See you!

Ett snabbt Hej och Gott Nytt År innan jag ska slänga i mig lite frukost, leta upp ett par strumpor, borsta tänderna och åka till stationen.

Bye!
~Linnea

Mot Kungälv!

Imorgon bär det av till Nyårsläger i Kungälv med ett gäng goa tjejer! Har försökt skriva en packningslista och det har gått riktigt bra, dessvärre känner jag mig själv så pass bra att jag redan vet att det till slut kommer ligga dubbelt så mycket kläder i väskan när jag packat klart. haha, så jag kommer överpackad till lägret, precis som vanligt ;) Men hur som helst så kommer det bli jättekul, och om det möjligtvis inte blir det -så ser vi till att det blir det! 
 
Så nu väntas fyra härliga nätter på luftmadrass, yeah!
~Linnea

Cathis och Linnea




Picknick och filmmys med sötaste Cathis idag. Det blev saft och pepparkakor på kalla klippor, sedan te ochsaffranskaka till Alvin och gänget i soffan. Tack för en mysig dag!

Dagen med stort D

Märkte att jag inte skrivit ett julaftonsinlägg här än, och det kanske jag borde. Men nej, det blir det inte utan istället en bild på en väldigt glad Linnea som öppnar ett paket som visade sig vara världens snyggaste skidor :D


Bergman rules! ;)

Jag älskar verkligen min familj. Vi är så roliga, tokiga, knepiga och helt underbara! haha, alltid skratt och roliga samtalsämnen. Och så varierande! ena stunden diskuteras det konståkning eller vetenskap, andra stunden skrattar alla åt ett av Bröderna Bergmans alla skämt. Vad tycks om Det var två bagare och en smet eller Det var två turkar och en fes. Ännu mer skratt blir det om man istället säger Det var två bagare och en deg eller Det var två turkar och en släppte sig just för att det inte funkar. Haha, typiska PPKskämt -Pinsamma pappors klubb- och det får man alltid mycket av när vi träffas ;)

fast tro nu inte att vi är helt knäppa, för vi är faktiskt normala ibland också ;)

Såklart.
Bara för att jag och Martina släpade oss till stan vid tio, så öppnade det mesta inte förren 12. Yeah!

rea rea rea

oooh shit! det är nu som man ångrar att man igår bestämde att möta filuren redan klockan tio. Efter en halvtimmas snooze gick jag till slut upp och fick i mig lite mat. Var sjukt hunfrig eftersom det aldrig blev någon riktig kvällsmat igår -eftersom jag åt lunch vid fyra- hm.. Så nu bär det av till staden för att fynda på mellandagsrean, och jag är såå glad för min nya mössa. För det är den som jag idag tänker gömma mig under :)

~Linnea

Juldagen

Julafton i all ära, men är inte juldagen liiiite mysigare?  Det finns inga krav om att det ska bli sådär perfekt utan det är bara en dag då man kan slappa och äta resterna av julmaten och godiset. Idag börjades dagen vid 12 nångång med ett stort glas ny-centrifugerad juice från mappas juice-centrifug som de fick i går -Två äpplen, tre clementiner och två morötter -Såå gott!- och en skinkmacka såklart. Sedan fram till fem gick jag runt inlindad i mitt duntäcke och läste, pusslade och bara slöade -precis som man ska göra på juldagen! Vid sex drog jag mig hem till Martina där vi drack te, åt pepparkakor, Anton Berg-choklad och såg på film. Mys!



God Jul!


Önskar en glad och frisk Linnea, som faktiskt har lite pirr i magen ;)

Natten till Julafton

-Julskinkan är provsmakad
-Granen är klädd
-Är möjligtvis smittad av maginfluensa
-De sista julklapparna är inslagna

Det är en punkt av dessa fyra som inte hör till dagen före julafton. Ni kan nog gissa vilken, och jag hoppas så in i bomben att tomten är (eller att jag har varit ) snäll nog att låta mig slippa spy på julafton. Hur som helst så är det mesta färdigt, så mycket som kan vara fördigt så här en timma in på julafton.



Jeaaa

P a n i k - s h o p p i n g  p å  s t a n  i d a g  m e d  M a r t i n a  : D



Ni får helt enkelt bortse från att jag ser ut som en michelngubbe, och i stället titta på Martina som är så söt ;)

Nattdammsugning

Trodde jag verkligen att jag skulle hitta allt jag ville hitta idag på stan? Ja, faktiskt. Men tyvärr så blev det inte så. Vilket betyder att jag måste ner igen imorgon för att jaga julklapp till min min söta kusin och till min daddy.  Ghaa!  Inte särskilt lockande, eftersom allt folk retade skallen av mig idag. Hur katten kan man ens tänka tanken på att kliva rakt ut i gatan utan att se sig för? Hur många galningar som helst gjorde det idag PRECIS framför mig när jag kom svishande på min cykel. Osmart, hörru!

Nä, nu ska jag städa färdigt på mitt rum. Bara dammsugning och hyllorna som ska dammas, sedan är jag klaaar! En kompis kallade det nattdammsugning ;)

Don't panic!

Jag vet inte om det vara är mig det är fel på, eller om det blir såhär för alla. Det är nämnligen så att när jag städar mitt rum så kommer jag alltid till en stund då det är mycket stökigare än när jag började. Allt som inte ska slängas i soptunnan men som jag inte vet vart jag ska lägga, hamnar i högar på golvet. Och bara för att jag inte orkade städa fördigt mitt rum i gårkväll/natt så är det just så som mitt rum är nu. Kanske fin ordning i lådorna men ingen annanstans. ghaa.. Det är något som jag måste ta tag i i eftermiddag eller  ikväll kanske, bara jag blir färdig. Men något roligt med att städa ordentligt och sortera överallt är att man hittar roliga/udda saker. Igår hittade jag till exempel två stycken toarullar, ett par trasiga solglasögon från Coronado, en knepig sorts klämma till håret, en bikini-underdel och en såndära papplåda med servetter i som jag släpade hem från hotellet i LA. Tadaa!

Idag har jag slöat ända sedan jag gick upp, förutom att jag börjat sminka mig så smått. Om en liten liten stund tänkte jag ta en promenad på Chico. Sedan bär det av till stan för att trängas med alla andra som panik-shoppar julklappar. Det är den 22 idag!! och jag har mer än hälften kvar, ouuups.. Jag har nog aldrig varit så sen som i år, aldrig. Så idag ska jag flänga runt och se till att jag blir färdig, inte sååå kul att ha kvar det till imorgon.

pusshej
~Linnea

Ett mysigt slut på en underbar dag!

Efter skolan följde Johanna med mig hem för att knepa ihop farmor och farfars julklapp. Nämnligen egna chokladpraliner som vi kommit på. Eller ja, vi har lagt ihop två recept rättare sagt. Mitt i chokladgeggandet kändes det som om vi tagit vatten över huvudet men efter att vi gjort 60 finfina praliner så kändes det ändå som om det var enklare än vad jag trott att det skulle vara. Kanongoda och riktigt chokladiga blev de -och det gillar vi!



Sedan bar det av med familjen till Julbordet på Hotell Tylösand. Det var riktigt länge sedan vi satt alla tre i baksätet like the old days och riktigt mysigt av äta god julmat tillsammans och bara umgås. Ellan som brukar jobba där hade lite svårt att koppla av jobbet när hon retade sig på hur sillbordet var uppställt, men det var himlans bra att ha henne där som visste precis vad allt var för något och vart det fanns. Kanon!

Två kanon i ett inlägg, haha ;)
~Linnea

Överraskande, Chockerande, Oväntat

OJ. Jag vet faktiskt inte riktigt vart jag ska börja, idag har det hänt så jäkla mycket.

Idag var det då julavslutning i matsalen. Såklart rektorns obligatoriska -och i år väldigt konstiga- tal, musik av Maja and the Band, allsång och så den dära prisutdelningen av den så kallade Bruvellen -Brunnsåker + Novell- något som jag helt glömt bort tills de nämnde det. Visst hoppas man att vinna, vem gör liksom inte det? Men eftersom jag -sedan den den dagen vi skrev bruvellerna- klagat och varit såå onöjd -kan man skriva onöjd?- med  min bruvell och verkligen kännt att den gick åt skogen så trodde jag aldrig ALDRIG aldrig att jag skulle ha möjlighet att vinna. Där sitter jag och knappt lyssnar när rektor Lars läser motiveringen till vinnaren i 9an. "Novellförfattaren har på ett inlevelsefullt sätt skildrat en resa i tiden och visar på en mycket god lösning av temat. Den genomtänkta dispositionen höjer läsupplevelsen, liksom de språkliga kvaliteterna" Det är först när han läser första ordet i utdraget från novellen som jag hajar till. Ordet var Rut och jag kände igen det direkt. För kan det verkligen finnas en till som skrivit en novell med en Rut i handlingen? Nej, och när han fortsätter känner jag igen det mer och mer. Jag bokstavligt tappar hakan, pulsen ökar med 100% och adrealinet rusar runt i kroppen.  Mina händer och hela kroppen skakar, och vet inte vart jag ska ta vägen. Kan det verkligen vara sant? Sedan får jag det bekräftat då han säger mitt namn. Jag vet inte riktigt vad som hände sedan. Jag fick i alla fall ta emot ett diplom och ett platt paket och skrattade mig igenom resten av avslutningen.

Så idag har jag lärt mig något, något viktigt som jag alltid borde ha med mig ¨
eftersom jag är som jag är..

A t t  ä v e n  o m  j a g  i n t e  ä r  h e l t  n ö j d 
o c h  j a g  t y c k e r  a t t  j a g  k a n  g ö r a  d e t  m y c k e t  b ä t t r e , 
s å  k a n  d e t  ä n d å  v a r a  t i l l r ä c k l i g t  b r a .



Maja and the Band

Torsdag

Vilken underbar morgon! 
Ehhr.. eller inte.

Nu sitter jag här halvt påklädd och har precis ätit frukost.  Om lite mindre än en timma kommer Simone (med päron och bil) och hämtar upp mig så att vi slipper åka buss till badhuset. Tack! Det gjorde verkligen min dag, för i stället för att dra på sig alla kläder och promenera ner till Österskans så kan jag sitta här och slöa en stund till. Som sagt är det badhuset som gäller idag, och det kommer bli den mest onödiga skoldagen ever. Vi börjar där klockan tio och slutar sedan efter tre timmars badande. Dessutom ska varken jag eller Simone bada så det blir till att sitta där och glo på alla glada och plaskande. Så det känns inte sådär himla lockande att åka dit bara för att.

Sedan idag är det stan och tjingtjong-mat med ett gäng härliga tjejer, läsning med konfirmanderna och sen också kvällsfika hos Fidde och Callan. mys!

Tjing-tjong!
~Linnea

Fram med julstämningen!

Nej, jag har bestämt mig. Bestämt mig för att inte deppa ihop för att jag saknar julstämning, utan istället skapa den! Min plan den kommande veckan:

-Köpa alla julklappar som ska köpas och slå in dom kalasfint.
-Göra en ordentlig julstädning på mitt rum. För det kan verkligen behövas...
-Pynta med prydnads-tomtar lite här och var.
-Bygga ett pepparkakshus. Nu har jag ifs redan byggt fyra i år, men familjens är kvar.
-Provsmaka knäcken som mamma just nu håller på att koka.
-Lyssna på julmusik i överflöd!
-Tända adventsljusstaken, dricka glögg och äta massa massa pepparkakor.
-Klä julgranen. Obs, inte förrän dagen före julafton!
-Be väderguden om snö. Annars är det floursocker som gäller ;)
- Hänga upp julstrumpan utanför min dörr.
-Gå omkring med tomteluva och sjunga på jullåtar för att sprida lite julstämning till folket här hemma.

Onsdag

Jag har nästan lite panik. Panik och oro att julen inte kommer bli så som jag skulle vilja ha den. Ska jag vara ärlig så hade jag likaväl kunnat hoppa över allt julfirande i år, för hur roligt är det egentligen att fira en jul utan julstämning? utan det dära pirret i magen för vad som ska gömma sig i paketen och utan längtan till den stora dagen. Det är bara en vecka kvar till julafton, jag har knappt köpt en enda julklapp och jag längtar inte. Inte alls.

S å  j u s t  n u  ä r  d e t  b a r a  e n  s a k  j a g  ö n s k a r  m i g .
O c h  d e t  ä r  p i r r  i  m a g e n ,  j u l k ä n s l a  o c h  e n  l ä n g t a n  
s o m  b a r a  e t t  b a r n  k a n  h a . .


Jag har varit dålig på att uppdatera på sista tiden,
men jag har inte haft varken inspiration eller lust.
Så det så.

En glad och fin dag

Dagen började enligt mig en aning för tidigt, för att vara fredag. I vanliga fall börjar vi 10.10 men eftersom vi skulle se på luciatåget så var vi tvungna att vara där 8.20. Fy! Sedan efter luciatåget hade vi en timmas rast innan vi egentligen skulle ha börjat, euu.. Men det var väldigt fint och Maja var sååå duktigt!



Jag är så glad  gladglad!
Fick idag också reda på av Thomas att jag höjt mig till MVG i både Svenska och SO. Det var något som jag hoppades på men jag trodde absolut inte att jag skulle fixa förren till våren. Men där ser man.
Jag kan inte längre ens gissa på ett ungefär vad jag får för betyg på en inlämning, eftersom jag gissat fel -som katten- två gånger i rad nu; Mvg-uppgiften på arbetet om världsreligionerna var jag inte alls nöjd med och kände att jag skulle bli glad om jag fick vg på det, istället så fick jag mvg och Thomas var hur nöjd som helst. Bruvellen kändes också som om det gått åt skogen, men nej, idag fick jag reda på att jag fått mvg även på den. Tokigt

Nu ska jag snart snart klä om till tomtekläder, tomteluva, puffa på lite extra rouge och måla några fina fräknar på mina kinder. Ska nämnligen till fängelset med Cantabile och sprida julstämning bland fångarna. Låte kanske kusligt men det är det inte precis. Man skulle nästan kunna tro att man sjunger för ett gäng pensionärer eller något istället, för de är väldigt lungna. Eller var i alla fall!
 
Julshowen i onsdags,
Ska jag vara ärlig så blev jag allt lite besviken. Det var inte lika roligt att göra det en andra gång. Jag hade inte samma glädje och fick inte heller samma adrealinkick. Men det var såklart kul ändå!

Nä, nu ska jag ladda och byta om.
~Linnea

Julshow på Hstd Teater

Igår var.. helt underbart! Det var riktigt längesedan jag hade riktigt så kul som jag hade på scen igår. Och jag kan knappt vänta tills konsert nummer 2 börjar ikväll. Det allra mesta gick så bra att jag inte är säker på vad vi har att förbättra till ikväll, och samtidigt blir det svårt att toppa gårdagen. Det enda jag vet är att jag redan längtar till nästa år ;)

Choooklad

Nej, nu ska jag sluta skriva om alla tråkigt måsten. Så istället ska jag skriva om.... Choklad!!

Det är konstigt hur stor skillnad det kan vara mellan choklad och choklad. Man kan lätt tro att all choklad är god choklad, Men nej! så är -tyvärr- inte fallet.

Idag smakde jag en fin liten chokladbit ur en chokladkartong som jag hade fått. Det smakade inte alls bra. Hemskt närmare bestämt. Nästa bit var lika hemsk och nästa också. Trots att de skulle smaka olika -karamell, mandel, kaffe- så smakade alla lika illa och hade en hemsk smak som liknar jag vetintevad... Det slutade med att jag nu har ätit upp den chokladen som var runt om pralinerna, så nu ligger det sisådär fem pralin-fyllningar i mitt tomma kaffeglas ;)

Det är också stor skillnad på god choklad och god choklad. Ibland kan Marabou mintkrokant vara det bästa som finns, medan choklad från Peter Beier kan vara ännu bättre en annan dag. 

Hur som helst så är choklad -nästan- alltid hur gott som helst!

chokladsugen..
~Linnea

Kan jag fixa? -Klart jag kan!

I förmiddags var jag riktigt nere. Allt kom ifatt mig och det blev bara kaos. Fullständig kaos. Jag visste inte hur jag skulle orka att göra det som jag ville, och inte heller vad det var jag ville. Jag insåg i alla fall att jag inte skulle bli lyckligare av att strunta i konserterna, snarare tvärt om. Hela hösten har jag kämpat tillsammans med de andra, och att inte få vara med och visa upp slutresultatet.. Nej, det var inget alternativ. Men jag har en plan. Jag släppte allt, och nu efter två lyckade Luciatåg är jag på G igen.
Jag ska klara av det här nu.

Julfest x2, ett Luciatåg och mängder av plugg

Jag är trött. Och inte bara trött utan Trött med stort T. Igår var det en underbar julfest med goa männsikor. Skuniks julfest is the shit! ;D  Sedan har dagen varit packad till max. Efter sannarp åkte jag hem snabbt för att äta och sedan bar det av till Immanuelskyrkan och rep inför Luciakonserten vi hade klockan fyra. Sedan i ilfart hem för att slänga mig i duschen och göra mig klar för julfest -denna gång bland pensionärer.


Alice, jag, Amelia, Anna, Matilda, Cissi, My, Sara och Hanna <3

Så nu sitter jag här och undrar hur f'n jag ska hinna plugga denhär helgen. Jag borde verkligen, men hur ska jag hinna med det? Imorgon är det två konserter, klockan fyra och sex, och jag hade tänkt att ta en riktig sovmorgon för att vara så laddad som möjligt. Men, antagligen så blir det att gå upp och plugga. För jag har en muntlig redovisning på måndag att göra fördigt, ett spanska- och ett mattetest på tisdag plus att man ska lämna in svaren på kemi-instuderingsfrågorna och en engelskainlämning på onsdag som jag inte ens hunnit börja på. Bra framförhållning Linnea!! eller inte.. 
 
Trött och en aning stressad

~Linnea

See you in London 2010?

Jag har varit väldans säker i en vecka men idag är jag bombsäker. Jag vill gå Natur-europa, och nu finns det ingen som kan stoppa mig. Var på öppethus på Sannarpsgymnasiet och det känns som att det är där jag hör hemma, helt klart. Så nu gäller det bara att försöka höja mig så gott det går så att jag kan vara säker på att komma in.

Awiiiie!
~Linnea

El platillo pequeño?

Här sitter jag insnurrad i en filt, dricker glögg och lyssnar på Eskobar samtidigt som jag försöker peta in spanskaglosor i min hjärna. Det går in så bra. De första 28 var det inga problem med, men de sista två blandar jag ihop hela tiden. Assiett och tefat - vad är det egentligen för skillnad? mer än att då den ena är el platillo och den andra el plato pequeño på spanska. Himla irriterande! Och som om inte det vore nog så försöker jag även plugga in kemi inför provet imorgon. Egentligen borde jag också börja spåna på inlämningen i engelskan som ska in den 10de. Men Nej! det blir på tok för mycket, så det är bäst att jag låter det vara tills imorgon då jag i alla fall har kemiprovet bakom mig.. puuuh! varför måste alla lärare starta hundra nya projekt bara veckorna innan lovet? Samlar de bedömningsmaterial till betygen eller vill de bara plåga oss till max?

. Nu ska jag ta mig samman, läsa igenom instuderingsfrågorna, memorera vilken som är tefat och vilken som är assiett, surpla i mig den sista klunken glögg och lyssna på världens bästaste låt.

~Linnea

Imogen Heap - Hide and Seek



S p i n  m e  r o u n d  a g a i n  a n d  r u b  m y  e y e s .
T h i s  c a n 't  b e  h a p p e n i n g .
W h e n  b u s y  s t r e e t s  a  m e s s  w i t h  p e o p l e
w o u l d  s t o p  t o  h o l d  t h e i r  h e a d s  h e a v y .

M m m , w h a t  y o u  s a y ?

Första december

Idag är det den första december. Den första av de enda 24 dagarna innan julafton. Det är inte riktigt klokt egentligen. Känns mer som om det är oktober eller något. Vart tog hösten vägen?!

Om sisådär två vekor sätts betygen så nu gäller det att fjäska ordentligt och visa sig på sin bästa sida tills dess! hmpf.. Tror nog tyvärr inte att det kommer bli så stor skillnad mot mot i våras mer än ett MVG i hemkunskap. Men man vet aldrig. Man kan ju alltid hoppas att spanskaprovet gått kalasbra och att Mali är nöjd med mina kemikunskaper.

Hur som helst så började jag denna dag med att besöka stan med Mamma. Köpte julklapp till Fredrik, en top/tunika till julfesten på fredag och så bytte jag kalendern som jag köpte igår, eftersom det saknades flera sidor lite här och där. Inte så bra att planera sitt liv i en kalander där viss dagar och veckor saknas. Så nu skriver jag in födelsedagar och annat som man i förväg redan vet att man ska komma ihåg. Good!

~Linnea

btw, sry för dålig uppdatering. ska bättra mig ;)

dagar till London!