..att det är tisdag


H e l a  j a g  l u k t a r  v a n i l j ,  e n  l i t e n  b i t  a v  s i d a n  8 8  ä r  b o r t a .
M e n  v e t u v a d ?  L i n n e a  h a r  f å t t  s o m m a r j o b b .
O c h  d e t  g i l l a r  v i !

Bara för att, ..


N u  s k a  j a g  h a  e n  t i m m e  a l l d e l e s  f ö r  m i g  s j ä l v .
S k a  k r y p a  n e r  i  b a d e t  m e d  t ä n d a  l j u s  o c h  b a d b o m b .
O c h  l ä s a  l i t e ,  o m  j a g  v å g a r .  T r o r  i n t e  a t t  b o k e n  t y c k e r  o m  v a t t e n .

och alla med converse sjöng

Vad ger en mer vårkänslor än att lyssna på Navid Modiri & Gudarna?
-just nu, ingeting faktiskt.

Det är precis därför som det är vad jag gör just nu, med fönstret öppet så att jag kan höra fåglarna kvittra.
Ååååhaa!

Du dudu du du du dudu du dudu du du du dudu (och alla med converse sjöng)
Du dudu du du du dudu du dudu du du du dudu  (och skånes alla bönder sjöng)
Deu deudeu deu deu deu deudeu deu deudeu deu deu deu deudeu
Deu deudeu deu deu deu deudeu deu deudeu deu deu deu deudeu

jag älskar en kille som heter Avokado!

Tack tack tack tack till Cissi och Sandra för igår. Det var väldans mysigt, och trevligt också för den delen. Vi åt mumsig hamburgare, spelade Rock Band, smaskade marängsviss i stearinljus-sken (för vad gör man inte för miljön?) och sjöng singstar. Dessutom blev det en hel del toikiga skriv-vik-och-skicka-berättelser om alla från Allah till Sandras pappa.
skoj skoj skoj


Allah och Karlsson på taket träffades under Sandras säng där de sjöng. Dock lät det väldigt falskt, sorry! De hade med sig en porrtidning och ett basebollträ. Allah sa: Jag älskar en kille som heter Avokado. Karlsson på taket frågade: Ska vi flytta till LAHOLM?!! De andra  sa: Vi ska till Lidl och köpa ost.

~Linnea

Good morning, starshine!

Linnea sitter och skriver på sitt energiarbete klockan nio en lördagsmorgon. Väldigt duktigt måste jag säga, eftersom det ska vara klart nästa vecka någon gång.. och att hon inte skrivit en rad fram tills idag.

Martina sover i soffan och det har hon gjort sen i gårkväll. Jag ville inte väcka henne när jag flyttade över till sängen vid 2.45 eftersom hon nanade så sött. Något som jag ockå antagligen hade gjort om jag inte varit hundvakt och var ute med Chico vid åtta. Men det gör faktiskt inget, morgonstund har guld i mun sägs det och det är verkligen sant. Promenaden var riktigt mysig även om det småregnade lite och jag lufasde fram i pappas stooora hund-promenads-jacka-med-massa-reflexer-på. Den är alldeles för stor för honom, och då är den galet stor på mig men vääldigt praktisk. Den gick ända ner till knäna!

Gårdagen blev tippeli-toppen. Jag som hade huset för mig själv bjöd in några av de bästa på myskväll. Det blev amerikanska pannkakor med Nutella, Wallander och massage.
En kanonkväll helt enkelt.

Dagens plan är att skriva lite (mycket?) mer på energiarbetet, äta frukost när Martina vaknar (eller när min mage börjar skrika efter frukost) äta lunch hos mormor och morfar, hem och kanske plugga lite mer, göra mig iordning och sedan åka iväg till Cissi och Sandras pyjamas-party. yeah!

~Linnea

Isprinsessa

Min kusin Maia är bra, väldans bra dessutom,
på att ta sig fram snyggt och graciöst på skidskor.

Tittade på när hon vann idag med hennes egna program, så fiiiint!

hennes blogg hittas här-
LitenMaia

Gårdagen var..

Bra men hemsk.
Stressig men skoj.

Nationella prov i Engelska - gick allt annat än bra, punkt.
Självstudier på engelskalektionen -blev istället en sväng på stan med Johanna.
Syslöjd i två timmar - sprättade som vanligt, misslyckades med halssömmen som vanligt. 
Faddersamling - fick reda på planeringen till femdagars-lägret, skoj skoj skoj!
Repetition inför välgörenhetskonsert - att sjunga är lika med lycka, behövs inte säga mer.
Konsert - en go' mix mellan nervositet, adrealinkick, lycka och skräck. Härligt!
Våffelmums hos Fredrik & co - mysigt och väldans trevlans!

Vårväder och pluggfri pluggdag

Tro det eller ej, men det är för hellskotta värsta aprilvädret ute ..i mars! Jag som trodde att vägen till biblioteket skulle bli en kamp på liv och död i snöstorm, men nejdå! Soooolskeeen och en blååå himmel gjorde mig och Martina sällskap på vägen. Så snällt!  Väl där fick vi hjälp av en snäll bibliotekarie men ack vad seg hon var. Tog en halv evighet men det var det säkert värt, Martina fick en hel hög med böcker med sig hem. Dessutom så var det till och med en aning mysigt att promenixa runt bland pluggande högskoleelever och böcker i tusental.

Resten av eftermiddagen var egentligen till för att plugga. Plugga på allt som måste pluggas på, till exempel No-arbetet om energi som ska vara inne och klart nästa vecka. Och då ska en muntlig redovisning vara planerad också. Martina den fina fick nog gjort en hel del medans jag gjorde allt jag kunde för att slippa. Som att försöka lösa ett gammalt korsord, slö-läsa några faktapapper om Boccaccio, kika i min kalender och dricka kallt te. Typiskt mig helt enkelt. Men absolut inte bra eftersom jag har vääldans mycket kvar på det dära arbetet, jag har rättare sagt knappt skrivit något alls. Såå, nu är min plan att börja kika på en lite grann ikväll, men bara en aning eftersom jag snart ska nana för att orka med engelska nationella imorgon.. ysch ysch ysch!

~Linnea

Frysta ärtor, en paj och hundra noveller

Nu sitter jag här, knaprar på frysta ärtor och lyssnar på World spins madly on med The Weepies, samtidigt som det är snöstorm ute. Snöstorm, fast inte av den vanliga typen. Hårda flingor som mest liknar pärlsocker blåser omkring. Inte alls roligt när man cyklar men annars väldans trevligt att få tillbaka julkänslan nu när man bara vill ha vår. Om det ändå vore sant..

Om en liten stund ska jag möta min Puddingpaj för att ta oss till biblioteket för att låna varsin bok. Inte vilken bok som helst dessutom, utan en gammal som betytt mycket för litteraturhistorien bla bla bla. Min plan var att läsa Boccaccio -mannen som runt 1300-talet skrev den första berättelsen som fick benämningen novell.. typ. Kollade sedan upp det lite mer och upptäckte att hans bok gick kalasbra att låna, MEN det var inte en bok med några noveller utan hundra! Hmpf, men detta ska inte hindra mig, jag ska allt låna hem de två volymerna av hans bok på sisådär 600 sidor var och helt enkelt läsa så mycket som jag har tid med / orkar / behöver för att kunna få en bild av hur livsstilen i boken stämmer överrens med hans egna.. ungefär, om jag nu fattat den delen av uppgiften rätt.

Men först så ska jag kika lite på dagens Andra Avenyn-avsnitt.
~Linnea

Lördag


Egentligen så skulle den hära sötnosen hälsa på idag. Men planerna ändrades och istället så kom världens bästa kusin hem till mig. Det blev chokladmuffins, en stoor kopp te och Sweeney Todd. Som för övrigt var sjukt bra och borde vara en obligatorisk film för alla! Blandningen mellan hänsynslöst mördande, paj och musikal kändes plötsligt helt normal.

Jag kapitulerar!

Känns som om jag nu är fast, allt det inte går att hindra. Jag är helt enkelt förskyld och så är det, bara att acceptera. Försökte mig på en sista räddning idag genom en vitamin C-chock och massa te med honung. Hm.. väldigt tveksamt om detta kommer hjälpa, antar att det redan är försent.

Och Esberitox?
-säng er i väggen!

~Linnea

Virusarna anfaller

Jag är frisk, jag är inte sjuk.

Positivt tänkade ska ta mig till nya höjder, åtminstånde fri från förskylningen som börjat smyga sig på mig. Jag känner hur de små elaka förskylningvirusarna tog sats bakifrån och liksom tog över cell för cell. Så nu är det bara positivt tänkande som gäller så att jag kan, som Johanna så fint sa, skrämma bort dom äckliga, fasansfulla, opålitliga och negativa små förskylningsvirusarna.

nää.. nu måste jag sluta med denna förskylningsnoja.
Lite täppt i näsan och ont i halsen kan man allt leva med!

~Linnea

Vi inviger våren,

 
 

o c h  t i l l b r i n g a r  r a s t e n  i  s o l e n . . .

Vårkänsla!

Våren har tagit över Halmstad och även mig. Kan kanske ifs bero på att jag idag valde min vita(!) vårjacka, ljusrosa tunika och tunna tygskor.. Men inte nog med det, solen skiner himlen är blå och det känns allmänt vårigt -precis som det ska vara en dag i mars!

Vårt maktövertagandet av skolan har börjat!

Jag trodde aldrig att ett styrelsemöte med elevrådet skulle kunna vara så kul. I två timmar satt vi och diskuterade allt från bananer och trycket till våra finfina tröjor till elevrådets budjet och niornas avslutningsfest. Och allt detta med smaskiga bakelser i magen. Kanon!

Btw, så är jag helt säker på att knivar trivs kalasbra närgrävda i stora blomkrukor! dessvärre så var inte hela styrelsen med på detta, hm.. jag som trodde att det var jag som var högsta hönan.

~Linnea

ett rött kuvert i brevlådan




Det sägs att kärlek är ett brev skickat tusen gånger.
Men ett enda brev från dig, det är kärlek för mig.

Befriad från Andra världskriget!

Är nu helt complete färdig finished med det och jag är till och med ganska nöjd.
Inga mer mardrömmar om Hitler och hans skumma kompisar!

Im a free women!
eller ja.. xD

Moto Boy & Charlotte Perelli - Hero

 

E v e r y t h i n g  h a s  a  b e g i n n i n g
E v e r y t h i n g  c o m e s  t o  a n d  e n d
T a k e  i t  o r  l e a v e  i t
Y o u 'd  b e t t e r  b e l i e v e  i t
B e  m y  l o v e r ,  b e  m y  f r i e n d

Födelsedaag!



Sweet sixteen

Min sextonde födelsedag har firats med nationella prov i engelska för både läsförståelse och hörförståelse, en chokladboll och ett glatt humör. Och snart snart kommer släkten hit för att äta mat och tårta, mums!

Fredagen den 13e brukar inte vara en bra dag, men just den här fredagen den 13e har hittills gått himlans bra (peppar, peppar, borde kanske vänta med att säga det tills när jag fått tillbaka proven) förutom möjligen snön. Jag vill helt enkelt inte ha snö på min födelsedag. Jag vill ha vårsol som skiner genom molnen och värmer aningens. Men den turen hade jag då inte idag..

Happy Birthday to Meeeee!
~~Linnea

Crash, Boom, Bang

Det som kändes så bra. Det skulle bli lysande och jag skulle känna mig nöjd.

Varför ska det då ta stopp?

Nu väntar jag på att pappa ska komma hem med mat. Och på ett underverk.

Te, mjuk pepparkaka och Hitler

Farmors mjuka pepparkaka och te i magen, mysbyxor på. Navid Modiri & Gudarna strömmar ut ur högtalarna och nu är jag riktigt taggad. Gårdagens två artiklar gick galant och det ska det göra nu också. Nu när fördjupningen om förintelsen ska skrivas. På mvg-standard, annars så ryker mitt so-betyg. Och det vill vi inte!

Kan också passa på att meddela att jag idag blev utsedd till skolans elevrådsordförande. Så nu är det dags att få fart på kostymnissar och annat slött folk så att det händer något!

Nee, nu ska jag skriva den dära fördjupningen och äta upp sista smulan av den mjuka pepparkakan.
~Linnea

En lång lång dag, i kort kort kjol. Här kommer ljuset, Aaaahaa ahaa!

-Pierre Gaffel

Jo, en lång lång dag är precis vad denna dag varit, och inte är den slut än. Efter en seg skoldag utan större framsteg fick jag en kort vilopaus innan det var dags för två timmars repetition med Cantabile. text, toner och typiska Ingmari-rörelser skulle sättas på plats eftersom detta var den sista repetitionen innan Välgörenhetskonserten i Immanuelskyrkan den 25 mars. Vette katten om allt sitter, men som tur är så har vi tid att repa det hela innan själva konserten. Och det kan nog behövas.. Svepande händer åt höger, åt vänster. Byt plats! Stå som prickar på ett tyg. Le! Ett steg till höger, ett steg till vänster. Gå målinriktat! Fyra steg fram, fyra bak. Sitt inte så ihopkurade. Huvudet åt höger! vänster! Byt platser och se nu till att förföra publiken! hmpf! ...

Och nu så sitter jag här och skriver som attan på Hitlerskit-arbetet som ska vara klar på fredag. Nea hade länge övertaget men jag SKA fixa detta! Kaffe kaffe kaffe! Det enda som kan ta stryk är mvg-fördjupningen, för vart ska jag få den tiden ifrån? Nej, nu ska jag skriva en lysande artikel om atombombandet i Hiroshima. Aaaah, underbart! -eller inte..

i väntan på ljuset, utan kort kjol ifs
~Linnea

~

H e j .

Faded Orchid



Överraskning, överraskning, ha den äran!

..citat från törnrosa för den som undrar.

Idag fick jag en himlans glad överraskning. Det är nämnligen så att min Spanska-bok har varit borta sedan.. antagligen sen min panik-julstädning innan jul. Detta har då såklart Agneta inte varit särskilt glad över. Visst, hon har som tur inte kommenterat det mer än någon gång men hon har allt kikat lite snett på mig när jag gång på gång lånat grannens bok. Och grannen (snäll 9B:are) har i sin tur såklart inte varit helt förtjust att ha mig hängandes över sin bok. Men! från och med imorgon (om vi nu har spanska då) så kommer jag att kunna ha med mig min egna, om jag nu inte mot förmodan skulle glömma den..

Men hur som helst så hittade jag då denna bok i en skrivbordslåda där jag tydligen gömde en hel hög med skolböcker (även mina engelska-böcker, som jag sedan hittade ett till exemplar av i en resväska. ouuups!) när jag inte visste vart jag skulle göra av de. Så just nu känner jag mig extremt slarvig och målet "Eleven tar ansvar för skolans material" känns inte särskilt uppfyllt.. Hmpf, det måste bli ändring på dethär!

~L

Utkast för energiarbete

Energi är mycket. Det är även ett väldans abstrakt begrepp som är svårt att förklara. Johannes förklarar sina erfarenheter av energi genom att spela blubb-blubb på sin mun á la 5åring. Energi kan vara något som tas upp från mat, även om mat i sig inte är energi. Hanna tycker att hon använder mest energi nä hon är hyper.  Det tycker Skalman också, även om det är väldigt sällan som han gör annat än att sova och äta. Farmor håller med, samtidigt som hon steker några köttbullar. Frågar man tysken säger han att energi är lika gott som chokladpudding... med grädde och banan! Katten heilar like a fjortis och kossan säger mu. I kärnkraftverk planeras det nu att börja tillverkas telefoner. Istället för det tidigare energirika tangentborden. Enligt den berömda pedofilen Per-Niklas Sven-olofsson är jordens undergång nära. Som om päronen skulle bry sig.

Made by: Bergman, Wetterholt, Nilsson och Högwall

Ouuuuuuups!



I d a g  h a r  j a g  g j o r t  n å g o t  o v a n l i g t .
J a g  s o m n a d e  p å  s o - l e k t i o n e n !


.

Självdisciplin, tack!

Det är knepigt det där med hur människor fungerar. Inte minst mig själv. Man har sina egenskaper som kanske inte är helt unika, men tillsammans blir det en kombination som är svår att finna hos någon annan.

jag har en helt förträfflig förmåga att skjuta upp saker. Och visst, det kan kännas hur skönt som helst, för stunden. Det är inte lika kul när man har panik för att något som man vetat om i flera veckor ska vara klart imorgon, och det fortfarande är ogjort. Det är inte alls kul för 1: det stressar en, 2: man blir trött eftersom man tillbringar natten till att panik-pussla ihop något hyfsat och 3: man blir sur på sig själv. Som tur är, så har jag också förmågan att lära mig. Och hade det inte varit perfekt om det vore så att jag lärde mig av mina misstag och såg till att sluta skjuta upp saker? Joo, såklart. Alldeles utmärkt, ypperligt, utomordentligt, briljant, toppen och alldeles lysande! Tyvärr så är det inte precis så som det är. Nej, jag har haft x antal kvällar -och nätter- i panik, jag har blivit galet sur på mig själv för att inte ha tagit tag i det tidigare, och än har jag inte lärt mig. Jag behöver helt enkelt lite press på mig när det gäller att få saker gjorda. Jag behöver en deadline, lite för snäv dessutom, för att jag ska få eld i baken och skriva eller vad det nu är jag behöver göra. ¨

Så det är med blandade känslor som jag njuter av det lugn jag fick idag, när vi fick reda på att 2VK-arbetet inte ska in på fredag, utan på onsdag nästa vecka. Jag är helt enkelt en aning schitzofren. En del av mig kan vi kalla Lin och den andra kallar vi Nea. Lin ber mig fortsätta i det tempot jag haft tidigare, för att ha god tid på mig och sedan få några dagar ledigt innan energi-arbetet ska jobbas på. Nea tycker däremot att jag nu med den stora tidsmarginalen har tid att unna mig själv en kväll ledigt, eller kanske två.. Om jag börjar att lyssna på Nea är jag säker på att jag kommer att fortsätta att göra det resten av veckan också = inte bra. Det bästa vore alltså helt klart att lita på Lin och se till att jag skriver fördigt en artikel i kväll, om tex. slaget vid Stalingrad.. eller varför inte om Operation Barbarossa?

Men varför måste det vara så svårt?! Jag borde nog lägga till en sak på min öskelista (jeaa, fyller faktiskt år nästa vecka;) och det är inget annat än ett hekto självdisciplin. För det skulle verkligen sitta fint!

~Linnea, Lin och Nea

Små, söta, oskyldiga och helt ovetande om den stora världen.


6B, 2006

död död död

Första måndagen i var tredje månad är något som jag aldrig tänkt på som positivt. Förrän idag. Hesa Henrik vrålar så att det hörs över hela stan (vilket ifs är meningen). Men även om det ger en aningens kuslig känsla såhär i det gråa duggregnet så är det också helt perfekt. För vad är bättre när man är mitt i ett arbete om andra världskriget, än att få lite krigskänsla? 

För det är just vad jag har brottats med i helgen. Ett arbete om 2VK där man ska berätta stora delar av detta fruktansvärda krig genom artiklar, repotage och notiser.. som om man vore en krigskorrespondent i Tyskland. Great! Låter kanske kalaskul för vissa. Men Nej, inte för mig. Jag tror inte att något annat skolarbete någonsin skapat så mycket ångest som detta gjort. För just krig har jag svårt för. Det finns inget intressant med just krig och allt vad det innebär. stalingrad tyskland operation barabarossa polen atombomber pakter hit pakter dit. Bara död död död. Visserligen var förintelsen också bara död död död men dock mycket mer intressant. Så det är veckans utmaning, att få ordning på detta arbete och förhoppningsvis kunna göra det lite intressant.

~L

dagar till London!