den trettioförsta januari


ge mig lite fokus. en liter eller två, så att jag kan börja fokusera igen.

Baby, it's fact.

Jag är tossigt förälskad. Jag har liksom hittat hem nu.
Jag skulle kunna tänka mig att leva med dessa i hela mitt liv.
Ja, det är så förbaskat sant.

Februari '10

Jag vet att det inte ens är februari än, och att den redan är ganska så lång.
Och att den ändå inte är färdig. Men det är en värdig del av allt de andra.
Istället för att lägga ut listan med 900 låtar.
För det är verkligen just nu. Nu.
Som dessa låtar har fastnat. Etsat sig fast.
Och jag liksom vet att de kommer följa med mig. Länge.

Science

Or just lay on the grass and act and pretend

W h a t  is  t h e  p o i n t  o f  d o i n g  a n y t h i n g
I f  y o u  ' l l  n e v e r  n o t i c e
I  w o u l d  s i t  a n d  w a i t  f o r  y o u
A g a i n


What's the Point 

ZzZebraaaah

Det är snökaos ute, men det förvånar mig inte så mycket. Denna vintern har liksom inte riktigt varit sådär som det brukar vara. Vanlig svensk vinter upphöjt till tusen. minst. Kursprovet i matte A är nu avklarat. Jag kan äntligen lämna det bakom mig, även om det skaver lite i magen. Okej om man gjort allt för att lyckas, men när man känner att det finns saker som man hade kunnat göra bättre är det inte lika kul. hm.. Ska nu påbörja förvandlingen till zabra, för ikväll bär det av till djungeln!

veckans favoritord:

T O S S I G

Kan varieras på en massa bra sätt. Tossig, tossigare, tossigast.
Har flera användningsområden. Du ser tossig ut. Jag har en tossig känsla i magen. Gå ut och tossa av dig!

Who says I can't take time?

Kvalitetstid med min bästis. Jag sitter på golvet, han sitter i mitt knä sådär som bara han kan. Och han är verkligen där, så som ingen annan kan vara. Jag lyckades i sexton dagar, och lite stolt är jag allt. Men nu är det slut med det där, nyårslöften är till för att brytas.. right?  möjligtvis inte, men jag har på senaste tiden försökt radera ut varenda spår av måste i mitt liv. För tillslut blir inget längre roligt, om precis allt man gör om dagarna är saker man gör bara för att man måste. Det finns nog med måsten ändå.

Jag är numera naturnörd på heltid. Heltid? Skulle nog kalla det övertid. När vanligt folk kommer hem om dagarna, lägger upp fötterna på bordet och planerar nästa dag - är vi fullt upptagna med att nöta in matematiska formler, och förstå oss på varför cellerna i kroppen ser ut och fungerar som de gör. Nå, vad är egentligen skillnaden på systerkromatider och centrosomer? vad katten är en aminosyra? och vad sker först, replikationen eller interfasen

Who Says -John Mayer

one two three four

Jag är efter, jag vet. Dessutom så hänger jag inte riktigt med, allt snurrar på på tok för snabbt. Varför kan inte allt bara stanna upp en sekund?! så att man får chansen att andas. Ett djupt andetag. Play, och allt kommer att susa förbi igen... Kanske ändå lika bra att följa strömmen. Och så gott som det går, försöka att lite diskret simma upp till ytan och ta ett andetag i farten. Innan det är dags att svänga mot en annan riktning, simma över hinder på vägen och komma ifatt stimmet.

ungefär sådär, ja.


one two three four

den sjuttonde januari


gosh..

vanilla.


t e  t e  t e  t e  t e  t e  t e  t e  t e  t e .

mörker


hur ser egentligen mörker ut? såhär ungefär.

do it.


save the world  -be green.

den trettonde januari


just because

förslappad?

Det var längesedan jag kände mig såhär trött. Är helt slut. Inte van vid att klockan ringer 06:15. Är heller inte van vid att behöva koncentrera mig och vara på topp i flera timmar under dagen. Men vid lektioner, så har man inte så mycket att välja på.

Efter skolans slut bar det iväg till Netto för köp av lite mat, sedan en stunds plugg i korridoren. När väl Johanna slutat sin biologilektion plumsade vi över en snötäckt fotbollsplan. Det gick sådär. Bra, om man tycker om att sjunka ner i snö till knäna. Tog sedan tag i min forna friidrottskarriär, och var tillbaka på de blå banorna i Kombihallen. Skum, men härlig känsla. Det var ändå fem år sedan jag senast satt mina fötter där. Och jag blev imponerad över de små söta friidrottarna, de var kalasduktiga! 

Nu är jag dessutom hungrig. Mat, NU!

en sista dag


sista dagen innan vårterminen börjar. behöver jag säga mer?

Dålig på vardag

Inatt drömde jag en massa skumma drömmar. Jag var prinsessa och blev rysligt besviken, när det visade sig att min prins hade rudolf-röd näsa, kilt och fotbollsskor. Kommer riktigt ihåg besvikelsen, och hur jag ändå lyckades hålla minen för pressen och låtsas som om han var snyggast i världen. Skumt.

Dock inte den enda besvikelsen för dagen. Det är inte kul att ha en fin plan om hur dagen ska utnyttjas på bästa sätt, när man misslyckas från första stund. Steg jag upp klockan åtta? nej. Var jag duschad och klar innan tio? absolut inte. 

Idag var det första repet med NC. Det gick finfint och jag har gått som på moln. Inte helt fel att själv få vara med och sjunga den låt, som för många år sedan gjorde att jag bestämde mig för att en dag bli en i kören. Bohemian Rhapsody inger respekt.

Imorgon är det dags att ta tag i livet igen. Tillbaka till verkligheten. Vi ses där!

Dålig på vardag

Say Oh Say

Min mobil tycker verkligen inte om mig. Den lever sitt eget liv och är helt opålitlig. Skärmen blinkar och har sig, visar finfina ränder med de färger som egentligen skulle ha varit min bakgrundsbild. Jag blir helt tokig och kommer inom kort kasta ut den genom fönstret om det inte sker ett mirakel. Jag har tagit ut batteriet och stängt av den minst 100 gånger. Hotat med elektronik-återvinningscentralen på soptippen, ingen reaktion. Hotat med ett liv i källaren tillsammans med ett gäng gamla oanvändbara mobiltelefoner med antenn. Inget verkar fungera.

G h a a a a ! !

Nej. För de som undrar så kan jag redan nu påpeka att jag inte har suttit på den. Bara för att det händer en gång måste inte det betyda att det blir en vana. Så världens mest underbaraste och bästaste F, du har inte fler gamla mobiler liggandes? pleeeeaase!!

Say Oh Say

jag undrar vad du ser


jag undrar vad du ser. vad du gör. vart du bor. vad du jobbar med. när vi ska ses. när det blir. när det blir vi.
mitt kvarter

Bara för att.



vet dock inte vart %3B%29 kommer ifrån.. haha

                                                   

schhh


s h a r p n e s s  i s  o v e r r a t e d .  

Good way of life

Min fina vän Emmie kom på besök i eftermiddags. Vi utbytte smarta tankar och funderingar. Ventilerade känslor som man själv inte klarar av att placera. Det blev en kort men isande kall promenad och sedan varm choklad, med marshmallows. Fick även hjälp med att blanda ihop min Rocky Road som jag ska ha till imorgon.

Dessutom så var vi på safari i Spotify-djungeln och lyssnade på kalasbra musik.
Lite sånthär och såhär, lite dit och hit. Här och där.

dag.


 motivet är inget annat än mitt glas med fanta lemon. trevlig kväll med korttrick, singstar, ostbågar och arktisk kyla.

Dags dag idag!

Ikväll bär det av till Dag i Stenhuggeriet. Det vankas klassfest och hela NVEU09 ska förhoppningsvis vara på plats. Förutom möjligen Cathis, Erika och Lisa som befinner sig på andra ställen i världen. Kommer säkerligen bli kalaskul, även om klassfest inte riktigt är min favoritgrej. Speciellt inte den första skoldagen efteråt..

Nej, dags att sätta fart. Nu: väl av kläder, fixande av hår och mat mat mat!

Ha Ha Ha Ha Honey



Ha Ha Ha Ha Honey

Maria


Det är verkligen inte roligt att repetera en massa matte, när man egentligen har lov. Men roligare blir det, när man hittar o-upptäckta meddelanden...

Blondie – Maria

L . L . L


L I V E  L O V E  L A U G H  .
  allt på L, precis som 2010 ska varaLINNEA i LONDON är ett annat exempel.
jag är totalt förälskad i detta år, och än har det knappt börjat.

Winter song

Det är kallt ute. Det har snöat ovanligt mycket på senaste tiden. Det kallas vinter. Det är vinter, det har varit vinter vid den här tiden under alla mina snart sjutton år. Men iår är det mer vinter än jag minns att det någonsin har varit tidigare. Det är mer snö, och det känns mycket kallare iår. Fast det kan också bero på att jag trotsat kylan och vägrat ta på mig varmare kläder. höhö.


They say that things just cannot grow. Beneath the winter snow, or so I have been told. They say were buried far, just like a distant star. I simply cannot hold. Is love alive? This is my winter song.

sharks.


Done. Done. Done. Done. Det blev däremot ingen tryffel idag, då någon gömt chokladen. Men dagen till ära, har jag bloggvärldens snyggaste strumpor på mig..

bäst att sätta fart på momangen..

Linnea

Jag var lite småtjurig igår och klagade över att det inte finns några låtar om Linneor. Speciellt eftersom det finns så många om till exempel Johanna, eller andra internationella namn.. Men jag hade fel, riktigt riktigt fel. Det finns flera låtar på Spotify som handlar om en Linnea. Dessutom en hel skiva, Linneas fina visor heter den. Vet dock inte om jag egentligen vill räkna med de där, eftersom texterna på den är lite... udda??

Men min favorit är The late call's låt, som inte heter annat än just Linnea.
Den var aningens bättre än den där de sjunger om hur roligt mitt namn är.
mohaha


The little girl with the funny name
Who came along to save the day
Oh Linnea
~
The little girl with the funny name
Who made my world a better place
Oh Linnea

Vampire Weekend



 Musik när det är som bäst.

 Dessa ska ses live i London,
 det är ett måste!

























  k ä r l e k .

den femte januari


Idag är (var?) det historiskt sett ingen vidare intressant dag. En oljetank gick på grund för 17 år sedan, och den femte januari 1933 började Golden Gate-bron att byggas. Och nu är det en kvart för sent att hitta på något bus och ta plats i historieboken för detta årets femte januari..
attans!

Me and my friends


Me And My Friends - Leslies

Without you


Promenad med Karlsson i snöstormen. Sedan varm choklad, som jag såklart brände tungan på. Smart Linnea, smart!
Without You

Godagens

Ingen idé att vara orolig. Jag har inte förvandlats till ett ego-monster, även om det kanske ser så ut. Jag har bara inte sett en webcam på hundra år..

stars.


Nu, eller iallafall snart, bär det av till Emmie. Today, är det dessutom Isaac Newtons 367e födelsedag. grattis!

illusion



En skoj illusion att kika på när man inte har något bättre för sig. Kan kanske vara kul, så länge som man kan ta bort den och fokusera på något mer.. harmoniskt? hmpf. Kan dock meddela att det inte är lika roligt att ha denna stressande illusion på en hel vägg. Från golv till tak. Aningens irriterande. Om någon ändå skulle vara intresserad är det bara att låna familjen Bergmans dusch. De små blå, till synes harmlösa och fina, mosaik-rutorna gillar nog Ludimar Hermann. Åtminståne hans illusion.

ett fint gäng kottar.


Stor dag idag, men jag tror nog inte att det finns så många som har koll på det.. för inte mindre än 63 år sedan skickades de första nylonstrumporna till Sverige, från New York. Dessutom så har Thomas Bangalter från Daft Punk födelsedag, och det är idag 122 år sedan en man i USA tog patent på det första sugröret. Där ser man!

April's Child


Martina, tjejen med de finfina ögonen. Min vän, som jag var påväg att möta när jag villade bort mig..

April's Child

Sanningsdan

Idag blev det i princip fastställt, så lika bra att göra det hela officiellt. Har liksom inget till försvar om någon nu skulle påstå att jag har värlens sämsta lokalsinne. Jag har börjar acceptera det nu, har kanske inte så stort val, och jag känner mig nästan på gränsen till stolt. Hallao! hur många procent av sveriges befolkning tror ni har gått vilse i sitt eget hemma-kvarter, inom en radie på max 200 meter från huset? Dessutom på gator man gått på i snart sjuttor år. Nä, jag säger ju det. Jag är speciell. Autograf, någon?

Sanningsdan, mitt kvarter!

Sweet Marie

Igår, från Nolltrefem, fick jag med mig MiiaLundh hem. Det blev Harry Potter,
span i skolkatalogen och sommarminnen från Lynga. Trevligt!


Sweet Marie

den andra januari


Vikunja, kalasbra som alltid. på nolltrefem, synd bara att folket i publiken var så sega..

den första januari


den första januari tjugohundratio, ser månen ut såhär. för precis 98 år sedan föddes en stor brittisk spion, som sedan blev hjälte i sovjetunionen. för 606 år sedan hölls de sista gladiatorspelen i rom. dessutom är denna dag dödsdag för exempelvis ett polskt helgon, en schweizisk matematiker, en brittisk ballerina, en amerikansk countrylegend, en apartheidmotståndare och dessutom finlands genom tiderna äldsta man, vid en ålder av 111 år.

Senaste tre månaderna


 
Det ser fint ut, en massa bra musik. Precis som jag vill ha det.

Last Fm  ett beroende.

2010

Ett nytt år, ett nytt årtionde. Nya chanser, nya möjligheter och nya äventyr.

2010 ska bli mitt år och den enda som kan stoppa mig, är möjligtvis jag själv.


Jag tror inte på nyårslöften.. eller rättare sagt: jag tror inte på att jag ska klara av att hålla eventuella löften i ett helt år. Så då känns det totalt meningslöst, att lova sig själv en massa saker för att sedan bli arg och besviken när man misslyckas, vilket man antagligen kommer att göra till slut..  Men däremot så finns det EN ENDA sak som jag har lovat mig själv. Att ta vara på 2010, och göra det till ett så bra år som möjligt. Jag ska tänka mer på mig själv, och inte på vad alla andra tycker. För 2010 är mitt år, så det så!


'Cause this is the year, this is the year it all will happen.
It's finally here, I have been waiting all my life.

So put on your coat, it's time to go, it's time for take-off.
I think I can say without a doubt,
This year is mine.

dagar till London!