Måndag

Idag är det måndag.. igen!  men ingen vanlig måndag, utan måndagen den 31 augusti -dagen för det första repet med Nova Cantica. Känns aningens nervöst, men också galet kul ..om man nu inte lyckas göra borts sig totalt..

Som idag.. haha! Treorna tyckte att de skulle ha lite kul med oss ettor, och försökte därför dränka oss i vatten. Som tur var, så klarade jag mig ganska bra, till skillnad mot Frida och Ida. höhö ;)

Så nu sitter jag här och äter på mina nygräddade pannkakor. Efter repet ikväll bär det antagligen av hem till Ida och en get-together med några i klassen. Trevlans!

, Linnea

Lördagsflumm

Jag har en massa energi över, fast att klockan är halv tolv. Nästan så att man skulle ta ett varv runt huset. Min Karlsson frågade om jag inte kunde ge lite till henne. Men nej, det ungerar ju inte riktigt så. Så här kommer i alla fall mina två topp-tips :

- Kör på lågenergilampor. Använd alltså energisnåla som inte drar onödigt mycket energi!

- Släck alla lampor när du inte är hemma. Se alltså till att  hjärnan inte går på högvarv när du inte är i skolan..

Tadaa! hoppas nu att ni fattar vinken. Och då inte jagärdrottningSilvia-vinken utan hellre hejjagärhärochviharintesettspåfleradar-vinken. Eller, om möjligt, den otroligt åtrovärda vadroligtattsedigefterallahundraåravlängtan-vinken med en extra tuch: hoppa upp och ner lite lagom utan att se allt för stollig ut.

haha, jää!

Fredagsregn

Nu ösregnar det ute. Attans, jag som snart ska cykla iväg till Johanna. Världens bästa Johanna som jag saknar så, eftersom vi knappt ses.. även om vi bor i samma korridor. Precis som om schemaläggaren vill jävlas med oss och lyckats med att lägga våra lektioner så att de hela tiden går över varandra. Äsch.. ett stort plus är i alla fall att Maia förhoppningsvis är hemma, är alltid roligt att prata bloggande med henne!

Förutom det, så är vårt schema alldeles toppen! Idag började vi klockan 10 och slutade efter en idrottslektion. Inte helt fel att sluta 11.30 på en fredag ;)

Nu ska jag ut i regnet! det får nog bli stövlar och heela kittet. Ooooooh la la ;)

Dagens viktigaste

... som man bara inte får glömma. Makt är sexigt sådetså! Men fråga inte varför, det bara är så. Eller så har kanske Uffe ett bättre svar. Samhällskunskapen personifierad!

Onsdag

Kan passa på att avslöja att det inte blev någon matte i.. var det tisdag?  i måndags. Om jag inte minns helt fel så somnade jag i soffan. Man måste ju inte räkna matte heeela tiden, right?

Igår var det Frappino på Expresso House med några söta klassisar, och även idag satt vi i några timmar på stan. Tänk att det kunde bli en sådan fullträff -alla är såå himla söta och goa. Har sagt det femtioelva gånger, men våra tre år i NVEU09 kommer bli kalas! Fick en extra pratstund med Cathis, precis vad jag behövde för att rensa ut tankarna. Sätta ord på mina tankar och säga de högt, för att kunna försöka förstå mig på dom. Vet inte om det blev precis enklare, men Cathis kloka ord är ovärderliga.

Resten av dagen spenderades med Linn. Har saknat den sötnosen något enormt så det var riktigt kul att äntligen ses igen! Fick tid till att tycka synd om henne och hennes ben, spela tv-spel med Jonte, snacka en massa och fota till hennes arbete i skolan.

Måndag

Idag har det tagits skolfoto, och jag har bakat kanelbullar. Nu ska jag plugga matte!

Söndag

Jag gäspar som en tok. Känns nästan som om jag inte riktigt vaknat än.. även om jag vaknade för två timmar sedan, och en halv. Kan antagligen bero på att jag inte kom i säg förrän vid tre inatt. Man är man mitt i ett topphemlig blogg-uppdrag, så är man! ;)

Dagen idag ska utnyttjas fullt ut, så mycket som det går. Av det som är kvar av dagen.. Ska försöka få tag i min Karlsson-kompis och se om hon vill ses och prata lite strunt.
Men först mat! jag är hungrig..

HugoOo


hälsade på sötnosen, och höll honom sällskap en stund..

Skrattattack

Det händer att jag nästan blir lite rädd för mig själv ibland. Som när jag sitter helt för mig själv och säger något högt, för att sedan svara på det som om jag var en helt annan. För det händer, även om det är tur att det inte är allt för ofta. Sådär lite schizad. Eller när jag skrattar högt för mig själv. För det händer, lite väl ofta. När något är sådär väldans roligt. Som när jag precis läste om när Knivlisa ringde fel och hamnade mitt i en konferens, eller om tanten som fick något i örat. Vet inte om det är jag som är tokig.. eller så är det bara är att acceptera att det är på denna nivån som min humor ligger, en fredagsnatt 01:35...

Lars Feat. Elin - Love



B u t  l o v e ,  i t 's  t o o  h a r d  t o  b r e a k
L o v e ,  a i n t  n o t h i n g  y o u  c a n  t a k e
I t 's  a  l i t t l e  t h i n g  w e  m a k e

Fredag

Tänka sig att man skulle så finfina fredagar! Att sluta 12.45, eller till och med 11.30, är inte fel. Om vi dessutom får behålla vår sovmorgon till 10, så kan det knappast bli bättre. På dagens enda lektion var det tipspromenad som gällde, och trots att vi nog blandade ihop frågorna lite, tycker jag allt att jag Josefin och Anna fixade det galant :)

Sedan så var vi några som åkte in till stan och gick hem till Alice med fika från Fribergs. När vi kom på att det var andra dagen i rad, insåg vi att vi bara inte kan hålla på såhär. Annars så kommer vi bli fettoklassen #1, haha.

Ikväll vet jag inte vad som händer. Inte än i alla fall. Men något!

Det slog mig precis..

Det slog mig precis, nu när jag tänkte tillbaka på dagen, hur mycket jag faktiskt saknar att ha någon där. Någon som känner mig och min bakgrun. Någon som jag känner så väl, och någon som jag delar en massa minnen med. Någon som förstår precis vad jag menar, utan att jag behöver använda ord. Att det räcker med en blick för att kommunicera.. och utlösa skratt-attacker för tokiga internskämt som bara vi förstår. Någon som kan se igenom en glad fasad, och någon som förstår om något är fel. När ingen annan gör det.

Dag nummer två

Ännu en bra dag på Sannarp. Kommer varje dag vara såhär i tre år, så har jag absolut inget emot att gå i skolan! Upptäckte på spanskan att jag nog skulle behöva läsa igenom lite gamla anteckningar, för att inte vara helt lost på nästa lektion också. Men vem katten vet hur man snackar om superhjältar(!) på spanska? -Nä, just det!

Att plugga lite matte skulle nog inte heller sitta fel, eftersom det verkar som om min mattehjärna är lite trögstartad såhär efter sommaren. haha, kanske i alla fall snabbt gå igenom de vanliga som man borde komma ihåg, men som är helt puts väck! Skulle inte vara sååå kul att komma efter såhär från början, Oscar skulle nog börja tro att jag är trög på riktigt eller något ;)

Efter skolan bar det i alla fall av in till staden med tjejerna i klassen. Mumsig fika i Norre Katts park och det känns verkligen inte som om detta bara är andra dagen. Fortsätter det såhär så kan det inte bli annat än lyckat. 

Passade sedan sötnosen Hugo en stund. Han är bara för go! Jagar han inte solkatter på golvet så pussas han, eller försöker få tag i sin egen svans. Tok! Och nu ska jag kika på hm's höstkläder och lyssna på Bon Iver.

En första dag med NVEU09

Jag har överlevt min första dag i Sannarps korridorer, och jag kan till och med tänka mig att komma tillbaka imorgon. Som om inte det vore nog, så är jag säker på att jag kommer trivas kalasbra i NVEU09 tillsammans med alla andra natur-nördar, höhö. Imorgon börjar dagen med spanska 9,50 och efter skolan ska vi åka in till stan och fika. Ska bli kul att träffa alla utanför skolan också!

Borta!

Nej, det var inte snyggt. Inte alls. Jag bytte på momangen utan att någon märkte något och nu är den borta! eller i alla fall gömd ;) Och när jag ändå var i farten, bytte jag ut hela headern. Så nu är det bara texten kvar, om inte kvällen (natten?) slutar med att jag byter den också. Bara sådär. Skulle inte förvåna mig.

Färgombyte

I lite mer än en timma, har jag slipat och filat i stilmallen. Kopierat och klistrat in. Bytt vårigt till höstigt. Tills nu, då den är precis så som jag vill ha den.. förutom en sak. Den dära vita linjen längst upp vill liksom bara inte försvinna, och den gör mig tokig! Så den får vara där, tills.. tills jag antingen kommer på hur jag ska ta bort den, eller tills jag tröttnar så på den att jag raderar allt och gör om helt. Sedan så ska texten till höger ändras, eftersom jag på onsdag inte längre ska, utan verkligen gör det.  Men det får bli imorgon, eller en annan dag då jag har tid. För nu ska jag sova!

~Gonatt!

.. men gröna kaninisar då?

Ghaaaaaaaaa ghaaa ghaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Vart katten försvann mittt sommarlov?!


Nu har jag och min bästaste Johanna jämfört våra klsslistor och scheman. Nu är det allvar, och jag är både nervös och förväntansfull. Kan det inte bara bli onsdag imorgon? Och som kusinis sa, så är det faktiskt lite som att åka Kanonen. Läskigt men kul, men framför allt läskigt precis innan allt drar igång. Dunk-dunk, dunk-dunk. Ska man då tro att allt kommer gå lika våldsamt snabbt sedan, när vi till slut skjuts iväg? Och finns det säkerhetsbälten i gymnasievärlden, eller hur ska man annars klara av alla loopar?

Dalarna

Några dagar vid Siljan med underbara människor. Bastu-bad, planering, volleyboll och tid till att inte göra någoting. Förutom att umgås och lära känna varandra bättre.

 
 

Hemma från Dalarna

Ghaaaaaaaaa!

Det slog mig precis, som ett knytnävsslag rakt på näsan(!), att jag åker till Dalarna imorgon. Skrev in det i almanackan för kanske ett halvår sedan, och nu helt plötligt så är det bara en dag kvar. Som tur är, så har jag redan fått ihop en finfin packningslista. En lång en, precis som vanligt! men hur kul är det, på en skala mellan 1 och 10, att inte kunna ha lite kläder och välja på? Och halt kalasbra är det också att jag igår köpte en lagom stor bag, alldeles lagom att ha inne i bussen!

Så imorgon åker vi, och är inte hemma förrän på söndagskväll..

Ciao!

Tisdag

En nästan-heldag med bästaste Cissi var precis vad jag behövde idag. En sväng på stan, räckmackor (vuxenpoäng vuxenpoäng!), och en massa massa skratt och skitsnack. Perfekt helt enkelt. Som om inte det vore nog, så träffade jag på söta Cathis och Anna på stan. På tok för längesedan vi sågs!

pouss ;*

En ny upptäckt

Jag känner mig lyrisk, frälst, u p p l y f t  till himmelen, ett barn på julafton som är den första att få välja från Alladin-asken. Det är som om en helt ny värld har öppnats, och jag står först i kön att få slänga mig ut. För första gången i mitt liv har jag öppnat ett foto i RAW-format, och upptäckt hur fantastiskt det är. Helt fenomenalt, lysande, brilliant och.. alldeles, alldeles underbart!


Tillbaka till verkligeten..

Den skulle aldrig ta slut. Kändes som om det hela tiden var minst halva kvar. Nu är det nio dagar kvar på mitt näst-näst sista s o m m a r l o v. Och jag som skulle hinna med så mycket..

Nu är sommarstugan tom och alla mina saker trängs på golvet i mitt rum. Mitt rum som jag inte städat på ett ganska bra tag, vilket betyder att det nu är hög tid. För är det något som jag inte vill ha, nu när jag ska börja på gymnasiet, så är det ett kaos till rum. För det känns som att det måste vara ordning där.. för att jag ska kunna få ordning på mig själv. Och jag är säker på att det kan behövas.

..eller om det inte går, i alla fall någon form av verklighet .

Jag och Bästis-Chico

Det är helt mörkt och helt tomt i huset. Förutom jag och Chico då. Sötnos-Chico, Bästis-Chico. Elllan var här precis och snodde med sig julmust. Så jag får nöja mig med Soda stream-cola. euu.. fast å andra sidan, hade jag inte ens fått för mig att dricka julmust såhär i augusti. Det skulle vara som att jordgubbstårta mitt i vintern. Ett litet svek mot julen liksom.

Jag har sett på en halv film, ätit vegetarisk lasagne och gått på två vovve-promenader. Chico fick busa lite med sin kompis Kingen, och nosa på Rambo som var ute i sin trädgård. Jag har bytt ut två bilder i headern, vet inte riktigt varför, eftersom jag ändå snart planerat att byta ut den helt. Så snart som jag fått bilderna från lynga och hem. Hade kanske varit smartast att gjort det samtidigt.. men ibland behöver man göra onödiga saker också. Bara för att. Som att cykla till biblioteket för att läsa på dörren att de bara har öppet till 18 på fredagar.

Nesch, nu ska jag se om tvättmaskinen är färdig (förra gången jag var nere i källaren upptäckte jag att jag glömt trycka på start-knappen). För då ska jag vara så duktig att jag flyttar all tvätt till tumlaren. Men inte bara för att. Utan för att jag vill, och måste. För där i ligger något som någon ska få. Men vad och til vem säger jag inte. Hemlis.

But would you really want me to?

-Have I ever lied to you?

-How should I know?

-I'd rather eat dirt.

-Would you really do that if I told you to?

-If you asked, I would. ... But would you really want me to?

-Are you crazy?! You know I wouldn't.

-I know.


~ The Kite Runner

Blööhö.. eller nåt!

Det känns som om jag har sand överallt, och då menar jag verkligen överallt. Bokstavligt liksom. Som om inte det vore nog, så bröt jag precis en nagel och upptäckte att alla de andra ser ut att snart göra detsamma.  Ghaaaaa! de som var så fina, för bara nån vecka sedan...  Nästan så att jag funderar på att klippa ner de ordentligt, starta om från scratch, börja om från början.

blööhö.. äsch, whatever

Tisdag

Idag är jag frisk, till skillnad mot igår då jag inte mådde allt för bra.. men som tur var, så verkar det bara varit något skumt som  gick över lika fort som det kom. Idag är mappa på hotell Tylösand för födelsedagskalas och jag är ensam med vovven. Vem som passar vem kan man nog diskutera ;)

Jag och Johanna har varit på skogsäventyr med kameran, blev faktiskt en hel del snyggsnygga bilder! Så nu ska jag redigera några favoriter till en movie.

Tjing!

Melody Club



tok!

 
Matilda Emmie

♥Vikunja



på marinfestivalen. Gosh!


Emmie Sandra

Fredag

En segstartad dag, men sedan både träning och Bergmanspizza. Kanon!

Men framför allt så var det UG på Kärleken, och inget mindre är SKUNIKs årliga Chips-VM. Typiskt att jag bara ska ha så dålig koll på dagens chipsutbud.. haha, men men. Hur viktigt kan det vara på en skala -att kunna känna skillnaden på OLWs dillchips och Estrellas?

Imorgon (eller senare idag, med andra ord) ska jag in till staden och kika på Vikunja. Tänka sig att det ett helt år sedan jag såg de live första (och senaste) gången! Hur som helst så ska det bli askul, de är ju så galet bra!!

Nu ska jag titta färdigt på Horton hears a Who, den är så söt!


dagar till London!