30 augusti 2010

nu gäller det. det pirrar i hela kroppen. det känns bra det här. nu är jag på väg. nu börjar mitt äventyr. äntligen.

med ena foten utanför

Det känns som om saker och ting håller på att ordna sig nu. Någon form av kontroll. Om 24 timmar är vi påväg. Tokigt.

Så mycket tankar som snurrar. Det känns som att jag har kontroll. Trots att resväskan nu är tom, och att allt som imorgon ska ligga i, nu ligger i högar på golvet. Den tjugofjärde januari förra året var jag så säker på mitt val. Sedan dess har jag alltid funderat på om det är rätt väg att gå, och gör det fortfarande, såhär dagen innan. Antar att det enklaste hade varit att stanna hemma, fortsätta att leva mitt vanliga liv. Men det känns allt annat än lockande. Inte nu. Någonstans långt inne så finns längtan av att komma bort härifrån. Göra något av mitt liv. Jag vill det här. Och jag kommer bli så galet stolt över mig själv när jag väl kommer tillbaka. När jag kommer tillbaka till ett Halmstad som näst intill stått still.

Do it all or don't do it at all

Jag har börjat packa. Tänka sig! Det var på tiden. Det kändes helt enkelt som en bra idé inatt när klockan var halv två och jag inte kunde somna.

I min röda resväska ligger det nu
blommiga tights
miniräknare
passet
rutig skjorta
ett prickigt paraply
En klänning med volanger
adapter
kamera x2
europeiska sjukförsäkringskortet
en liten ordbok.


Mjo. Så väldigt mycket mer behövs väl egentligen inte...?

Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen

Det är allt annat än lätt. Det är svårt det här. Svårare än vad jag tror att någon av oss kunde tänka sig. Tryggheten ersätts med äventyr. Hemma byts ut mot något främmande. Jag är glad att jag fortfarande kan andas. Jag kan stå på mina ben. Jag har fortfarande kontroll över paniken och nervositeten som ständigt expanderar till något större för varje dag. Varje timma. Än så länge kan jag tygla det kaos som ständigt försöker ta över. Än så länge går det bra. Jag klarar mig fint. Jag vill ju det här. Egentligen.

five days.



Vi som visste

det har regnat. jag har haft en prickig klänning på mig idag. och ett lika prickigt paraply. matchande. tänka sig vad allt vänds upp och ner. och jag som trodde att mitt liv redan var komplicerat nog för en sådan som jag.

Vi som visste

Till the morning light.



så mycket mer än bara musik. så fint.

seven days

Sitter vid köksbordet och har provsmakat maten som står på spisen. Om sju dagar sitter jag vid ett helt annat köksbord,
och smakar på någon annans mat. Det är konstigt det här. 



Sällskap kvällen till ära är inga mindre än Bob DylanTom Waits och Elvis Costello. Fina snubbar det där!

Och jag vågade aldrig hålla din hand

Alla syskonen Bergman flyttar under loppet på drygt två veckor. Syster till fina Göteborg och bror till en annan del av stan. Och om snart bara en vecka flyttar jag till ett helt annat land. England. London. Kingston. Tokigt.

Har haft en fin kväll på stan med min vän Mia. Hamnade på Espresso House där vi satt tills de stängde och lite till. Pratade om sånt som är lätt och om sånt som är svårt. Fina saker. Musik. Skavsår. Fjärilar i magen och packningslistor. 

...
ouch. och jag som trodde att jag hade någon form av kontroll..

älskling, du och jag håller ihop med silvertejp



utan dig, du vet jag dör.

nio dagar.

Det börjar bli läskigt allvar nu. Det är allvar. Nio dagar. NIO! Det är så mycket som jag gör nu, som jag gör för sista gången innan det bär av. Sista gången på fyra månader. Igår kramade jag så många fina människor som jag antagligen inte kommer se igen innan den 30e. Tycker inte om att behöva säga hejdå. Men jag antar att det är en del av hela det här äventyret.

För att åka iväg till något nytt, så är man tvungen att lämna det man har hemma.
Det går inte precis att kompromissa om det.

det är vackert väder ovanför molnen

Vädret var aningens grått men ändå fint, så jag bestämde mig för klänning och bara ben. Att det sedan började regna ändrade inte mina planer. Regn är fint och vad passar bättre till något fint än en blommig klänning? Just det. Ibland så känns det som att jag är den enda i hela världen som faktiskt tycker om regn. (Bortsett från fattiga bönder när deras åkrar torkar då, såklart.) Men inte bara ibland, utan mest hela tiden. Tror att min kärlek till regn är ganska udda. Hur som. Promenad till stan i regnet i min blommiga klänning under mitt fina älsklings-paraply (som senare gick sönder.. attans!). Vincent Vicious började röja på scen och lika lagom lägligt så slutade det regna. Kärlek. Lycka. Konfetti. En massa fint folk dessutom. Det började mörkna och Oskar Linnros tog över. Över mina förväntningar. Folk blev tokiga. Dans dans dans. Sedan promenad hem. I regnet. Med ett trasigt paraply. Ja, ungefär sådär såg min fredagskväll ut. Har Linnea blivit sjuk? Hade hon inte kameran med sig? undrar kanske ni. Eller kanske inte. Hur som. Jo. Såklart hade jag det. En analog med en nästan-full filmrulle som ska framkallas nästa vecka. Se där. Spännande. Kommer inte ihåg vad som finns med på den där. Det får vi se.. men nu ska jag sluta svamla. Och sova istället. Sov sött. Godnatt.

Graceful in the morning light


fin musik + kaffe + sovmorgon. fin start på dagen!

Wanderers this morning came by. Where did they go. Graceful in the morning light. To banner fair. To follow you softly. In the cold mountain air.

kanske är det bara själva livet

Jag är glad. Lycklig. Helt utan anledning. Det liksom sprätter i mina ben. Galet. Kanske är det den blå himlen som jag kan se om jag lutar mig tillräckligt på stolen, utan att ramla av, och kikar ut genom fönstret. Kanske är det ljuset som gör att de gröna bladen på trädet utanför nästan blir genomskinliga. Kanske är det musiken som strömmar ut ur högtalarna.
Kanske är det bara själva livet.

Nu ska jag städa. Och dansa. Det är en fin kombination.

sätt ditt liv på spel för min skull

Kom med och lägg dig här i gräset under mig och blöt ner kläderna.
Det är väl vackert väder ovanför molnen men regn där vi står.
Åh, de finns ingen vackrare än du i din vanliga tröja och i ditt våta hår.

Jag håller mitt lilla liv emellan händerna.
Nu har jag lust att ta ett kliv och sätta nåt spår innan jag går.
Kom med och gör en liten stund som ska va kvar i hundra tusen år.

Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner.
Ibland vill man hellre sitta kvar och skratta högt där döden ser.

Har du fått andra himlar i ögonen?
När du får mig vart du vill med de vanliga blå.
Kom med och lägg dig i gräset under mig och blöt ner kläderna.

Vad tänker du på?
Och lägg dig på marken under om du vill och sätt ditt liv på spel för min skull.


Jakob Hellman – Vackert Väder

Där var vi förenade

Reunion med fina töser. Emmaboda. Vi åt muffins och kladdkaka. Vi kikade på bilder. Sådana som man skulle vilja gräva ner djupt under marken och aldrig se mer. Men också sådana som jag inte skulle tacka nej till att tapetsera en hel vägg med. De väckte känslor och minnen som så sakta börjat förträngas. Fint att påminnas även om det gör lite ont. De dagarna var så fina.

Det var länge sedan jag skattade så som jag gjorde idag. Längesedan jag saknade något så mycket.
Tänka sig att det blev som det blev. Kan bara inte sluta undra, tänk om..

Där va vi förenade

Tänd eld på dig själv (för det du tror på)

Tänd eld på dig själv (för det du tror på)

Varje gång du möter min blick

De säger att man inte kan köpa kärlek. Konstigt, eftersom det är precis vad jag har gjort idag.
En svart låda fyllld med timmar av ren och skör kärlek. Fyra bokstäver, K E N T.


Varje gång du möter min blick

S K U N I K

skunik är något utöver det vanliga. det vi har är unikt. det finns inte att hitta någon annan stans.

I lift you high


fina dagar. fina människor. fina vänner.

Hold my hand

Det är redan mitten av augusti. Tänka sig. Tokigt. Sommarens sista dagar flyger iväg som maskros-frön i vinden. Jag räknar ner. Fjorton dagar kvar i Halmstad. Om två veckor sker mitt livs hittills största förändring. Mitt äventyr. Rysningar. Så mycket jag vill hinna med tills dess. Så många fina att träffa. Så mycket att fixa. Stanna tiden? det känns som en fin idé. Som jag har längtat. Men nu går allt lite för fort fram. Så plötsligt. Fjärilar i magen. Tusentals. Och de lär inte bli färre. Idag har jag häckat inomhus hela dagen. Borde kanske ha tagit vara på sommarlovets sista söndag. Men istället blev det en dag helt utan planer och måsten. Sommarlovets sista sådan. Vinkade av världens finaste syster. Göteborg är fint. Att ha en syster i Göteborg är om möjligt ännu finare. Hon håller sig åtminstone på rätt sida av Sveriges landsgränser.  Lyssnar nu på sånthär och ska krypa till kojs. Imorgon är det en ny dag. Hoppas på regn.


Spending my time

Fyra bilder som får sammanfatta gårdagen. Världens bästa Vikunja. Roxette. Gyllene Tider. När alla vännerna gått hem. En fin kväll.
Sådär lagom magiskt och överraskande.

We're bound to wait all night

Broken Bells - min nya stora kärlek. Typisk att jag ska upptäcka dem dagarna efter att de spelat i Sverige. Men kanske är det bara bra,
annars hade det säkert varit mycket svårare att hålla sig borta från Göteborg. Men just nu ångrar jag bara mer att jag inte var där..

Good way of life

Om mindre än åtta timmar sitter jag i en bil påväg ut i skogen. Det vankas läger med fint SKUNIK-folk och jag känner på mig att det kommer bli hur bra som helst. Jag är nu även färdigpackad. Mentalt. Väskan är fortfarande tom. Men jag har ju iinget annat för mig de kommande åtta timmarna. Nej nej. Sömn är överskattat. Lika bra att redan nu i förväg vänja sig vid nätter med minimala timmar sömn, eftersom det är precis vad som väntar de kommande dagarna. Om nu allt blir som det brukar.
.
Så, fina fina vänner. Nu kan det bli svårt att få tag i mig fram till på söndag. Och här lär det inte hända så mycket.
Tills dess så tycker jag att ni borde lyssna på lite sånthär och dethär. Det är fina grejer det.

when we were seventeen, the sky was always tangerine

When We Were Winning

hjärtat slår, det slår skiten ur mig.

Jag saknar känslan av staketet tryckt mot magen när de spelar min favoritsång. Basen som tränger in i varenda cell i kroppen. Jag saknar dina ord i mörkret. Daggen i gräset. Brännässlor mot känslig hud. Jag saknar lyckoruset. Musiken. Skratten. Pussarna. Ljudet av för stora stövlar mot en lerig stig där det en gång var gräs.Jag saknar att vakna upp bredvid gårdagens lycka. Att somna till ljudet av when we were winning som ekar mellan tälten. Jag saknar att dansa till dålig musik som just ikväll är något av det finaste jag någonsin hört. Spontaniteten. Att hälsa på alla jag möter, utan att de tycker att jag är konstig.
Jag saknar känslan av staketet tryckt mot magen när de spelar min favoritsång. Basen som tränger in i varenda cell i kroppen. Jag saknar dina ord i mörkret. Daggen i gräset. Brännässlor mot känslig hud. Jag saknar lyckoruset. Ljudet av regn mot presenning. Musiken. Skratten. Vänskapen. Saknar att vakna upp bredvid gårdagens lycka. Jag saknar friheten. Fina människor. Att alltid ha någon nära. Min hand i en fin väns hand. Ögonkontakt. Att höra ihop.

red as strawberries in the summertime..


blunda. lyssna. njut. sådär underbart så jag vet inte vad. rysningar all over. Fleet Foxes. gosh. fina killar det där.

21

Fjärilar i magen. Idag om exakt tjugoen dagar befinner jag mig i mitt blivande hem. I ett hus på York Road, i Kingston utanför London. Tre veckor. Det är ingenting. Tokigt. Galet. Osh, vad jag längtar!

och nu ska jag snart kila iväg och träffa bästaste Mia. ovanligt. mohaha

Och hundratusen ögon stirrar på oss, ingen ser..

Och hundratusen röster skriker efter något mer.

jag sprang för att stå still

Jag har varit ensam hemma hela dagen, men ändå inte. Jag har ätit lite tillsammans med Billie och slö-städat mitt rum med Kent. Sedan när alla kläder tog plats i garderoben låg vi på rygg på mattan, kikade upp i taket och filosoferade lite. Kent och jag. Tänkte på världen och på små problem som på nära håll blir så stora. Som med allt. Ibland önskar jag att jag hade lite större perspektiv på världen. Känns som att allt skulle bli lite enklare då.
.
Hur som. Jag har saknat Kent. Mycket. Egentligen. Jag har bara inte insett det förrän nu. Det var längesedan sist, väldigt längesedan. Men nu känns det som om de är tillbaka. För att stanna. Fint!

Och en gång var din historia också min.

Jag har varit i Skåne. Tänka sig. Tog tåget med fina Mia till fina Johan i Helsingborg. Medans Mia fortsatte till Lund, fick jag upptäcka en ny stad som jag knappt ens satt min fot i tidigare. Spanade på Danmark, promenerade i vinden. Lyssnade på fin musik som sånthär och dethär. Kikade på en film om att hitta varandra, tappa bort varandra och sedan hitta varandra igen. Ungefär så. Trevligt var det i alla fall. Mycket.

Och alldeles utanför flyger hela livet förbi

.
Tog ett djupt andetag och klickade till slut på play. Vet inte riktigt vad.
Går inte att jämför med hur han var då. Men såklart, tjugo år är ganska så lång tid.
.
Jakob Hellman - Vara vänner

hey!

Min mobil är rosa. Jag har en rooooosa mobil.

la lalala la laaaa!

torsdag . chop! . nitton

Det är torsdag idag. Har hängt på jobbet i några timmar och tjänat lite fina riksdaler att spendera i London. Eller möjligtvis redan imorgon, då jag och pappi ska besöka staden för att kika på ny mobil. Förhoppningsvis ha de också en smart lösning på abonnemang till hösten. chop, chop! Det skulle vara fint!


Sitter nu ute i det gröna och fryser lite om tassarna. Funderar på att fixa ihop en Chailatte och krypa in under en filt. Känns lite fel att gå in när det fortfarande är så fint väder ute. Det är tydligen nitton grader.. Väldigt kalla nitton grader, om nu just nitton grader kan variera i temperatur. Känns klent att kila in. Nu när det dessutom bara är några få dagar kvar tills det är dags att flytta hem på heltid. Det är tillochmed blå himmel där uppe bland molnen och jag får snart sällskap av en fin kusin. Bit ihop och håll ut.. kanske?



flaggis-stången bredvid..

Hold on tight, you know she's a little bit dangerous.

Genrep. Smygpremiär. Kalla det vad ni vill. Leifs Lounge. Hemligt var det iallafall inte. Inte efter att det skrevs om det i hallandsposten imorse. Hur som. Roxette rockade loss på scen för första gången på ett bra tag. Mixer-snubben borde sparkas. Men annars var det fullt ös, medvetslös!
btw, det är inte Per som blivit skäggig och långhårig. Det är bara en av världens bästaste/ballaste gitarrister. Christoffer.

"Och jag flyger över gatorna vi vinglat på..


... Det är konstigt. De kändes mycket längre då." Hur Känns Det Nu?

Overdosing with you

känns inte lönt att försöka beskriva med ord, bilderna får helt enkelt tala för sig själva..
1, Billie The Vision & The Dancers. 2, 3, fint festivalfolk. 4, Parken. 5, Bye Bye Bicycle. 6, Deportees.

Det är väl vackert väder ovanför molnen

Jakob Hellman besöker Allsång på Skansen ikväll. Tur att jag redan har andra planer, så att jag inte behöver bestämma mig om jag ska kika eller inte. Jag vill galet gärna se hur fina Hellman låter live, men jag vågar inte. Känner på mig att jag bara kommer bli besviken. Den Jakob Hellman som jag en gång (och för alltid..?) kärat ner mig i finns inte kvar. Den Jakob Hellman som jag vill ska stå på Allsångsscenen ikväll är sisådär tjugo år, har sådär lagom rufsigt hår och hoppar runt som en tok i en alldeles för stor morgonrock med sin gitarr hängandes vid knäna. Jag är ledsen, men jag tror inte synen av en Jakob Hellman på 45 pix är bra för mig. Det kommer bara förstöra en massa.

Hjärtat ville fram och tillbaks. Jag ville va kvar.

Magiska dagar. Helt otroliga. Galet. Fint.
2, Hoffmaestro & Chraa. 4, Andreas Grega. 7, Gustaf Kjellvander på indiedagis.

Ja, det var tokigt fint!

Ja, jag lever.
Ja, jag är hemma.
Ja, jag har haft det galet skoj.
Ja, riktiga sängar är underskattade.
Ja, jag längtar tillbaka.
Ja, jag har hundratals bilder att visa.
Ja, jag taggar redan för Emmaboda 2011!

dagar till London!