sovalåtersomenfinidé



råkade somna i soffan. jag som skulle hem till Mysis och plugga fysik. attans!


kyrkkaffe! erhm..?

Huvudvärk huvudvärk huvudvärk. Blir snart tookig! har de senaste dagarna insett att jag är fast. Koffeinberoende, trevligt trevligt! underbart, verkligen! Så just därför har jag från och med nu kaffe-förbud. Måste bara få ett slut på dethär nu.
Får se hur det funkar..

..

För övrigt, räknade jag idag ut att jag tillbringat över femton timmar den senaste veckan i S:t Nikolai. Har alltså besökt kyrkan fem dagar av de senaste sju. Kyrklig? Ohja, känner verkligen hur andligheten snart rinner ut ur öronen..

Lights will guide you home


Linnea är stolt som tuppen!

sunshine.

fin syster i Halmstad. puss!

ska och vill. hit och dit.

Jag har slutat dra ner persiennen innan jag går och lägger mig. Nu kan jag somna med månen lysandes precis utanför fönstret och vakna till morgonsolen i ögonen.

Jag skulle vilja ha pollenallergi. Lite kli i ögonen när våren kommer och när sommaren är påväg. Det hade varit fint.

Jag ska köpa en klocka. Jag som aldrig använder klockor, och egentligen inte tycker om klockor. Just därför ska jag köpa en turkos att ha i sommar.

Jag tycker om mina fina vänner. Och glass. Och kaffe. Och mina nya jeansshorts. Och vår-pirr i magen. Men mest mina fina vänner. Världen är vår och vi ska dela den.

Jag ogillar skumma typer på stan när jag cyklar som en tok i mörkret. Speciellt de med benknotor hängandes i byxhällorna. Jag vet att de är fejk. Hoppas i alla fall..

Dagens finaste stund

På promenad med finaste Chico, i regnet längs kattaskrällevägen. Söta vattenpussar på gatorna och doft av syrener i luften.

mina finfina regnstövlar, sommaren 2008..

Natt.

Markus Krunegård – Natt efter natt

siiieeestaaaaaa

Nej, jag vill inte sitta hemma i Halmstad. Jag vill trängas framför en stor scen i Hässleholm med fin musik på så hög volym att basen dunkar i magen. Speciellt imorgon vid halv fyra då min Timo står på scen, eller senare och kika på First Aid Kit. [ingenting] Hästpojken! Elias And The Wizzkids! ghaa!! TAAA MIG DIT!

men..
dagar kvar till Emmabodafestivalen!

fina träd.

don't put your head in the sand

- FourEyes

julia.

boooooom med analoga foton nu de senaste dagarna. men det går liksom inte att låta bli. och har ändå inget vettigt att skriva.
fina julia vid skåpen. julia som dessutom fyller år idag. grattis gzz gzz!

emmie.

analogt.




med lite mer precision och noggrannhet. utan photoshop. analogt.

Adios amigos!

Igår lyckades fina Mia lugna klumpen i magen. Idag när jag vaknade var paniken tillbaka. Påväg till skolan funderade jag nästan allvarligt på att cykla in i en parkerad bil. Bara för att prova. Läsförståelsen och uppsatsen kan ta första bästa flyg långt härifrån. Tillbaka till Spanien, tack. Jag är i alla fall lättad. Tre veckor kvar, sedan ska jag aldrig någonsin säga ett ord på spanska igen. Eller, möjligtvis 'una cerveza por favor' på pensionärsresa om sisådär femtio år.. det hade varit okej.

kväll i maj.

Söndag

Det finns inte så mycket att säga. Mitt hjärta är ditt att förstöra. Ungefär så. Annars en fin dag. Utflykt till falkenberg. Kaffe vid Nissan med en fin vän. Sovmorgon. Fint. Att det dessutom är den näst-näst-sista söndagen innan skolan slutar, gör bara allt ännu finare.

dimma.

Prins Blå

Liseberg.

Jag har känt mig som en femåring idag. Frågar man filurerna på bilden, så skulle de nog säga att jag betett mig som en sådan också. Men det går liksom inte att bete sig normalt i en park fylld med skojiga saker. Tur att jag inte bor i Göteborg. Jag skulle bli beroende av pirret i magen, suset i öronen och fartvinden i håret. Utan tvekan.

Awiie.

Om sisådär en timma sitter jag på en buss mot landet där kaninerna är gröna. Timmar med pirr i magen, sockervadd i håret, vattendränkta kläder, fartvind i ansiktet och glass i mungiporna. Allt med fina vänner och förhoppningsvis stjärnvinst. Två kilo geisha i år igen,  hade jag inte tackat nej till.

Timo.

Nationella gick fint. Hoppas jag. Vet inte om jag egentligen vågar uttala mig, min magkänsla brukar ha så förbaskat fel..
Har lyssnat på Timo Räisänen och samtidigt läst om Timo Räisänen. Samtidigt. Timo-overload eller vad?
Han är 30, har två barn, lyssnar bara på opera och gillar Ernst. Attans! Min spralliga partaj-bild av Timo är nu totalt ruinerad..

stjärna i kanten

Jag känner inte riktigt igen mig själv idag. Den gamla Linnea skulle ungefär nu vid denna här tiden kika igenom matteboken och få lite halvt panik. Dagens Linnea var färdig med matten för en timma sedan. Då kände hon sig nöjd. Kan bero på att hon började redan halv åtta, och inte halv elva.. Sista nationella i matematik imorgon. Lägligt nog så stod jag på trappan med matteboken i högsta hugg idag när min mattelärare/granne promenerade förbi. Hoppas nu på pluspoäng, en stjärna i kanten. Kanske till och med en liten fin sol?

franskt gräs och franska duvor.

cool som en sill.

Jag vill så gärna säga att jag pluggat som en tok. Men att planlöst bläddra i en bok utan att förstå, tror jag inte räknas.

dina händer är fulla av blommor


Så minns jag dig, som en person som aldrig gjort mig besviken
Och jag minns hur du ser på mig, och håller om mig så lätt du kan

Dina händer är fulla av blommor
Dina ögon är fulla av liv
Dina läppar är fyllda av sånger
Dina dagar är fulla av tid

 

Sanningen om Linnea


Jaa du.. vad ska man säga? Emma kan nog ha rätt ändå..

Onsdag

Hela dagen har varit så fin. Inte bara för att det är sommarvärme i staden, utan också för att muntliga nationella i engelska är avklarat. Kändes helt okej, men tydligen var det kalas. Måste bara lära mig att utveckla mina meningar och använda bisatser. typ. Har den senaste timmen förgäves försökt plugga samhäll. Funkar inte bra. Inte alls. Vilket inte är bra på något vis, då det är prov imorgon. Hm.. kan bli intressant.

we.heart.it

som kaktusar mot nya kalasbyxor

Ungefär så känns det. Finns nog inte mer att säga. punkt.

Friends of mine

Adam Green – Friends Of Mine

Världen är elak

Twinflower har en dålig dag. Så att det ryker. Håll er på säkert avstånd, allt inom en meter förfaller, försvinner, förintas, förstörs. Lyckades riva sönder mina kalasbyxor innan jag ens hunnit utanför dörren. Glömde mobilen i soffan. Nycklarna ligger nog kvar i bilen. Hoppas jag, för annars vet jag inte var de håller hus. Missade bussen med en marginal på några få meter. Får kanske skylla mig själv, för jag sprang inte. Försökte inte på riktigt. Men jag springer inte efter bussar, så är det bara. En evighet att ta sig hem till fots, det som brukar ta max tolv minuter med min fina cykel. Sjutton om det är motvind. Min räddning påvägen, var några centimeter choklad i botten på en glass-strut. Överraskning, alltid något! Tack!

Måndag idag och måndagar ska vara fina. Det har jag bestämt. Efter varje måndag som gått, är det en måndag färre till sommarlov. Just nu är det sisådär tre och en halv kvar.. till och med lite mindre. Mums.

Världen är elak

A sunday smile.

Söndag. Igen. Tiden rinner iväg, känns som om det var flera år sedan jag senast hade en tom dag i min almanacka och kanske är det så. Skulle kunna skriva flera tusen ord om söndagsångest, om tid som försvinner under mina fötter, om saker som aldrig slutförs, om fjärilarna i magen när det doftar vår, om att tvingas sänka sina ambitioner, om att finnas där för någon som behöver, om att andas, om att längta så att det skaver, om hur det känns att vara just jag just idag.

skuld och lidande väntar på er fortfarande

Håkan Hellström – Tro Och Tvivel

Fredagskväll.

emmie . sandra . mumsig mat . fem av fem toasters!
cissi . cissi . cissi
kalasgod kladdkakstårta . ank-Linnea . sandra
emmie . emmie

K Ä R L E K

tre töser som försöker se kära ut. passar kalasfint eftersom jag just idag ska just dit. till kärleken alltså. grilla med fint folk. mums.

kaffe . regn . paj

Det regnar. Skoj, härligt, kalasbra! verkligen.. Men ändå så är det lite fint på något vis. Har huvudvärk och hinkar i mig kaffe på jobbet. Regn betyder att jag inte missar en fin dag, bara för att jag är fast i en tennishall. Och att tennisspelarna avbokar sina tider utomhus, vilket gör att jag inte har så mycket att göra. Så ja, regn är fint.

Ska nu lyssna på fin musik, som jag för en gångs skull lyckats få med mig hit. Orkar inte med sega repriser på tv, när jag kan äta taccopaj tillsammans med Joel Alme. En bit mumsig paj som torterats i mikron. Paj och mikro är ingen bra kombination, glöm inte det. Det blir bara segt och geggigt. punk.


____
och farmor. Joel Alme är inte en ny pojkvän, så du behöver inte fundera..

á la Emmie

Kvällen igår blev kalasfin på alla sätt och vis. Mysigt som bara den! Med tre fina tjejer -med hattar på huvudet- på Emmies altan, kan det inte bli annat än succé. Kom hem med magen full av delikat mat, kladdkakstårta och Marabou polka. Dessutom ett minneskort fyllt med tokiga/härliga bilder och filmer, som inom en snar framtid ska få flyga ut i cyberspace.
Peace!

You're the one that I want

Angus and Julia Stone

Mia.

Fredag

Mumsig lunch hos farmor och farfar. De är så fina!
Nu pysslar jag ihop en pappershatt. Varför kan man undra.. fråga Emmie!

Linnea har namnsdag idag

tortyr

Jag har idag torterat mina magmuskler ordentligt. Härligt, underbart!
Kändes verkligen kalas, om jag bara hade kunnat komma undan hämnden imorgon..

fin kombination.

promenad.

för sisådär nästan exakt två år sedan promenerade denna man i mina kvarter..

F r a n k .

Detta är min nya kompis Frank. Konserverad sedan 1975, mycket snäll och säger inte emot.


Beauty lies not in the eye


idag hittade jag dessa fina grabbz. underbart fint, och ska (förhoppningsvis, antagligen) ses live i sommar. tippelitoppen!

I Don't Say Anything Let Me Go Death of a CEO Beauty Lies Not In the Eye Your Lover From Berlin

Along the way.

Jag hittade hem! Jag lovar, det är helt sant. Tydligen så har jag inte längre världens sämsta lokalsinne, eftersom jag lyckades komma ihåg en ny väg som Karlsson visat en enda gång tidigare. Det ska nog bli människa av mig med en vacker dag!
Along The Way

You'd better watch out



Billie The Vision & The Dancers

bland molnen

Nej, det är inte kul med nationella i spanska. Det är det verkligen inte.
Annars så har dagen idag spenderats på rosa moln, högt där uppe någonstans.
Därifrån är allt så himlans fint!


Nu bär det av mot staden och samhällsekonomi med mysis!

andakt.

Öh, typ...

jag tror att jag dör en smula. HAHA!
bilder från Liseberg för nästan exakt ett år sedan,
ihoppysslat av min konstnärliga filur till vän, Cissi!

1 9 3 9

hemma igen, efter en kalas-skoj helg på nissaström. mucho mucho trevligt!

det doftar vår.

Det doftar vår

motvind

motvind och sand i ögonen. mums!

drar iväg till vildmarken med fint skunik-folk.. ha det fint!

inte.

Jag . vill . inte .
Nej, jag vill inte dra till skolan och springa intervaller. Det vill jag verkligen inte. Om jag ändå hade kunnat bo under täcket..

asfalt.

asfalt.

skymning.


så.. nu efter att Emma offentliggjort min finfina panik-kommentar, så har säkerligen skaran med visomtyckerattLinneaverkarvaratokiggalenochkonstig-folk ökat. väldans fint, verkligen!
det är ju precis det jag vill, att okända människor ska tro att jag är fullkomligt tokig, galen och konstig! haha..

miaLundh!

En fin eftermiddag med min fina vän Mia. Jag lovar, en vacker dag då kloning är lagligt och möjligt att genomföra med människor, ska jag klona en hel Mia-armé. Sedan skicka ut de i världen, för alla skulle behöva en vän som henne.. !

PartajPrinsessan & Piloten På Party!

Party På P

Partyprinsessa . Pilot . PJ . Pinsam Pappa . Parisare

fin tisdag

Mysig fika x2 på stan med Louise. Innan dess vintage-spaning med Julia. trevlans! Timo fick sedan följa med mig  hem, kunde bara inte låta bli..

NC

Lyckad konsert med världens bästa Nova Cantica. Gåshud och stående ovationer. Lycka. Kärlek. Tack!

Paris by night

fina fina paris.

söndagskväll.

Jag och min fina vän Timo har pluggat matte tillsammans de senaste timmarna. Han är fin han!
Nu sova och sedan matteprov om sisådär nio timmar. Härligt! verkligen, underbart..

Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din

Det finns vissa saker som känns så bra, att jag hade kunnat göra det i evigheter. Ända till evigheternas slut dessutom. Som idag. Sittandes på altanen i skolskenet med kaffe och vindruvor, knaprandes på mumsiga apor och med min man i högtalarna. Förutom den lilla detaljen att andragradsekvationerna gjorde mig sällskap, så kunde det inte bli mycket bättre. Livet är fint.

Vi ska göra London osäkert

Skoj kväll hemma hos Frida, med fint London-folk.
Det kommer bli -som emma skulle ha sagt - en azzuummm höst, utan tvekan!

converse.

Ja, jag tycker om skor. Det har alltid fascinerat mig, och kommer nog alltid att göra. Det kan liksom säga så mycket om en människa. Var man har varit, och var man är påväg. Mysis skor på bild. Inte första gången, och antagligen inte sista..

Djungelvrål


Djungelvrål och salta nappar . skumbananer daim jag snattar . wingummi i stora mängder . blockchoklad i långa längder
Nic & The Family – Djungelvrål

My shoes.

HOFFMAESTRO – My Shoes

lakan.

Det finns inget värre (förutom möjligen världssvälten, trikiner och trasiga kalasbyxor) än underlakan som är för små. Det gör det verkligen inte. Det slutar bara med att jag vaknar inlindad i lakanet som då inte ens täcker en tredjedel av min finfina 120säng. Jag blir tokig!

dagar till London!