Ja
trevligt trevligt!
Tycker du Linnea Bergman har fina ögon?
Nej
nehä?
Tror du att Linnea Bergman någonsin har tjuvtittat på någon som klär av sig?
Ja
Höhö xD
Tycker du Linnea Bergman har fina ögon? Ja
aha?
Tycker du att Linnea Bergman är flirtig?
Ja
oshdå, haha!
Tror du att Linnea Bergman är tondöv?
Ja
huh? tacksåmycket!
Tror du att Linnea Bergman sjunger i duschen?
Ja
joodå, det händer väl..
Tycker du att Linnea Bergman näsa ser rolig ut?
Nej
haha, vad är det dära för fråga!?
Tror du att Linnea Bergman gillar att sjunga karaoke?
Ja
sant!
Tror du att Linnea Bergman är bra på att laga mat?
Ja
inte lika sant, men det går att äta! :D
Tror du att Linnea Bergman vet en mörk hemlighet om dig?
Nej
njea, skulle inte tro det
Tror du att Linnea Bergman är religiös? Ja
amen! haha..
Tror du att Linnea Bergman har badat naken?
Ja
alla har väl varit fyra år?
Skulle du kunna tänka dig att resa jorden runt med Linnea Bergman?
Ja
bara om du betalar, så!
Tror du att Linnea Bergman fortfarande sover med gosedjur i sängen?
Ja
nej?
Tycker du att Linnea Bergman är en bra kompis?
Ja
jää!
Tycker du att Linnea Bergman är narcissistisk?
Ja
mäh!?
Tror du att Linnea Bergman skulle betala borgen för dig om du hamnade i fängelse?
Nej
nej, för katten!
Tror du att Linnea Bergman sjunger när han eller hon är full?
Ja
sjunger nästan jämt, så det skulle faktiskt inte förvåna mig
Tycker du att Linnea Bergman är en bra kompis?
Nej
nähe, tyck inte det då..
Tycker du att Linnea Bergman är rolig? Ja
ojdå - jag, rolig? wow!
Tycker du att Linnea Bergman är söt?
Ja
oooh

Tycker du att Linnea Bergman är bra på idrott?
Ja
den personen kan inte ha sett mig (försöka) spela fotboll, hahaha!


HAHA, ska jag vara ärlig så vill jag nog inte veta vem det är som tyckt vad. Tror det är bäst att inte veta!

haha

En bra dag idag

Ä r  d e t  i n t e  e n  h e l t  u n d e r b a r  d a g  i d a g ?

En sådan där otroligt sällsynt vacker torsdag. Men kan inte komma på varför. Är det regnet som jag missade med ett par minuters marginal? Kan det vara för att jag idag hade mattetest och att det kändes ganska så någolunda kalasbra? Eller att jag lämnade matteböckerna i skolan för första gången denna veckan? Möjligen att jag bara haft två lektioner idag och slutade vid ett? Kanske för att vi EU-freaks fick träffa våra blivande lärare imorse?  Eller är det för att min helg redan har startat? Att jag liksom är helt ledig imorgon? Kan kanske vara för att mitt självförtroende idag ligger på toppen av alla tiders? För att solen skiner? För att himlen är blå lite var stans?

Eller bara för att idag är idag och att det är en väldans bra dag?

Hoppas hoppas

Sötis-Sosso kom förbi, kikade på Idol och förgyllde min kväll. Jag hinkar i mig en massa kaffe, och sedan ska jag tok-plugga matte utan att somna. Ska i alla fall försöka trycka in lite logiskt tänkande i min överbelastade hjärna.
Hoppas att allt får plats bara..

Där ser man!

Oj oj. Jag förstår inte riktigt, hänger nog inte med. Från att för länge sedan ha varit tre trogna läsare om dagen, ökade det till några fler. Sedan stannade det där ett tag. Ganska länge. Men nu har det ökat med precis fem stycken, sådär utan någon speciell anledning. För vad jag vet, så har jag inte gjort något för att locka hit folk. Snarare tvärt om, haha. Men det är kul, även om det känns lite konstigt.. tänka sig att det finns de som är intresserade av mitt liv och mina fina och -mer eller mindre- knepiga tankar. Men trots allt så spelar det ingen roll, känn er inte speciella eller så. Jag hade skrivit precis lika mycket och precis dant även om statistiken stod på ett, och det var min egen sidvisning som registrerats. Så det så! ;)

Bah ya!

Leave me alone



or like fall..

Brunt och Beige

Lite läskigt, men nu är det gjort!
Det är helt nytt och jag är kalasnöjd, så våga inte säga något annat!

Mohaha ;)

"Det finns alternativ..

.. Det måste finnas alternativ!"

Jag har precis bläddrat igenom boken FRED! (den dära som alla 16åringar får iår) och släppt lös några tårar. För att världen är som den är. Tänk om man bara kunde nå ut till hela världens befolkning och få folk att ändra sig och sin inställning. Krig löser inga problem, de bara skapar fler. Det är bara förvuxna småkillar i kostym som försöker leva ut sina pojkdrömmar. Det är människor FOR GODS SAKE! inte miniatyrfigurer i plast...


"N u  h ö r  v i  s t r i d s v a g n a r.  Berätta vidare, sänd vidare, ropa det vidare.
Och GÖR NÅGOT! GÖR MER! Vi lever i historieboken, nu, alla! "

-Mads Gilbert

Exkursion med NVEU09



regn regn regn träd och lite mer regn och träd.. typ
men ändå huuur intressant som helst
så BIOLOG är precis vad jag ska bli när jag blir stor
med en biolog till man och massa biolog-bäbisar
nivet, sådana som föds med raggsockar och fjällrävenjacka
med floran i högsta hugg och gallonisar.. typ

Jag har fastnat

Jag har fastnat bland alla koder och det går bara inte att slita sig. Det är så kul att jag vet inte vad. Och det bästa av allt, är att det aldrig kommer att ta slut. Det kommer alltid att finnas saker att testa, prova och lära. Som idag, när jag fixade in en till meny och flyttade över halva innehållet till den från den vanliga. Och det funkade!!

Och vad i hela friden är det jag sysslar med? Joooo, jag designar just nu min nya bloggdesign. Den som kommer ersätta denna. Men först måste den bli färdig.. och om jag känner mig själv (vilket jag iofs tidigare märkt att jag inte alltid gör) så kommer den vara klar i kväll, eller i alla fall imorgon!

Jeaääää!

Måndag

Åååååh, vad jag älskar måndagmorgon!


Eller inte?! Är i full fart med förberedelserna inför skolan samtidigt som jag lyssnar på pepp-musik, för det behöver jag verkligen. Är så seg och omotiverad att jag behöver peppas upp ordentligt! Om sjutton minuter ska jag möta upp Karlsson vid fridhemsparken, vilket betyder att jag behöver cykla härifrån om sexton minuter. Dessa sexton minuter ska gå till följande:

-fixa till håret
-borsta tänderna
-klä på mig
-lägga böcker i skolväskan

alltså 4 minuter för varje, attans! nu mååste jag skynda på lite..

Sunday

G h a a a a a a a a a a a ! ?

Är det något som jag inte vill, så är det att åka ivåg och joba idag. Jag hade såå mycket hellre stannat hemma och pluggat matte -eller vad som, som ger mig en bra anledning till att göra annat- istället blir det jobb till halv nio och sedan hem för att vara med på sista halvan av mammas födelsedagskalas. Hoppas på en lugn eftermiddag i alla fall, orkar inte med en massa köer av svettiga tennis-nördar som vill stränga om rack.. inte badminton-snubbar heller för den delen...

usch usch!

Matildas bloggdesign

I förmiddags mötte jag Matilda i staden och fotade, och jag har sedan dess suttit nästan hela dagen och fixat hennes bloggdesign. Det är sååå himla kul att jag vet inte vad! och nu är jag såååå sugen på att ändra min egna också. Frågan är bara hur, det ända jag vet är att den ska bli bredare! :D


klicka på bilden för att kika in på den..


Annars så har jag haft svårt att smälta gårdagen.. och det har inte precis varit enklare när jag lyssnat på honom hela dagen, höhö


See ya!

Håkan = Kärlek


Det finns ingen annan som Håkan. Ingen annan som kan beröra lika mycket på hundra meters avstånd, som just den mannen. En underbar kväll, magisk men tragisk.

Förskylning och Håkan H på Liseberg



I en vecka har mina elaka förkylnings-virusar hängt sig fast, och nu vill de bara inte släppa taget. Fast om jag ska vara ärlig, så har jag kanske varit lite för snäll och gjort det lite föör lätt för de små elakingarna. Men jag trodde faktiskt att det slulle hjälpa med lite musik och vilt dansande, och det gjorde det! I alla fall så kändes det så just då just där, aningens värre dagen efter. Men jag tycker helt enkelt inte om att behöva anpassa mig efter en jäkla förkylning.. jag vill kunna leva mitt liv ändå!

Men just idag blev det lite för mycket. Så istället för att sitta på ett tåg mot Göteborg och flera timmars väntan på Mr Hellström, sitter jag fortfarande hemma med filt och ett stort glas te. Men eftersom jag har världens bästa paranteser, lyckades jag övertala de till att tillbringa en kväll på Liseberg. Vilket gör att jag ändå kommer upp och får se Håkis, även om det blir aningens för sent för att kunna tränga sig längt fram. attans

Linnea på hal is

Hela NVEU09 med skridskor på fötterna idag på idrotten. Ramlade inte en enda gång förutom då vi skulle göra ett snyggt glid-fall med flit. Lyckades även med att göra en köttbulle, åka slalom, åka baklänges, göra bubblor och en liten liten pirruett. Jag är säker på att Maia hade varit stolt! ;)



Bild ett, påväg ner till en köttbulle
Bild två, liggandes på mage efter ett snyggt glid-fall på vänster sida

Torsdag

Idag har haf haft värsta otursdagen. Tappade mobilen, klämde fingret i skåpet, matkortet försvann och nycklarna försvann. Dagen slutade i alla fall tippeli-toppen med shopping och fika på stan med bästaste Johanna.

Imorgon är det skridskoåkande på idrotten och sedan hem och tagga inför Håkan H på Liseberg. Jääää!


Btw, så är det inte var dag som man hamnar mitt i en fest med massa turkar, så kvällen igår var aningens speciell.

Onsdag

Har haft huvudvärk halva dan, och jag är aningens trött på det nu. Har försökt med både mat och kaffe, men nu med panodil så ska den bort!
Lite lagom lång dag idag. Samhäll, svenska, lunch, musik och biologi. Och biologin var väldigt intressant! hur nu fröspridning kan vara det.. Firade sedan Maria idag med överraskningsfika påFribergs och nu snart är det Cafe After Church som gäller. Planering och bak!

Som om inte det vore nog, så fick jag hem skolfotona idag. Vi är ju bara sååå snygga!
Emily, Anna, Josefin, Elise, Frida, Ida, Linnea, Alice, Felicia, Amelia
Jeanette, Kajsa, Anna, Cathis, Maria, Erika, Julia, Challis, Lisa, Rebecca, Frida
Kristoffer, Jonathan, Dag, Gustaf, Christoffer

Navid Modiri & Gudarna - Paus där


live @ Nolltrefem, Halmstad

Dags för slagsmål!

Jag fightas med min mattebok
5-3 och jag ligger i underläge
men jag vet att det är jag
som alltid vinner till slut

Som alltid, så ska jag vinna.  S å k l a r t !  vad annars liksom?

Samtidigt så har jag Kents Utan dina andetag på repeat. Även om svensk musik inte är det mest optimala när man pluggar matte, men jag kan bara inte få nog. Kanske för att det var så längesedan sist, men denna höst ska jag spendera med dem!


Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
...



Dags för slagsmål..

Det är här du kliver av

J a g  h a r  v a r i t  l i t e  o f f  p å  s i s t a  t i d e n . 
Vet inte varför, det har bara blivit så.



Men om du ramlar kommer jag ramla åt samma håll
Spelar ingen roll vad du gör, ingen hade rört sig om du föll
Jag vet det är tungt vännen, men det är lugnt vännen

Det är här vi kliver av
Det är här vi kliver av

Kung Midas

NAVID = LYCKA

Inatt somnade jag med ett leende på läpparna. Jag var så lycklig att det liksom kändes ända ut i fingertopparna. En lycka som inte går att beskriva, det finns inga ord. Navid Modiri & Gudarna har något speciellt. Något som gör att man inte kan stå stilla. Något som gör att man för stunden glömmer allt annat.  D e t   ä r  m a g i s k t .

Korpulenta Kvinnoklubben

Äntligen dags för vårt första möte! Ikväll samlas klassens korpulenta kvinnor för en kväll med tårta, kakor, muffins och onyttigt i mängder. F r o s s e r i  v a r  o r d e t !  haha! Så nu försöker jag skriva klart reflektionen i svenskan, så att jag kan skicka iväg den ut i cyberspace och bli av den. Det skulle inte vara helt fel..

see ya!

Pannkakisar!

Jag har inte tid att bli sjuk, så jag såg till att ta mig lite tid från De Heliga Studierna. En timma från svenskan och en från spanskan.. det kan ju inte skada sådär värst mycket?

Så idag har jag gjort precis vad man inte ska göra om man vill kunna sova ikväll, men kan det stoppa en ovälkommen förskylning så är allt tillåtet! Och att sova nästan fyra timmar mitt på dagen och dricka två stoora glas med kaffe är riktigt trevligt!

Ikväll är det återhämtning som gäller. För imorgon är det maraton-plugg på schemat, eftersom jag ändå inte är pigg nog för idrott, och det är den enda lektionen vi har. Så jag steker nu massa pannkakor, för att sedan äta en massa pannkakor. Och kanske är det just pannkakor som är nyckeln till tillfriskning? Det och glad musik i mängder? man kan ju i alla fall hoppas!


Update!

Stekt pannkakor i en timma nu och smeten vill bra inte ta slut! Jag har tröttnat på att steka, och Chico orkar inte längre hoppas på att jag tappar en pannkaksbit eller två. Har inte en aning om hur många det blivit, eftersom jag ätit upp flera undertiden. höhö Men räddninge verkar nära, nu ska jag vända den sista pannkakisen!

något soft

Nu när folk är påväg att sova, ska jag precis börja plugga. Sådär lite lagom trött, men pigg på kaffe -det kan liksom inte bli mycket bättre när man ska reflektera och vara lite allmänt djup och reflekterande.

Dagens Halim-citat: Den som väntar på något soft kommer aldrig vänta för länge!

Dagen idag har varit ganska okej, trots det ena och det andra (som att t.ex. upptäcka att man är påväg att bli sjuk). På biologilektionen kunde jag tillochmed imponera på mina söta klassisar. Det är inte sådär jättesvårt att känna igen blommor, när man drillats av sin faster sen innan man kunde gå. Senare bar det av till församlingshemmet för planering och bakning inför höstens nyhet - Café After Church! Blev muffinsbakning och en massa massa skoj. En hel del Brunnsåker-snack också, eftersom hela högen gått där. Inte minst om vår kära hemkunskapslärare, GOSH!

Nä, dags att reflektera!
See ya!

No no nooo!

Är det inte helt underbart att riktigt känna hur näsan blir mer och mer täppt? Hur halsen liksom förvandlar minsta möjliga till värsta rivjärnet. Och hur huvudvärken smyger sig på, sakta sakta, för att försöka överraska vid värsta möjliga tillfälle? Ghaaaa, jag blir tokig! Jag får helt enkelt inte bli sjuk nu, det funkar inte. Det får inte plats i mitt liv just nu, jag är redan fullbokad flera veckor framåt.

Att bli sjuk? Det skulle förstöra hela min planering.

Navid Modiri & Gudarna

- Kom och dansa med oss


M i n  v ä n  C a r l - m a g n u s  h a n  v i l l e  b l i  e n  s t o r  p o e t
O c h  l i k s o m  s k r i v a  s å n t  s o m  i n g e n  a n n a n  s k r e v
H a n  s a t t  p å  t a k e n  h a n  v a r  g l ö d k o l s h e t
o c h  h a n  r u v a d e  p å  s i n  h e m l i g h e t

LÖRDAG . NU . TACK!

dont break down

tippeli toppen!

Vilken toppendag! Solen skiner och jag är allmänt lycklig, utan någon speciell anledning. Att jag dessvärre har en stor hög läxor att göra spelar liksom ingen roll. Inte ens att jag på fredag ska lämna in en liten reflektion om expositionen i en bok som jag inte börjat läsa än. Eller att jag borde stansa in hur index fungerar i min matte-hjärna.

Så nu ska jag koka lite te och börja läsa boken Ett öga rött, av Johan Hassan Khemiri, så att jag ikväll kan börja slänga ihop en bländande reflektion om bokens första meningar.. : I dag det var sista sommarlovsdagen och därför jag hjälpte pappa i affären. Först vi fyllde skyltfönster och klistrade reaprislappar och sen vi plockade nya varor. På lagret det var fullaste kaos med dammhögar och spindelväv på hörnen.

Och nej, jag har inte skrivit av fel. Det ska vara så. Irriterande språk, jag vet, men ändå så intressant. Det verkar vara en tippeli-toppenbok, här ska det  r e f l e k t e r a s !

GRATTIS på din dag!



Idag har det inte varit en vanlig dag. Det är min bästa väns födelsedag och nästan precis 16 år sedan vi för första gången träffade varandra. Det går inte att beskriva hur mycket hon betyder för mig. För det är något speciellt. Något så mycket mer än bara vänskap. Något som aldrig kommer att brytas. Det är tokigt hur mycket vi har gemensamt. Alla minnen vi delar. Knepiga internskämt som inte äns vi själva förstår oss på, men som gör att det räcker med en blick för att båda ska vikas dubbla av skratt. Hon är den som känner mig allra bäst, och ibland undrar jag om hon inte tillochmed känner mig bättre än vad jag gör själv. Hon är den som kan vända den värsta dagen, till att bli den bästa. Och sätta ord på mina tankar, när jag inte själv vet vad jag vill. Hon är helt enkelt den Bästa av de bästa.


Biffen, Karlsson, Klenis
- J o h a n n a !

Ghaaaa!

J a g  f ö r s t å r  i n t e !  Det mååste vara något fel på mig idag. Jag brände precis en kladdkaka, BRÄNDE en kladdkaka! Jag brukar ALLTID lyckas med mina kladdkakor, förutom idag.. tydligen.
Attans attans attans!

Klenis-Kalas

När man har gått och lagt sig vid två, är det inte speciellt kul att sedan vakna vid åtta. Och det går bara inte att somna om, trotts att man är trött som jagvetintevad. Tillslut drog jag mig upp ur sängen med samma huvudvärk som jag först somnade med, och ont lite var stans. Nästan överallt. Trodde ett tag att jag blivit sjuk på något vis och somnade till slut om i mammas säng efter panodil. Vaknade sedan vid halv ett utan huvudvärk, och då slog det mig! Igår spelade jag basket och spinnade, för första gången på ett halvår. Inte sååå konstigt att jag idag har en massa träningsverk. Hade snarare varit konstigt om jag inte haft det..

Nu är det snart födelsedagskalajs hos söta fröken Klenis Karlsson, som på måndag blir hela 16 år. Inte illa! Var på stan idag och köpte paket nummer två. Av någon anledning var det inte öppet köp, men vill hon byta så kan jag ta den! haha ;)


Peace Love and Understanding!

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng
lyssna till samma regn

vad jag bryr mig om nu
är att få ut dig ur skallen
är att aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen

Friday night

Kvällen har varit kalaskul, men nu är jag trött och har värsta huvudvärken. Massa nytt och trevligt folk och bra musik för en gångs skull. Nu ska jag soooova!



tack tack tack, till alla söta NVEU09:are och de som gjorde denna kväll lyckad!

Varför alla dessa bollar?

Är det inre regnet, så är det alla förbaskade bollar! Varför VARFÖR ska alla bollar träffa just mig? Inte konstigt att jag inte gillar bollar, när jag hela tiden får de på mig.. Tänkte när jag slutade i 9B att det kanske var slut med det där, att killarna hade någon hemlig pakt med målet att "råka" träffa mig var och varannan lektion. Men nej, Christoffer var den som fick den stooora äran att smälla in en fotboll rakt på mitt öra idag. Grattis!

Friday Im in love

Varför ska man inte få sova, när man väl har sovmorgon? Klockan stog på 8.20 istället för 6.20, men ändå så vaknar jag tre gånger och blir förskräckt för att jag tror att jag försovit mig. Tyypiskt

Idag är det ingen vanlig dag -det är FREDAG! Fredagens första, siata och enda lektion är idrotten klockan 10. Det kan knappt bli bättre. Efter den ska jag cykla hem på min cykel och äta lunch på stan med mammi. Har också tänkt att shoppa upp en massa pengar, så att min garderob blir glad igen. Klockan fyra är det sinkrådgivning på Make Up Store för att senare dra hem till Alice innan vi ska på partaj hos Amelia. En dag som säkert kommer bli toppen!


~Linnea

Regn regn

Bara för att jag igår tyckte att vägen hem kunde ha varit evighetslång, så är det säkert därför som jag idag straffades. Hårt. Cykla hem medans det regnar är inte att leka med.. det var nästan så att jag under en nanosekund önskade att jag gått på Kattegatt.
tänk att jag skrev det där..
Men efter regn kommer solsken, om inte, i alla fall uppehåll. Och finns det något som gör att man uppskattar uppehåll, mer än just regn? Näjuste!

Visste du att

Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa?

Evigheters evighet

Idag hade det inte gjort något om vägen hem var evighetslång. Vinden i håret och Håkan Hellström, då har man allt som man behöver. Det skulle vara helt okej om vägen aldrig tog slut, om den bara fortsatte och fortsatte till evigheters evighet. Eller, kanske i alla fall till slutet på evigheten. För det måste ju ändå vara ganska så långt. Om det nu finns något slut på evigheten, och hur man nu mäter en evighet.  

om vägen bara fortsatte och fortsatte..

4 gånger X upphöjt till 3 minus 7 genom Y

Jag är otroligt stolt över mig själv. Tydligen har jag fortfarande en hel del kvar att lära om mitt beteende, eftersom jag faktiskt hade lite självsdiciplin kvar. I två timmar har jag suttit med mina söta ekvationer. Tänk att matte kan vara så jäkla kul! Jag satt där och räknade i takt med Bowie på högsta volym, förutom i du du du du-du du-du-du:et i Rebel rebel, inte såå lätt att koncentrera sig på siffrorna i boken när man headbang:ar ;) Det är inte riktigt klokt, men jag blir så himla glad av matte, åtminståne när jag lyckas lösa ett tal som jag först inte alls tror att jag ska lyckas med. Det blir en sådan adrealinkick som lätt mäter sig med att åka Kanonen på Liseberg. Går liksom inte att förklara, jag blir helt lyrisk och börjar snacka med mig själv. Sjunger med lite extra i låten, som om jag hittat några skumma svampar i skogen. höhö. Antar att det är såhär det är, att vara natur-nörd. En människa som hade kunnat plugga matte bara för att det är så förbaskat kul, för att hitta lösningar och lösa problem. I så fall så är jag en stolt nörd. Stolt för att vara just nördig. För är inte det en väldigt bra egenskap?

Nördighet åt folket, vetja! ;)
jeaä!

Mohah

Nu ska jag vara ärlig. wow!
Jag har inte öppnat matteboken än, det har bara inte blivit så. Istället blev det promenad med mamma och Chico, mat och kaffe. Så nu är jag i perfekt skick för att gräva mig ner bland ekvationerna. Dagens mål är uppgift 1235, så det känns lika bra att sätta igång direkt så att jag får en stunds ledigt innan det är dags att sova. Men om jag känner mig själv rätt, så kommer det ändå inte bli så.. haha, men man kan ju i alla fall försöka!

Ti Ti Tisdag

Vet inte riktigt vad jag ska skriva.. finns så mycket att berätta att det försvinner och gömmer sig, typ. haaha

Hur som helst så var repet igår med NC precis som jag hade väntat mig. Effektivt och kalaskul. Roligt att få träffa alla f.d. Cantabilister igen och väldans skönt att äntligen få sjunga med NC, efter ett ganska så tråkigt år i Cantabile. Det blir ju sådan skillnad! Det är inte längre en liten tjejkör där hälften precis börjat sexan, det går liksom inte att beskriva känslan när killarna kommer in och hela låten lyfter från marken. Magiskt. Redan på lördag nästa vecka ska vi sjunga inför publik, på invigningen av Noll Tre Fem, klockan halv fyra om jag inte minns helt tokigt. Be there!

Efter en stunds sång, så var det mys/chillkväll hos Ida. Trevliga och snälla klassisar, spotify, Nallekaka och femminuterskola. Kvällens roligaste var helt klart Elises och Emilys version av Blatte-videoblogg. Heeeelt sjukt kul, vilket gjorde  att jag låg på golvet och gapflabbade i en halv evighet innan jag kunde sansa mig. Gosch!

Nu ska jag ta tag i mitt liv och räkna en massa matte, ekvationer närmare bestämt, och varför kan inte all matte vara lika roligt? Kanske skulle prova på att slänga in lite x och y bland procenttalen.. Jää!

peace out!
~Linnea


dagar till London!