åttonde

Efter fyra veckor hade jag köpt fyra par skor. Så, såhär i mitten av vecka fem i den här staden har jag nu köpt mitt femte par. Varför sluta med en sådan fin tradition? Dessutom så var det inte vilka skor som helst. Nej nej. Trodde aldrig att jag skulle lyckas hitta skorna som jag drömt om så länge. Men, där i ett skyltfönster stod de alldeles ensamma och bara väntade på sällskap. Galet tur att jag såg dem. Eftersom jag garanterat inte skulle ha gått in in den där affären annars. Ni vet, en sån där affär med kläder som känns lite B. Som drivs av ett gäng bröder, har en elektronik-hörna och spelar Lady Gaga i högtalarna. Helt plötsligt öppnades en lucka i golvet, och strax därefter kröp en femte bror upp med skokartonger i händerna. Skumt ställe helt enkelt. Tokigt.

Hur som, nu står de fint bredvid de andra. Åååååaaaah. Skor gör mig tokig!

Torsdag.

Jag tycker om torsdagar. Kanske för att det är dagen innan fredag. Mycket möjligt. Kanske för att affärerna i Kingston har kvällsöppet. Mycket möjligt. Hur som. Ska snart bege mig mot staden och träffa två fina filurer. Ett par jeans från Topshop ska lämnas tillbaka. Oystercard ska fyllas på och spaningen efter de perfekta höstskorna ska fortsätta.  Go! Go! Go!

idag. vi väntade på bussen.  ♥ till tfl!

or am I already dreaming?

the thought of it keeps me from sleeping

där ovanför

Jag trodde att jag såg en stjärna falla. Men nej.

Allt ljus som rör sig på himlen är inte stjärnfall.

Oftast är det bara ett flygplan som flyger förbi.
 


Du vet, flygplanen som kunde väcka dig mitt i natten under dina första dagar i den här staden. Men som du nu glömt bort, eftersom du inte ens längre märker när de flyger förbi ditt fönster. Var försiktig med var du sätter fötterna. Allt är inte alltid vad det ser ut att vara.

detvarsåmörktdenkvällenjaggickhem


men med håkan är man mindre ensam.

tell me more, did she put up a fight?

Det blev en fin kväll, som slutade med en galet rolig hemresa. För det första, på Piccadilly line. Frida blir förälskad i en kattunge som åkte tunnelbana med sin (galet snygga) husse. Sedan, på District line. En gammal man kommer fram till oss åtta tjejer och berättar roliga historier. Ingen av oss hör/förstår riktigt poängen men alla skrattar ändå. Slutligen, på Richmond station. Fina Josefin går rakt in i en skylt.


6 av 8. Jag, Beccs, Ida, Maria, Josefin, Felicia. Frida och Emmy saknas på bild.

wo ho ho, honey!

Grease var okej. Ja, kanske till och med bra. Men där tar det slut. Blev inte så himla imponerad. Den enda som riktigt höll måttet var Danny, och enligt D var detta hans debut-kväll. Tänka sig, det kunde man inte ana! Annars så var scenografin urkass men livebandet skötte sig fint. Men hur som. Musikal är musikal. Det sprätter av energi, glädje och leenden på scen. Så som det ska vara, och då bli man glad oavsett vad!


vi är alltid vilse var vi än än. vilse i grötvik, vilse vid piccadilly. nåt jag tror vi får lära oss att leva med.

måndag

När jag lämnade 16 York Road denna morgon regnade det. Men det var inte sådana där uppenbara regndroppar som föll mot marken. Som gör min jacka prickig och som samlas i pölar på marken. Nej. På gränsen till dimma, men om man kisade lite gick det att urskilja små små droppar som långsamt landade på asfalten. Verkade som att det bara var jag och rullator-tanten som märkte att det faktiskt regnade. Hon hade paraply och var livrädd för att hennes permanentade hår skulle förstöras. Alla andra bara skyndade förbi. Eller så brydde de sig helt enkelt inte.

Nu kan man nästan ana hur solen kikar igenom molnen. Jag sitter i min säng och äter delikata pannkakor från Sainsbury's. Lyssnar på Johnny Flynn och Elvis Costello. Om några timmar bär det av in till centrala London. Det vankas musikal. Grease is the word! Men först ska jag försvinna i måndagsmelankoli.

söndagsmusik

Håkan Hellström - Här kommer lyckan för hundar som oss 

Mumford & Sons - Unfinished business

Lisa Mitchell - Neopolitan dreams

here comes the anxiety.

1. Bath 2. Portobello Road 3. Stonehenge 4. Greenwich 5. Portobello Road
Here Comes The Anxiety

söndag.

Jag har städat. Tänka sig! Det behövdes lite ordning. Så när jag misslyckades med att få ordning på mig själv, gick det ut över de cirka sju kvadratmeter där jag lever. Men fint blev det!

Igår köpte jag två par skor, fyra söta rosetter och en svart bläckpenna. Hade en med mig när jag kom hit, med sedan en vecka har den varit spårlöst försvunnen. Skumt! Kvällen slutade med te hemma hos fina mia. Jag har idag ätit tomatfyllda tortellini med pesto. Och nu ligger Mads och gosar i min säng. Igen. Men det gör inget, det är fint med fyrbent sällskap.




Mads

Maddie, Maddie, Maddie. Söt filur som är instängd i sin bur för det mesta. Inte konstigt att hon då har överskottsenergi när hon väl får lov att komma ut. Något som hennes matte inte verkar förstå. Hon tuggar på skor och hoppar i soffan. Precis vad jag skulle gjort om jag vore i hennes sits. Nu ligger hon i min säng. Har tryckt sig så nära mig som det går och sover nu så sött. Fin tjej!

cheeky girl / naughty girl / good girl

lördag.

Jag är tillbaka på fötterna. Slutat skaka och huvudet börjar få tillbaka sin normala vikt. Istället för att turista i den stora staden, har dagen idag hittills spenderats i sängen. Tv4play och djungelvrål. Ganska okej, även om jag snart kommer bli galen om jag inte tar mig ut härifrån. Så, ska snart dra min in mot Kingston. Behöver lite frisk luft. Känna doften av världen. Ett par nya skor. Och nya kalasbyxor. Kanske lite kaffe. Samtidigt passa på att skicka iväg ett brev och ett vykort. Sedär. Det kanske blir en fin lördag trots allt.

på grönt gräs


på en gräsplätt vid Royal crescent. jag gillar oss. ♥

fade away

Huvudet känns lika tungt som en Stonehenge-sten. Om inte två. Fryser som en liten ensam sparvunge på Antarktis. Och nej, tror inte att det endast beror på engelsmännens oförmåga att isolera sina hus. Jag går i ide. Kryper ner under täcket på obestämd tid. Var det någon som sa att det är fredag? Att helgen precis börjat? Äsch, Ledig tid i London är överskattat...

Hemlängtan. Sådär för första gången sedan jag kom hit, känner jag att jag hellre hade varit någon annanstans. Om det ändå hade varit enkelt. Då hade jag redan nu postat mig själv i ett vadderat kuvert med flygpost över vattnet. Och hur mycket jag än önskar, så kan inte ens paketet som idag låg på dörrmattan dämpa längtan efter att få vara hemma. I min säng, under mitt täcke och höra mammas hmm-ande från våningen under.

Godagens!

Det är fredag. Redan. Vi gillar fredagar. Känns som om vi har fredag oftare här, men det kanske bara betyder att veckodagarna försvinner. För det gör dem. Känns som om det var söndag igår, ungefär. Klockan är snart halv nio här och jag borde definitivt göra något åt kråkboet på mitt huvud och sedan springa till bussen. Tänkte liksom bara säga hej innan. Så. Hej!

onsdag

1. stora stenar mitt på en åker. det sägs att de är världsberömda. 2. tre söta grisar. 3. en bro i en stad vid namn Bath. 4. ....

awake my soul.

mia.

Where you invest your love, you invest your life.

Tjugotvå dagar. Tre veckor och en dag. Svårt att förstå. Obegripligt. Allt flyter på som om ingenting har hänt, som om allt vore som vanligt. Och visst, allt är som vanligt. Vanligt för livet här borta. 

Jag vill utnyttja varenda minut. Varenda sekund, för att få ut så mycket som möjligt av dessa dagar. Alla möjligheter. Jag vill inte komma hem och känna att jag inte levt fullt ut. Att allt varit detsamma, förutom språket och namnet på gatorna jag gått längs. Kanske dags att tänka om. En fjärdedel av mina dagar här är redan över. Det skrämmer mig, snart är vi halvvägs.

Och jag vill inte komma hem och känna att jag inte levt fullt ut.

Monday, you can fall apart.

Måndag. Måndag betyder engelska, matte och idrott i Barnes. Där emellan två timmars håla/slö tid utan större funktion/tid att plugga om motivationen finns där/lunch. På engelskan lär vi oss nya ord och läser artiklar som denhär. På mattelektionerna multiplicerar vi för tillfället knepiga bråk med andra knepiga bråk. Allt för att krångla till det så mycket som möjligt, för att sedan förenkla allt. På idrotten spelar vi rugby. Antagligen för att vår engelsman till lärare är rugby-frälst. För mig, är det en helt ny sport. Vadå inte passa framåt? Galenskap! Hursom, just idag fick vi inte lov att tacklas. Tack och lov! Jag vill gärna ha alla mina ben i behåll. Vi får se hur det går nästa vecka.. 

Nu vankas det bad och knaprande på Ballerina som jag köpt idag. Tänka sig!

Natural history museum

En dag bland dinosaurier och myrslokar. Hittade dessutom min stora kärlek. Tänka sig!

Can I stay for a while?

- You can stay forever.
Notting Hill

Portobello road.

Heldag i Notting Hill, längs Portobello road för att vara mer exakt. Gosh, här vill jag befinna mig varje lördag!

Friday I'm in ♥

Efter en lång dag i skolan på sisådär nio timmar, är jag nu i stort behov av lite retail therapy. En till klänning i min garderob hade gjort det lite enklare att städa upp efter vovven som lämnat mindre fräscha spår på mitt golv. Ja, precis. Den här staden ruinerar mig. Så som substitut för tillfället, får det bli tre finfina chokladdoppade Digestive. 

Det är fredag. Friday I'm in ♥. Ungefär. Som vanligt. 
Det vankas utgång med fina töser i Barnes. Trevligt!

stjärna och en tredjedel av världen

alltid nära.

Torsdag

Promenerade hem längs mina gator och kunde inte låt bli att le. Kan bero på att solen kikar fram genom molnen. Att det är fina Mias stora dag idag. Möjligen så att en viss Håkan kan vara orsaken. Kanske kan det ha varit tanken på någon väldigt fin, som ständigt får mig ur balans. Hur mycket jag än försöker, så klarar jag inte av att hålla mig kvar på jorden. 

Eller. En fin kombination. Kärlek till livet.


Här kommer lyckan för hundar som oss

Här kommer lyckan för hundar som oss

Onsdagsbegär

- flygande höstlöv i vinden
- stor halsduk att försvinna i
- Markus Krunegård
- vansinnigt stor mängd kaffe

samosas.

Jag lagar inte mat.
Jag värmer mat.
Det är en stor skillnad.

Jag har ingen möjlighet att ens laga någon mat här hemma. Inte när allt som finns i kylen är vegetariskt halvfabrikat. Så, nu ikväll värmde jag tre stycken Indiska samosas. Mjo, inte helt fel om man tycker att det är delikat med sönderkokta ärtor.

vågorna dom kraschade över dig och mig

annastohr . emmie . weheartit

Detärvälvackertväderovanförmolnenmenregndärvistår

Söndags. Jag gick vilse och virrade runt i 55 minuter. Ungefär. Gick åt fel håll utan att veta att det var åt fel håll. Till slut vände jag. Följde 371an. Gick i en evighet åt hållet jag kommit ifrån och mötte fina Mia. Sedär. Så kan det gå. Det händer dock på tok för ofta. Det där med att jag går åt fel håll och är vilse. Och nej, det är inte läge att skratta åt min brist på lokalsinne. Nej nej. 

Igår fick jag för första gången smaka på regnet här borta. Det var fint. Jag tycker om regn och skulle kunna vandra runt i evigheter med små vattendroppar som försiktigt landar på min hud. Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner.

Det är fint med sovmorgon, som idag. Första lektionen börjar vid halv två och bara en sådan sak kan få mig upp bland molnen. Sovmorgon betyder en kopp te till frukost. Ensamhet och lite lugn och ro. Fint, det kan behövas ibland.

D ska iväg ikväll. Såå, skypedejt någon?

all I want is the best for our lives my dear

Det är något speciellt med söndagar. Särskilt fint på något vis. Vi har utforskat Kingstons alla gator och gränder. Gått på vägar vi inte gått på förut. Hittat söta caféer, som bara väntar på att vi ska sitta ner och beställa varsin kaffe. Spanat efter tagghudingar med seglarskor. Och på en av mina galgar hänger det nu en ny prickig klänning. I väntan på äventyr. 

A Sunday Smile and you know my wishes are sincere

Music when the lights go out

HMV i all ära, men det är lite finare att få bläddra bland LPskivor och känna doften av musik. 
The Libertines – Music When The Lights Go Out

It means the world to me

vad man ser när man ligger på rygg på grönt gräs under ett träd. 
It means the world to me

Vi två är saknade te havs

Det blev en mycket speciell men väldigt fin kväll igår. Började med god mat och fint sällskap i Hampton. Slutade med samtal om tankar och funderingar. Om sånt som är svårt. Om skoskav. På en parkbänk nästan hemma hos mig. Jag hittade en fin gräsplätt -som vanligt- som jag blev kär i -som vanligt- och sedan fick vi besök av tre snubbar från iran. Trevligt trevligt! 


Sitter nu och lyssnar på fina Håkan. Samtidigt som jag fryser om fötterna och planerar min dag. Blir antagligen promenad till staden för att byta ett par jeans från Topshop. De visade sig vara på tok förstora. Så kan det bli. 


H. Hellström - Saknade te havs

envackerdagskajagslåssidinakvarter

Det vankas indiskt i Hampton ikväll. Med dessa fina på fötterna och med ett gäng fina töser till sällskap. Lovely!

dufinnsinommig

Det lönar sig att vara lite extra trevlig när man besöker sitt lokala postkontor, det är helt klart. Extra lyckat är det om man redan efter sitt första besök blir ihågkommen som Lovely from Sweden, då kan man få hjälp med det mesta. Som att få sin ansökan om +16-oystercard godkänd, även om man inte alls har med sig det där obligatoriska dokumentet som bevisar sin bostadsadress. Att dessutom få det giltigt i över två år, istället för fram till jul, är inte heller helt fel. Det är något magisk över de där orden i denna stan. I'm from Sweden. Tokigt.

Lyssnar nu på dethär och filosoferar. Försöker hålla Maddie borta från soffan och funderar på att ta ett bad. Så får det bli.

Torsdag

Hade en dålig start på denna dag. Trodde bestämt att det var fredag. Blev lagom besviken när jag insåg att det bara var torsdag. Attans! Detta gjorde att jag stressade iväg till skolan och trodde att jag var galet sen.. Men nej, istället var jag en timma tidig. Underbart!

Hur som. Nu väntar jag på mat. Det vankas take away från något kinesiskt place. Trevligt! Nätverksnyckeln som skulle funka som lösenord till det trådlösa internet funkar inte. Såklart. Allt skulle bli så mycket enklare utan denna sablans gula sladd. Anyway. Ska även kika upp hur mycket pengar jag har på kontot. För första gången sedan jag kom hit. Känns som om det är på tiden. Om jag nu ens vill veta. Eftersom jag idag shoppat upp halva Kingston, med tjajorna till sällskap. he he. Jag gillar Kingston!

Camden

Besök i Camden och äventyr i tunnelbanesystemet med två fina töser. I söndags. Gosh! Galet hur fort tiden går!

let's count the minutes together

Greenwich. Finns inte så mycket att skriva. Känns som om bilderna får tala för sig själv. Det blir nog bäst så.

Cruise on the Thames

Torsdag 2 september. Båtfärd från Festival pier till Greenwich och tillbaka. Fint väder! Dagen slutade med shopping på Oxford street. Kalas!

American university / Swedish school

Såhär kan det se ut. mysigt mysigt. jag gillar det!

update!

Jag bor i ett typiskt engelskt radhus i Kingston, en ganska lagom bit utanför centrala London. Huset är heelt utan heltäckningsmattor (tack och lov!) och delas med en tattuerad vegetarian runt 50, som även är min värdmamma, och en ouppfostrad (men mucho söt!) omplaceringshund. Taklampan i badrummet tänds genom att dra i ett snöre som hänger från taket, och på handfatet finns det en kran för varmvatten och en för kallvatten. Lagom ljummet vatten är inte ens att tänka på. Mitt rum är lagom litet med söta möbler som vinglar på ett snett och vitmålat golv med trasmattor. Har en vit fluffig säng, en ikea-lampa på nattygsbordet och en tom ikea-ram med plats för tre 12x17 foton. Först till kvarn att få fylla den! I min garderob hänger det sju stackars hängare och i skrivbordslådorna ligger det underkläder, eftersom rummet saknar byrålådor. På trädet precis utanför fönstret kan man spana in duvor som leter efter små gula bär. Då och då kan man även höra flygplan flyga förbi.
Jag går på Svenska skolan i London, som är inhyst på ett Amerikanskt universitet i Richmond. Om man kisar lite och kikar mellan fingrarna ser huvudbyggnsden nästan ut som Hogwarts. Vår mentor heter Ite (förkortning på ett dubbelnamn jag inte kommer ihåg) och är också vår mattelärare. Matte, som för övrigt är ett ämne som vi har på schemat VARJE dag. Trevligt! I biblioteket har vi ett café där de säljer kaffe från Starbucks och i uppehållsrummet finns det en Ben & Jerry-automat. Alldeles i närheten ligger även gigantiska Richmond park. Unberbart fint med skog, sjöar och vilda hjortar.
Jag bor i ett typiskt engelskt radhus i Kingston, en ganska lagom bit utanför centrala London. Huset är heelt utan heltäckningsmattor (tack och lov!) och delas med en tattuerad vegetarian runt 50, som även är min värdmamma, och en ouppfostrad (men mucho söt!) omplaceringshund. Taklampan i badrummet tänds genom att dra i ett snöre som hänger från taket, och på handfatet finns det en kran för varmvatten och en för kallvatten. Lagom ljummet vatten är inte ens att tänka på. Mitt rum är lagom litet med söta möbler som vinglar på ett snett och vitmålat golv med trasmattor. Har en vit fluffig säng, en ikea-lampa på nattygsbordet och en tom ikea-ram med plats för tre 12x17 foton. Först till kvarn att få fylla den! I min garderob hänger det sju stackars hängare och i skrivbordslådorna ligger det underkläder, eftersom rummet saknar byrålådor. På trädet precis utanför fönstret kan man spana in duvor som letar efter små gula bär. Då och då kan man även höra flygplan flyga förbi.

Jag går på Svenska skolan i London, som är inhyst på ett Amerikanskt universitet i Richmond. Om man kisar lite och kikar mellan fingrarna ser huvudbyggnsden nästan ut som Hogwarts. Vår mentor heter Ite (förkortning på ett dubbelnamn jag inte kommer ihåg) och är också vår mattelärare. Matte, som för övrigt är ett ämne som vi har på schemat VARJE dag. Trevligt! I biblioteket har vi ett café där de säljer kaffe från Starbucks och i uppehållsrummet finns det en Ben & Jerry-automat. Alldeles i närheten ligger även gigantiska Richmond park. Unberbart fint med skog, sjöar och vilda hjortar.

Så, sådär ungefär. Nu ska vi bara hoppas att internet ska fortsätta  fungera som det ska också!

dagar till London!